Portál najdes.sk má nového majiteľa

Michal Truban  /  24. 03. 2004, 00:00

V priebehu minulého týždňa sa zavŕšil predaj vyhľadávacieho portálu najdes.sk, ktorý prebrala spoločnosť Global Services Slovakia s.r.o. Portál začal písať svoju históriu 17.1.2000, má teda za sebou už viac ako 4 roky pôsobenia na slovenskom internete. Za tento čas sa databáza rozrástla na 15 000 liniek a portál si získal svojich stálych návštevníkov.

Hlavným zameraním najdes.sk bude aj naďalej vyhľadávanie doplnené o množstvo nových služieb a zábavy.

O tom prečo došlo k predaju, či aké sú zámery nového majiteľa sme sa porozprávali s Michalom Mravčákom za spoločnosť Global Services Slovakia s.r.o. a pôvodným majiteľom Davidom Gavaľom.

Prečo došlo k odpredaju takéhoto portálu?
David Gavaľa: Portál najdes.sk bol projekt, ktorý som zakladal ešte ako mladý človek s veľkými ambíciami. Mal som veľmi veľa nápadov, ktoré som chcel zrealizovať, prax ukázala, že to nie je až také jednoduché. Ale aby som presne odpovedal na Vašu otázku, k odpredaju som sa spolu s mojimi priateľmi, ktorí mi pomáhali pri práci na portáli najdes.sk, rozhodol najmä z časových dôvodov. Už dlhšie sme hľadali investora, nakoniec došlo k dohode so spoločnosťou Global Services Slovakia s.r.o.

Aké boli rokovania o odpredaji?
Michal Mravčák:
Jednoznačne konštruktívne.
David Gavaľa: Môžem len potvrdiť Michalove slová, obe zmluvné strany mali svoj jasný cieľ, naša spolupráca bude pokračovať aj naďalej, exTEAM najdes.sk bude istotne častým návštevníkom portálu.

Aké sú plány nového investora?
Michal Mravčák: Portál sme prebrali s ambíciou pokračovať v tomto projekte a pokúsiť sa vybudovať niečo nové na Slovenskom Internete. Jednoducho ponúknuť užívateľovi alternatívu. Našim hlavným cieľom na najbližších pár mesiacov bude príprava novej verzie vyhľadávača najdes.sk, ktorú však začneme realizovať až po spustení real-time rezervačného portálu hotelov.

Na akú vekovú skupinu sa zameriate?
Michal Mravčák: Na všetkých, pre ktorých je prioritná zábava, hry, súťaže a smsky. Radi uvítame akékoľvek kreatívne nápady, stačí sa ozvať, šikovní programátori a ich nápady dostanú priestor.

Nie je tých portálov už dosť? Čo nové chcete ponúknuť?
Michal Mravčák: Áno je, pokúsime sa ponúknuť freemail, chat či zoznamku trochu inak, nechajte sa prekvapiť.

Konkurencia je silná, dokážete sa presadiť?
Michal Mravčák: Práve silné konkurenčné prostredie by malo prispieť k skvalitneniu internetových služieb a pre klasického užívateľa by malo byť len na prospech. Čas ukáže či budeme úspešní, šikovným šťastie praje.
David Gavaľa: Najdes.sk má potenciál presadiť sa.

Napríklad pre najväčší slovenský vyhľadávač zoznam.sk pracuje nejaká 100vka ľudí, koľko ľudí pracuje na tomto?
Michal Mravčák: V prvej fáze to bude rovná desiatka, team však plánujeme rozšíriť.

Ste viac portál alebo vyhľadávač?
Michal Mravčák: Vyhľadávací portál :-)

Pár slov na záver.
David Gavaľa: Najdes.sk prešiel rôznymi zmenami. Na jeho vývoji sa podieľalo viacero vynikajúcich programátorov i grafikov, ktorí odviedli naozaj veľký kus roboty. Rád by som sa preto poďakoval všetkým i obchodným partnerom, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na portáli najdes.sk. . Čas, ktorý som portálu venoval neľutujem a nikdy ľutovať ani nebudem. Bola to pre mňa jedna veľká skúsenosť. Dúfam, že pod vedením nového majiteľa sa stane jedným z najlepších na Slovenskom internete. Veľa šťastia najdes.sk


Za rozhovor ďakuje Michal Truban

Neprehliadnite: