Propagujú Slovenské Telekomunikácie nelegálne sťahovanie filmov z internetu?

Kamil Bodnár  /  24. 11. 2003, 00:00

AKTUALIZOVANÉ / Nová reklama Slovenských Telekomunikácií chce niečo ukázať! Vyjadrite sa v diskusii, čo to môže byť.

Ako ste si mohli všimnúť, Slovenské Telekomunikácie prišli s novou reklamou na vysokorýchlostné pripojenie na internet, konkrétne na svoju službu ST DSL. Na tom by nebolo nič výnimočné, keby to nebolo spojené s reklamou na najnovšie filmy. No to nie je podstatné. Čo chcú Slovenské Telekomunikácie povedať tým, že spoja reklamy na film a na vysokorýchlostné pripojenie na internet? Človek, pracujúci s internetom, vediac o tom, čo všetko sa dá na ňom nájsť, nemusí byť ani nejako extra inteligentný, aby mu došlo, čo asi touto reklamou „chtěl básnik říci“.

Na druhej strane musím napísať, že v prechode - z ukážky filmu na samotnú reklamu na službu ST DSL - je v dolnej časti maličkými písmenkami (ako inak) uvedený text: „Upozornenie: Všetky informácie uvedené v tomto reklamnom spote sa vzťahujú výhradne k upútavke na film a nie na film samotný.“ Kúzelná veta... Nepriama propagácia sťahovania filmov?

DOPLNENÉ! Reklama ST v novinách Nový Čas zo dňa 21.11.2003 (piatok), strana 17 dáva jasne najavo o čo tu ide. Druhá veta v tele inzercie znie:"Veľmi dobre viete, že vďaka nemu (internetu) si v krátkej chvíli môžete vychutnať dokonalé virtuálne zážitky pri sledovaní najaktuálnejších stiahnutých filmov, hudby ...

Tak teda, čo si má človek myslieť? Propagácia? Neviem ako by dopadol bežný človek, keby verejne vyhlasoval to, čo si veľká firma dovolí bez problémov.

AKTUALIZOVANÉ! ST stiahli upozornenie, ktoré bolo v dolnej časti reklamy napísané maličkými písmenkami. Prečo vlastne?

Vyjadrite sa, čo si o tom myslíte.

Neprehliadnite: