HP predstavuje prvý LCD monitor vybavený technológiou Beats Audio

Tlačový servis  /  10. 01. 2013, 00:00

Novinkami HP z veľtrhu CES 2013 sú tiež ďalšie inovatívne monitory, či cenovo najdostupnejší notebook HP s dotykovým displejom

 

 

Spoločnosť HP predstavila na veľtrhu CES 2013 významné novinky z oblasti notebookov a LCD displejov, medzi ktoré patrí napríklad celosvetovo prvý LCD monitor so zabudovanou technológiou Beats™ Audio HP ENVY 27ʺ IPS, či cenovo najdostupnejší notebook HP s dotykovým displejom HP Pavilion TouchSmart Sleekbook.

 

Prvý LCD monitor s technológiou Beats Audio

Monitor HP ENVY 27ʺ IPS vybavený technológiou Beats Audio zaujme svojim výkonom a vzhľadom každého používateľa. Na jeho návrhu sa podieľala spoločnosť Beats by Dr. Dre™, vďaka čom prináša unikátne a strhujúce audiovizuálne zážitky. Zabudované reproduktory smerujúce nahor poskytujú skvelú reprodukciu stredných a vysokých tónov, rovnako ako kvalitné basy. Zvuk v štúdiovej kvalite, dostupný prostredníctvom monitora HP ENVY 27, používateľom umožní počúvať hudbu presne tak, ako si želali samotní umelci. Vďaka edge-to-edge dizajnu (dôrazu na čo najväčšiu plochu obrazovky vzhľadom k telu monitora), kompaktnému vyhotoveniu (hrúbka len 13,95 mm v hornej časti) a tenkej hliníkovej základni používatelia ušetria miesto na pracovnom stole. Monitor uspokojí aj požiadavky najnáročnejších používateľov, týkajúcich sa vysokej kvality prehrávania videa.

 

Tento nový IPS (In-Plane Switching) monitor vyniká pozorovacími uhlami 178° v horizontálnom i vertikálnom smere a vysokým kontrastom a jasom pre zachovanie lepšej integrity obrazu, než ako v prípade tradičných TN (Twisted Nematic) panelov.

 

Monitor HP ENVY 27ʺ IPS bude dostupný od 4. februára za cenu 449 €.(1)

 

Tenké a ľahké notebooky pre každého

Notebooky HP Pavilion TouchSmart Sleekbook s dotykovým displejom a HP Pavilion Sleekbook prinášajú cenovo dostupný výkon v tenkom a ľahkom vyhotovení. Základom vysokého výkonu modelov HP Sleekbook sú procesory AMD A-Series typu APU, ktoré v jednom puzdre obsahujú jadrá CPU a GPU (centrálnu procesorovú i grafickú jednotku). Nechýba ani 15,6ʺ HD displej,(2) až 1 TB úložného priestoru pre aplikácie, filmy, hudbu, fotografie, dokumenty, alebo akékoľvek iné dáta,(3) Dolby Advanced Audio, výmenný akumulátor, či integrovaná numerická klávesnica, zvyšujúca pohodlie používateľa.

 

Súčasťou komplexnej zbierky portov sú rozhrania HDMI, USB 3.0 a USB 2.0 pre rýchle pripojenie mobilných zariadení a ďalšieho príslušenstva.

 

Modely HP Sleekbook obsahujú tiež unikátne HP funkcie, ako napr. HP CoolSense pre automatické prispôsobenie chladenia aktuálnemu vyťaženiu hardvéru, alebo HP ProtectSmart, pomáhajúci chrániť dáta uložené na pevnom disku pri prípadnom páde notebooku. Používatelia môžu využívať aj portál HP Connected Music, ktorý im ponúka prístup k hudobnej tvorbe popredných svetových umelcov vďaka partnerstvu HP a Universal Music Group, najväčšieho svetového hudobného vydavateľstva. Prostredníctvom HP Connected Music v domácich počítačoch HP so systémom Windows 8 používatelia môžu pristupovať aj k balíčkom HP Music Rewards Packages, súťažiť o atraktívne hudobné zážitky, alebo sa dozvedieť viac o pripravovaných hudobných albumoch a novinkách.

 

Notebooky HP Pavilion Sleekbook by mali byť v regióne EMEA dostupné počas januára za cenu začínajúcu od 499,99 €.(1) Model Pavilion TouchSmart Sleekbook bude dostupný vo februári za cenu od 699.99 €.(1)

 

Inovatívne LCD monitory pre domácnosti i firmy

Monitory HP Pavilion IPS (modely 22xi-23xi) prinášajú špičkovú technológiu IPS pre každodenné používanie za dostupnú cenu. Vďaka zlepšeným pozorovacím uhlom s rozsahom 178° v horizontálnom i vertikálnom smere, poskytujú jasný a ostrý obraz po celej zobrazovacej ploche. Vynikajú tiež tenším vyhotovením a bohatými možnosťami pripojenia s podporou digitálnych, multimediálnych i analógových výstupov. Medzi unikátne funkcie HP patria prispôsobiteľné úsporné režimy a nastavenie cez softvér HP My Display – používatelia môžu rozdeliť obrazovku kvôli násobnému otvoreniu okien aplikácií a uložiť tieto nastavenia pre ďalšie spustenie počítača. V regióne EMEA sú už monitory dostupné za cenu 169 € (1) pri modeli 22xi, resp. 189 € (1) pri modeli 23xi.

 

24ʺ LCD monitor HP x2401 s LED podsvietením poskytuje ultratenké vyhotovenie s podporou technológie MVA, ktorá zaisťuje väčšie pozorovacie uhly so živými a konzistentnými farbami. Ponúka nastaviteľný stojan, L-konektory pre prichytenie káblov v zadnej časti stojana kvôli „čistému“ dizajnu, nechýba ani DP/HDMI konektivita, či VESA držiak. Vďaka precíznemu vyhotoveniu v dizajne brúseného kovu a celkovo prepracovanému vzhľadu, monitor je ideálnym riešením pre zákazníkov, preferujúcich štýl a inovácie. V regióne EMEA je už monitor aktuálne dostupný za cenu 249 €.(1)

 

Monitory HP ProDisplay s LED podsvietením, dostupné v 20ʺ a 21,5ʺ vyhotovení, zlepšujú pohodlie používateľov pri každodennom používaní v kancelárii. Sú praktické, spoľahlivé a navrhnuté s dôrazom na úsporu energie, ponúkajú skvelý výkon pre dosiahnutie krištáľovo čistého obrazu, s ostrými textami i obrázkami na väčšej ploche displeja. Zlepšený podstavec na zadnej strane monitora zaisťuje ideálnu polohu displeja a pohodlnejšie zobrazenie obsahu. Modely radu HP ProDisplay budú v regióne EMEA dostupné v marci za cenu v rozmedzí 169 €(1) až 189 €.(1)

 

Monitor HP ZR2330w IPS s LED podsvietením ponúka podnikovú úroveň výkonu za dostupnú cenu. IPS technológia zaisťuje skvelé farebné podanie z takmer akéhokoľvek uhla a rozšírené možnosti pripojenia uľahčujú použitie s viacerými obrazovkami. Porty VGA, DVI a DisplayPort spolupracujú s tradičnými i novými prístrojmi, zabudované USB porty navyše umožnia pripojiť aj univerzálne periférie. Upravovať možno výšku, naklonenie a otočenie pozdĺž osi, alebo na výšku (Pivot). Monitor bude v regióne EMEA dostupný od 1. februára za cenu 299 €.(1)

 

O spoločnosti HP

HP vytvára nové príležitosti pre uplatnenie technológií, ktoré významne ovplyvňujú jednotlivcov, firmy, štátnu správu a celú spoločnosť. Portfólio najväčšej technologickej firmy sveta, ktoré zahŕňa špičkové produkty z oblasti tlačových riešení, osobnej výpočtovej techniky, softvéru , služieb a IT infraštruktúry, je starostlivo vyvíjané pre riešenie problémov zákazníkov. Viac informácií o spoločnosti HP (NYSE: HPQ) je k dispozícii na webe www.hp.sk.

 

 

(1)Predpokladaná maloobchodná cena, aktuálne ceny sa môžu odlišovať. Dostupnosť všetkých uvedených modelov nemusí byť rovnaká vo všetkých krajinách regiónu EMEA.

(2)Pre dosiahnutie HD kvality obrazu sa vyžaduje obsah s HD rozlíšením.

(3)Pri pevných diskoch sa jeden terabajt rovná jednému triliónu bajtov. Aktuálna úložná kapacita po naformátovaní je nižšia. Systém a softvér pre jeho obnovenie majú vyhradenú úložnú kapacitu 35 GB.

Neprehliadnite: