Sen filmového diváka sa stáva skutočnosťou so 100-palcovým laserovým TV prijímačom od LG

Tlačový servis  /  16. 01. 2013, 00:00

100-palcový TV prijímač od LG prináša Full HD kvalitu, zobrazuje pomocou lasera a vytvára brilantný a súčasne priestorovo úsporný zážitok z domáceho kina

 

 

Laserovú televíziu s úchvatnou uhlopriečkou 100 palcov predstavila na veľtrhu CES v Las Vegas spoločnosť LG Electronics. Pôsobivý systém domáceho kina (Model: LG HECTO) poskytuje výhody Smart TV a Digital TV, obsahuje displej a externú projekčnú jednotku UST (Ultra Short Throw) schopnú zobrazenia na extrémne krátku vzdialenosť. Unikátne zariadenie využíva pokročilú laserovú technológiu zobrazenia vyvinutú spoločnosťou LG a poskytuje rozlíšenie Full HD 1080p a neuveriteľný farebný kontrast.


"Náš nový laserový TV prijímač prichádza s projekčnou technológiou vhodnou pre zasadacie miestnosti, aj pre obývacie izby," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca LG Electronics. "V tomto roku budeme pokračovať v predstavovaní ďalších noviniek v segmente televízorov, aby sme mohli našim zákazníkom ďalej ponúkať najlepšie produkty a ľahší prístup k zábave."


Zážitok zo sledovania vysoko kontrastného obrazu 100-palcovej obrazovky si nijako nezadá so sledovaním filmu v kine. V minulosti ste pre zobrazenie tak rozmerného obrazu potrebovali značný priestor a kvôli tomu sa príliš nedarilo rozšíriť veľké projekčné obrazovky do domácností. S nástupom UST projektorov však táto nevýhoda odpadá, pretože ich zobrazovací optický člen je vzdialený len 56 centimetrov od obrazovky. Laserový TV prijímač od LG s Full HD rozlíšením 1080p a pomerom dynamického kontrastu 10 000 000:1 poskytuje živý a ostrý obraz, ktorý je výrazný ako v tmavom, tak aj vo svetlejšom prostredí.


Laserový TV prijímač podporuje platformu Smart TV od LG, ktorej súčasťou sú všetky funkcie, ktorými LG vybavuje svoje prémiové TV prijímača, vrátane Smart World, LG Cloud, diaľkového ovládača Magic Remote a technológie WiDi od spoločnosti Intel. Súčasťou systému je aj digitálny TV tuner a užívatelia sa môžu ľahko pripojiť ku sociálnym sieťam a využívať služieb videá na želanie (VoD), ako je Netflix v zóne LG Premium Content. Televízor tiež umožňuje správu osobného obsahu, napríklad fotografií, domáceho videa a hudobných knižníc prostredníctvom LG Cloud.


Platforma Smart TV od LG poskytuje užívateľom prispôsobiteľný ovládací panel a rad inteligentných možností pripojenia. Vďaka nim môže užívateľ ľahko prenášať obsah zo smatfónov, laptopov, pamäťových zariadení a tiež z internetu. Prostredníctvom vstavaného zariadenia WiDi a Wi-Fi môže tento TV prijímač bezdrôtovo zdieľať ľubovoľný obsah s ktorýmkoľvek kompatibilným zariadením. Navigáciu v službách a externých zariadeniach uľahčuje diaľkové ovládanie Magic Remote obsahujúce štyri ovládacie režimy.


Laserový TV prijímač má v projekčnej jednotke vstavané dva 10W reproduktory, ktoré umocňujú virtuálny surround zvukový efekt. Zariadenie vyniká nenápadným, ale štýlovým dizajnom Dynamic Arc. Stopalcovú obrazovku LG navrhlo v duchu svojej dizajnérskej filozofie, hodí sa prakticky do každého interiéru.


Projekčný systém založený na laserovom princípe používa v projekčnej jednotke špeciálnu lampu poskytujúcu vynikajúcu obrazovú kvalitu bez použítia ortute. Ich životnosť pritom dosahuje 25 tisíc hodín, čo je päťkrát viac ako pri klasických ortuťových lámpách. Aj toto je jeden z príkladov, ako spoločnosť LG znižuje ekologickú záťaž pri výrobe spotrebnej elektroniky.


Laserový TV prijímač je vhodný pre najrôznejšie firemné aplikácie. Jeho univerzálne vlastnosti ho predurčujú ako ideálne zariadenie pre videokonferencie a pokročilé multimediálne prezentácie. Pohľad na obrovskú obrazovku vtiahne dokonale do deja všetkých účastníkov.

 

Neprehliadnite: