Preteky Dunlop 24 hodín v Dubaji ovládol po roku rovnaký pretekársky tím

Tlačový servis  /  17. 01. 2013, 00:00

Ôsmy ročník vytrvalostných pretekov Dunlop 24 hodín v Dubaji vyhral tím Abu Dhabi by Black Falcon s automobilom Mercedes - Benz SLS AMG GT 3 a nadviazal tak na víťazstvo z predchádzajúceho roka. Štyria pretekári tohto tímu dokázali počas 24 hodín zajazdiť rovných 600 kôl.

 

 

Tohtoročné prvé vytrvalostné preteky vyhral medzinárodný tím jazdcov v zložení Khaled Al Qubaisi, Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen a Bernd Schneider. Svojho najväčšieho súpera, taliansky tím AF Corse jazdiaci na Ferrari 458 Italia, predbehol o dve kolá. Pretekársky okruh v Dubaji dlhý 5 390 metrov zajazdil celkove 600-krát za 24 hodín, čo zodpovedá 3 234 kilometrom.

 

Dubajská dvadsaťštyrihodinovka sa počas svojej osemročnej histórie stala jednou z hlavných motoristických udalostí roka a našla si svoje pevné miesto v kalendári motoristických akcií. Tieto preteky, v ktorých po boku profesionálov a poloprofesionálov súčasne nastupujú aj amatéri, lákavé pre tímy z celého sveta. Každoročne sa na nich stretávajú jazdci z viac ako 40 krajín, vrátane Českej republiky a Slovenska.

 

hradným dodávateľom pneumatík na tieto technicky veľmi náročné preteky je značka Dunlop. Počas jedného podujatia poskytne pretekárskym tímom viac ako 5 000 pneumatík, pričom o všetky servisné práce týkajúce sa prezúvania kolies sa stará špeciálne vyškolený tím mechanikov. Značka Dunlop, ktorá počas tohtoročných pretekov oslávila 125. výročie svojej existencie, sa s usporiadateľmi dohodla na pokračovaní úspešnej spolupráce.Veľmi nás teší, že aj naďalej môžeme byť partnermi pretekov v Dubaji. S usporiadateľmi spolupracujeme od úplného začiatku, teda osem rokov a je úžasné sledovať, na aké veľkolepé podujatie celosvetového významu sa preteky postupne vypracovali,okomentoval dohodu Jean-Felix Bazelin, generálny riaditeľ divízie Dunlop Motorsport.

Neprehliadnite: