Jednoduchá komunikácia so službou Mobile Information Server

Tlačový servis  /  05. 12. 2003, 00:00

Spoločnosť EuroTel Bratislava, a.s. v spolupráci so spoločnosťou Microsoft Slovakia, s.r.o. spoločne predstavujú projekt Mobile Information Sever. EuroTel ako líder v poskytovaní dátových služieb a Microsoft ako líder na poli vnútropodnikových komunikačných softvérov spoločne predstavujú službu, ktorá zjednoduší mobilný prístup k e-mailu, kalendáru a ku kontaktom prostredníctvom rýchlych mobilných dátových služieb GPRS a High Speed Data (technológia HSCSD).

Služba Mobile Information Server rozširuje súčasné možnosti softvéru Microsoft Exchange o mobilný prístup k vnútropodnikovým informáciám. Využíva vysokorýchlostné dátové služby ponúkané EuroTelom pre rýchly mobilný prístup do systémov, na ktorých je Microsoft Exchange inštalovaný. Služba umožňuje neustály prístup k firemným informáciám, možnosť prijímať či odosielať e-maily, presne tam, kde to zákazník práve potrebuje. Samozrejmosťou je aj kontrola pracovného kalendára. Zákazník si môže pridávať a upravovať schôdzky tak, aby sa o nich dozvedela aj jeho asistentka. Plnohodnotný prístup do prostredia Microsoft Exchange je možný nielen prostredníctvom personálneho digitálneho zariadenia (PDA), notebooku, ale aj prostredníctvom mobilného telefónu (smart phone).

Služba Mobile Information Server je určená hlavne pre stredné a veľké spoločnosti s vlastnou vnútrofiremnou počítačovou sieťou napojenou na internet. Základným predpokladom k využívaniu tejto služby je softvér Microsoft Exchange a SIM karta s aktívnou službou mobilného prenosu dát – HSCSD alebo GPRS. Zákazník okrem štandardných poplatkov za mobilné dátové služby EuroTelu nebude platiť žiadne poplatky navyše.

Neprehliadnite: