Všetko o ADSL (po štvrté) - Využitie aDSL

Janny Vozár  /  19. 03. 2004, 00:00

Chcete si pozrieť video na požiadanie cez internet, absolvovať kurz angličtiny, či sprístupniť svoje lekárske záznamy pre ošetrujúceho doktrora? Aj to sa dá s vysokorýchlostný pripojením do internetu! Spôsobov využitia ADSL je nespočetné množstvo, v článku Vám prinášame prehľad aspoň tých najznámejších výhod.

Video on demond
Je služba umožňujúca prístup a sledovanie video programov, kedykoľvek ich užívateľ chce sledovať, počnúc premiérovými filmami a zlatou klasikou končiac. Nahrádza tak bežné videopožičovne, kde si užívateľ filmy objednáva z pohodlia svojho domova. Okrem toho možno službu využiť na video prehliadku ponúkaných nehnuteľnosti, cieľov dovoleniek, a tak rýchlo zistiť, či zodpovedajú očakávaným požiadavkám.

Telecommuting
Pomocou telecommutingu môžu zamestnanci využívať rastúcu obľubu a potrebu práce mimo kancelárie, pracovať doma a mať prístup k všetkým prostriedkom ako keby boli vo firme. Znamená, že majú prístup do firemného intranetu, k firemným databázam, môžu zdieľať súbory so svojimi spolupracovníkmi a prijímať a odosielať emaily.

Televzdelávanie
Televzdelávanie alebo interaktívne vzdelávanie predznamenáva revolúciu vo všetkých oblastiach. Vysokorýchlostné pripojenie na internet ponúka prístup k informáciám v multimediálnej forme, ktoré môžu využívať jednotlivci, školy, univerzity i firmy na ďalšie individuálne a veľmi rýchle vzdelávanie. Zamestnanci tak šetria na cestovnom, strave ubytovaní, pričom sa vzdelávajú kedy chcú a tempom, ktoré im najviac vyhovuje. Už dnes sa dá získať vysokoškolský diplom cez internet.

Interaktívne sieťové hry
Sú to aplikácie, ktoré podporujú interaktívne počítačové hry a hry pre viacerých hráčov prostredníctvom siete internet. Po zaregistrovaní sa a výbere hry z menu ju služba nahrá užívateľom na PC. Spektrum hier je široké od pretekárskych až po akčné, od jednoduchých do 2NB až po prepracované s veľkosťou cez 2GB nabitými animáciami a videosekvenciami.

Vysielanie Audio & TV
Vysielanie a prenos TV a audio programov prostredníctvom siete internet demonštruje možnosť živého vysielania vďaka vysokorýchlostnému pripojeniu technológiou ADSL. Keďže tieto služby zaberajú len časť využiteľnej šírky pásma, môže užívateľ súčastne surfovať po internete

Online shopping
Aplikácie online nakupovania pokrývajú obrovskú škálu produktov pokrývajú obrovskú škálu produktov, ktoré sa dajú predávať cez internet, pričom virtuálne obchody ponúkajú zákazníkom rôzne nové vymoženosti ako napr.
· vypočutie si vysoko kvalitných ukážok z ponúkaných CD, VHS pások, DVD pred objednaním
· 3D virtuálne modely, ktoré sa dajú otáčať o 360°

Video konferencia
Video konferencie poskytujú nástroj na zlepšenie komunikácie počas pracovných stretnutí, operatívnych porád a školeniach pomocou prenosu hlasu aj obrazu medzi zúčastnenými stranami bez ohľadu na to kde sa fyzicky nachádzajú.

Telemedicína
Telemedicína je internetová aplikácia, ktorá umožňuje užívateľom sprístupniť lekárske záznamy uložené na databázovom servri pomocou webového prehliadača. Lekári si tak môžu rýchlo zobraziť informácie o pacientovi, jeho diagnózy, lekárske predpisy a grafické dáta ako RTG či CT, a tak poskytovať lepšiu starostlivosť svojim pacientom. V prípade potreby môže lekár odoslať všetky potrebné pacientove dáta špecialistovi na konzultáciu kdekoľvek na svete.

Neprehliadnite: