Do ktorých miest sa rozšíri ADSL v budúcom roku?

Peter Polakovič  /  27. 11. 2003, 00:00

Uverejňujeme zoznam miest, v ktorých by sa podľa predbežného plánu sprístupňovania služby DSL malo začať poskytovať ADSL v prvom a druhom štvrťroku roku 2004. V ktorých mestách asi "odzvoní" alternatívnym poskytovateľom pripojenia do internetu?

Informácie nám poskytol jeden z členov združenia Internet pre všetkých, ktorí ich získal z reakcie na jeho email od pracovníčky Centra služieb zákazníkom Slovenských telekomunikácií. Informácie nám potvrdil hovorca ST, p.Radoslav Bielka. Tu sú informácie od ST:

V súčastnosti je prístupová technológia DSL dostupná v určitých lokalitách v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Trnave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Prešove, Poprade, Martine, Zvolene, Nových Zámkoch a Prievidzi. V nasledujúcich rokoch sa bude pokrytie rozširovať aj na ďaľšie slovenské mestá.

Podľa predbežného plánu sprístupňovania služby DSL v I.štvrťroku 2004 dôjde k sprístupneniu prístupu DSL v mestách Považská Bystrica, Spišská Nová Ves, Michalovce, Liptovský Mikuláš, Levice, Dunajská Streda, Humenné, Lučenec, Topolčany, Bardejov, Senica, Rožňava. V Bratislave, Trnave, Košiciach, Banskej Bystrici dôjde k rozširovaniu pokrytia technológie DSL.

V II.štvrtroku 2004 dôjde k sprístupneniu technológie DSL v Ružomberku, Novom Meste nad Váhom, Komárne, Piešťanoch a Pezinku.

Na internetovej stranke www.stonline.sk, v menu pod položkou Služby DSL, je možné zistiť teoretické informácie o možnosti dostupnosti technológie DSL ku Vašej telefónnej prípojke alebo ISDN linke. V prípade, ak technológia DSL v súčasnosti vo Vašej lokalite nie je dostupná, je možné zanechať svoje kontaktné informácie v priloženom dotazníku , na základe ktorého budete kontaktovaný, hneď ako zriadenie DSL na Vašej telefónnej linke bude možné. Dotazník slúži taktiež, ako informačný podklad o záujme spristúpnenia DSL v zatiaľ nepokrytých lokalitách.


Zhrňme si to:

prvý roll-out 2004 - prvý štvrťrok

City
Považská Bystrica
Spišská Nová Ves
Michalovce
Liptovský Mikuláš
Levice
Dunajská Streda
Humenné
Lučenec
Košice Rozšírenie pokrytia
Banská Bystrica Rozšírenie pokrytia
Topoľčany
Bardejov
Senica
Rožňava
Bratislava Rozšírenie pokrytia
Trnava Rozšírenie pokrytia

druhý roll-out 2004 - druhý štvrťrok

City
Ružomberok
Nové Mesto nad Váhom
Komárno
Piešťany
Pezinok

Neprehliadnite: