Povinná autentifikácia pri odosielaní e-mailov

Martin Vataha  /  15. 03. 2004, 00:00

Od pondelka 15.3.2004 zavádza Slovak Telecom povinnú autentifikáciu pri odosielaní elektronickej pošty. Autentifikáciu si budú musieť nastaviť zákazníci služieb elektronickej pošty ST Online. Myslíte si, že zavedenie povinnej SMTP autentifikácie u providerov zvýši kvalitu posktytovaných služieb a zníži množstvo spamu na Internete?

Spoločnosť Slovak Telecom v snahe skvalitňovania služieb zavádza od 15. marca povinnú SMTP autentifikáciu pri odosielaní elektronickej pošty. Pre plnú funkčnosť služieb elektronickej pošty po 15. marci je nutné, aby si užívatelia nastavili vo svojom poštovom klientovi SMTP autentifikáciu. Tá zabezpečuje overenie mena a hesla pri odosielaní emailov.

Návod na nastavenie povinnej SMTP autentifikácie pre najrozšírenejšia a najpoužívanejšie emailové programy zverejnila spoločnosť Slovak Telecom na svojej stránke, presnejšie na adrese http://new.stonline.sk/corpus/sasl.html

Slovak Telecom pristúpil k tejto operácii preto, aby eliminoval odosielané množstvo nevyžiadanej pošty (spamov) a takto by spoločnosť rada zvýšila kvalitu poskytovania služieb.

K takémuto kroku pristúpilo viacero poskytovateľov internetu ako aj poskytovateľov webhostingu. Celkovo by mali tieto opatrenia skvalitniť poskytované služby, "odľahčiť" servery ako aj koncových užívateľov od spamu.

Návrh na diskusiu : Myslíte si, že zavedenie povinnej SMTP autentifikácie u providerov zvýši kvalitu poskytovaných služieb a obmedzí množstvo spamu na internete?

Neprehliadnite: