ADSL novinky: Lacnejší program od ST Online a predĺžená akcia Slovanetu

Peter Polakovič  /  02. 12. 2003, 00:00

Slovenské telekomunikácie reagujú na ponuky konkurenčných providerov predstavením produktu s názvom DSL FLAT Basic s prenosovou rýchlosťou 384/64 kbit/s za cenu 890,- Sk mesačne. Ponuka je unikátna určením maximálneho agregačného pomeru do úrovne 1:40. Slovanet predĺžil o ďaľší mesiac akciu a tak môžete mať modem za 1 Sk a aktiváciu zadarmo od tejto spoločnosti do konca roka.

Slovenské telekomunikácie s novou službou s agregáciou 1:40

Služba DSL FLAT Basic od ST poskytuje zákazníkom permanentné pripojenie do internetu bez dátových a časových obmedzení. Maximálna prenosová rýchlosť pre download, t.j. v smere k užívateľovi dosahuje 384 kbit/s a pre upload t.j. v smere od užívateľa 64 kbit/s. Za fixný mesačný poplatok môžu byť zákazníci služby DSL FLAT Basic pripojení nepretržite do internetu a prenášať dáta bez akýchkoľvek ďalších poplatkov za službu internetového pripojenia.

Od služby DSL FLAT Standard, ktorú predstavili ST začiatkom novembra, sa nový flatrate produkt odlišuje agregačným parametrom. Agregácia znamená zdieľanie prenosového pásma väčším počtom užívateľov. Zatiaľ čo pri službe DSL FLAT Standard maximálna agregácia neprekročí pomer 1:20, pri cenovo výhodnejšej službe DSL FLAT Basic sa maximálna agregácia pohybuje do úrovne 1:40. Vo všeobecnosti pritom platí, že čím je agregačný pomer nižší, tým je vyššia kvalita služby.

Čo to pre klientov predstavuje v realite? Podľa ST by tieto agregačné hodnoty neznamenajú pre užívateľa automatické zníženie jeho prenosovej rýchlosti. Pásmo, vyhradené pre zákazníkov služieb DSL FLAT Basic plne postačuje pre štandardné využívanie prístupu do siete internet a pri bežnej prevádzke nedochádza k výraznejšiemu znižovaniu reálnej rýchlosti. Ak je však do siete v jednom časovom okamihu pripojený väčší počet užívateľov s vyššími nárokmi na prenos dát, prenosová rýchlosť by sa mala znížiť.

Služba DSL FLAT Basic nevyžaduje žiadny zriaďovací poplatok, ale len mesačný paušál 890,- Sk bez DPH. Tak ako aj pri programoch DSL DATA a DSL FLAT Standard však musia mať záujemcovia o DSL FLAT Basic zriadenú službu ST DSL, ktorá umožňuje prístup do telekomunikačnej infraštruktúry ST.


Slovanet predlžuje akciu - modem za 1 Sk a aktivácia zadarmo do konca roka.

Pri objednávke neobmedzených produktov vysokorýchlostného internetu GoDSL Total, GoDSL Office a GoDSL Home do konca roka Slovanet ponúka zákazníkom modem za 1 Sk a aktiváciu služby zadarmo. Dovtedy si taktiež môžu zakúpiť aj prípojku ST DSL 384 za 1 Sk. Akcia sa týka aj nových miest, kde sa ADSL ešte len začne poskytovať.

Slovanet predlžuje akciovú ponuku na modem a aktiváciu neobmedzených ADSL služieb do konca roka, takže zákazníci môžu stále získať vysokorýchlostné pripojenie do internetu za 2 Sk. Oproti bežnej cene za zriadenie ušetria viac ako 8000 Sk.

Modem za akciovú cenu od Slovanetu získajú aj všetci budúci zákazníci z miest Považská Bystrica, Spišská Nová Ves, Michalovce, Liptovský Mikuláš, Levice, Dunajská Streda, Humenné, Lučenec, Topoľčany, Bardejov, Senica, Rožňava, ktorí sa zaregistrujú do konca roka 2003 na stránke www.slovanet.sk.

V článku boli využité tlačové správy ST a Slovanetu

Ďaľšie články:

Chcete neobmedzené ADSL? Predstavujeme všetky flatrate produkty!

Do ktorých miest sa rozšíri ADSL v budúcom roku?

Neprehliadnite: