Vysokorýchlostný internet cenovo bližší bytovým zákazníkom

Redakcia Inet.sk  /  14. 04. 2004, 00:00

Slovak Telecom od prináša nový produkt ST DSL doma. Bytoví zákazníci môžu objednávať program ST DSL doma s prenosovou rýchlosťou 384/64 kbit/s za mesačný poplatok 399,- Sk. Za inštaláciu služby ST DSL doma zaplatia záujemcovia len jednu korunu (pri viazanosti zmluvy 24 mesiacov). Okrem toho, Slovak Telecom nespoplatňuje objem prenesených dát počas víkendov a štátnych sviatkov v produkte pre poskytovateľov širokopásmových internetových služieb - ISP GATE.

Spoločnosť Slovak Telecom podporuje rozvoj inovatívnych technológií, ktoré umožňujú obyvateľom Slovenska rýchlejšiu a pohodlnejšiu komunikáciu. Svojou stratégiou podpory a ďalšieho rozvoja širokopásmových internetových služieb na slovenskom trhu Slovak Telecom zároveň prispieva k napĺňaniu jedného z hlavných cieľov Európskej únie obsiahnutých v programe eEurope+, ktorým je širokopásmový internet pre všetkých. V snahe uľahčiť komunikáciu našim občanom v rozšírenej Európe, prináša Slovak Telecom k 1. máju niekoľko pozitívnych zmien týkajúcich sa produktov na báze technológie ADSL.

S cieľom zatraktívniť vysokorýchlostné širokopásmové pripojenie do internetu aj pre bytových zákazníkov pristupuje Slovak Telecom od 1. mája 2004 k zmenám v portfóliu prístupových produktov ST DSL. Okrem zvýšenia prenosových rýchlostí pri doterajších službách ST DSL 384 (na 512/128 kbs) a ST DSL 768 (na 1024/192 kbs) za pôvodnú cenu, o ktorom Slovak Telecom informoval minulý týždeň, prichádza spoločnosť s úplne novým programom širokopásmového prístupu do internetu pre domácnosti. Program ST DSL doma s prenosovou rýchlosťou 384/64 kbit/s si za mesačný poplatok 399,- Sk môžu od 1. mája objednávať bytoví zákazníci. Za inštaláciu služby ST DSL doma zaplatia záujemcovia len jednu korunu (pri viazanosti zmluvy 24 mesiacov). Pri jednoročnom kontrakte zaplatí záujemca o službu ST DSL doma inštalačný poplatok vo výške 999,- Sk. V prípade, ak má zákazník záujem o vysokorýchlostný a permanentný internet bez viazanosti, zaplatí za inštaláciu ST DSL prístupu 3 999,- Sk (všetky uvedené ceny sú bez DPH).

Ďalším podnetom k väčšiemu rozšíreniu širokopásmových služieb na Slovensku zo strany Slovak Telecomu je zmena týkajúca sa veľkoobchodného produktu ISP GATE. Od 1. mája 2004 do 31. decembra 2005 (t.j. 19 mesiacov) nebude Slovak Telecom svojim obchodným partnerom – poskytovateľom internetového pripojenia prostredníctvom ADSL, ktorí využívajú službu ISP Gate od ST – spoplatňovať objem prenesených dát počas víkendov a štátnych sviatkov. Poskytovatelia internetového pripojenia, ktorí svojim zákazníkom ponúkajú produkty na báze technológie ADSL, tak získajú nové možnosti na zatraktívnenie portfólia svojich služieb.

AKTUALIZOVANÉ: Ak chcete premigrovať z programu ST DSL 384 na program ST DSL Doma, zaplatíte štanartný poplatok za zníženie rýchlosti v hodnote 1000 Sk bez DPH.

zdroj: tlačová správa ST

Neprehliadnite: