SAP uvádza na trh najnovšiu verziu SAP Afaria Mobile Device Management

Tlačový servis  /  08. 01. 2013, 00:00

Zákazníci môžu očakávať lepšie spravovanie a zabezpečenie zariadení na platformách iOS a Android, nový dizajn aplikačného portálu pre prácu so známym vzhľadom aplikácie či nový samoobslužný portál pre zjednodušené zapojenie nových zariadení a ich správu.

 

 

Spoločnosť SAP AG predstavila najnovšiu verziu špičkového riešenia pre správu mobilných zariadení SAP Afaria. Vylepšenia najpoužívanejšieho nástroja pre správu podnikových mobilných zariadení (EMM) zahŕňajú prehĺbenie podnikovej integrácie a distribučných možností. Cieľom je efektívne spravovať a zabezpečiť veľký počet rôznorodých používateľov, ktorí v práci využívajú vlastné mobilné zariadenia. Naviac nový dizajn aplikácií a samoobslužných portálov pripomína prostredie, v ktorom používatelia bežne pracujú so spotrebiteľskými aplikáciami.

Podľa
spoločnosti IDC spĺňa SAP Afaria potreby podnikov z hľadiska EMM. Tie zahŕňajú tradičnú správu mobilných zariadení (MDM), ako aj správu a zabezpečenie celého životného cyklu mobilných zariadení, aplikácií a údajov v podniku. Najnovšia verzia SAP Afaria umožňuje, aby všetky dáta uložené v mobilnom zariadení a prostredníctvom neho prenášané boli chránené a bezpečné. To dovolí firmám získať väčšiu kontrolu a prehľad o širokej škále zariadení a aplikácií, na diaľku zálohovať a odstraňovať dáta, pokiaľ sa zariadenie stratí alebo dôjde k jeho krádeži, a jednoducho realizovať opravy, aktualizácie a obnovenia pre mobilných používateľov.
 
Medzi niektoré z kľúčových charakteristík, ktoré by spoločnosti mali hľadať vo zvolenom riešení, patrí kompletná podpora pre aplikácie a zariadenia počas celého životného cyklu, možnosti analýz všetkých zhromaždených a spravovaných dát, vysoká škálovateľnosť, flexibilita produktu a dodávka priamo do podniku i formou on-demand/cloud. Ponuka spoločnosti SAP v oblasti mobile enterprise management (MEM)SAP Afaria, spĺňa široké požiadavky podnikovtak na firemné mobilné zariadenia, ako aj na zariadenia vo vlastníctve zamestnancov,povedala Stacy Crooková, programová manažérka pre Mobile Enterprise Research zo spoločnosti IDC.

Najnovšia verzia SAP Afaria poskytuje podnikom kľúčové funkcie:

·
Podniková integrácia

o
  Lepšia integrácia adresárov umožňuje pripojenia na rôznorodé adresáre za účelom overovania a prideľovania úloh s cieľom poskytnúť nastavenie pre dôveryhodné postupy (trusted policy) a zjednodušiť zapojenie nových používateľov pre distribuované systémy.

o
  Lepšia kontrola prístupu k e-mailom a údržba zariadení za cieľ väčšiu škálovateľnosť a bezpečnosť pre veľké organizácie, ktoré majú viac podnikových komponentov na riadenie prístupu v distribuovanom IT prostredí.

o
  Rozšírená správa certifikátov PKI poskytuje škálovateľnú a bezpečnú kontrolu nad správou a poskytovaním certifikátov.

 


 


·
Správa aplikácií

o
  Vylepšenia aplikačného portálu zjednodušujú používanie vďaka známemu IT prostrediu, ktoré možno označiť ako podnikové. Portál zvyšuje efektivitu mobilných pracovníkov tým, že vedie a inštruuje používateľov ako využiť tie najprínosnejšie mobilné aplikácie, ktoré súvisia s ich úlohou.

o
  Nové rozhranie pre programovanie aplikácií pre SAP Afaria a charakteristiky postupov stanovujúcich používanie aplikácií naplánované na nastaveniezero-touch. Administrátorom umožňuje vytvárať a nasadzovať aplikácie bez toho, aby používatelia potrebovali zadávať väčšinu informácií o nastavení aplikácie, napríklad adresu servera, doménu alebo používateľské meno.

·
IT služby pre BYOD a podnikové zariadenia

o
  Samoobslužné aktualizácie portálu majú za cieľ zjednodušiť rozhranie používané mobilnými používateľmi pri zapájaní a spravovaní ich zariadení. Okrem toho umožnia organizáciám vybudovať si vlastné rozhranie.

o
  Široká podpora Samsung SAFE pre zariadenia využívajúce Android s ďalšími plánovanými funkciami pre e-mail a zabezpečenie.

o
  Vylepšenia pre iOS poskytnú lepšiu detekciu prelomenia ochrany (jailbreak) a podporu pre tie regióny sveta, kde väčšina zariadení prelomenú ochranu. Plánované aj lepšie funkcie pre konfiguráciu iOS a správu aplikácií.

Zákazníci potvrdzujú úspešné stratégie mobilného riadenia podniku

SAP
na celom svete viac než 197-tisíc zákazníkov a mnohí sa spoliehajú na zákaznícky a partnerský ekosystém v spolupráci so SAP Afaria pre jeho najmodernejšie mobilné funkcie. Zákazníci a partneri potvrdzujú extrémne vysokú škálovateľnosť pre podporu veľkého počtu používateľov mobilných zariadení, robustné mobilné služby a riešenia postavené na platforme SAP Mobile Platform a SAP Afaria.
 
Spoločnosť VeliQ, ako jeden z prvých partnerov SAP v oblasti správy mobilných zariadení, bola takmer pred desiatimi rokmi priekopníkom v tejto oblasti,uviedol Alex Bausch, zakladateľ a generálny riaditeľ VeliQ.SAP Afaria podporuje jednoduchý samoobslužný model, ktorý slúži ako opora pre našu mobilnú platformu fungujúcu ako služba (mPaaS). Zahŕňa bezpečnosť mobility a správu mobilných aplikácií. Pri pohľade vpred sme radi, že môžeme úzko spolupracovať so SAP na ďalšom vývoji našej ponuky mPaaS, ktorá bude zahŕňať vytváranie nových inovatívnych služieb založených na integrácii mobilných, cloudových a veľkoobjemových dát.

Spoločnosť Hillarys Blinds Ltd. je popredným dodávateľom závesov na okná pre 63 miliónov obyvateľov Spojeného kráľovstva.Snažíme sa ponúknuť prvotriedny zákaznícky servis, ktorý je kľúčom nášho úspechu,povedal Julian Bond, vedúci oddelenia informácií, komunikácie a technológií.Vzhľadom na to, že máme 1 000 poradcov po celom Spojenom kráľovstve, schopnosť spravovať ich zariadenia na diaľku a pripojiť ich k našim hlavným procesom kedykoľvek a odkiaľkoľvek je pre nás kľúčová. Mobilné aplikácie postavené na platforme SAP Mobile a SAP Afaria nám pomáhajú udržiavať si vedúcu pozíciu na trhu. A čo je ešte dôležitejšie, umožňujú nám dodržať sľub zákazníkovi, pokiaľ ide o inštaláciu správneho produktu v sľúbený deň. Očakávame, že nová verzia SAP Afaria zvýši náskok tohto riešenia na trhu. Tešíme sa, že začneme čoskoro využívať jeho nové podnikové funkcie.

Spolupracujeme so spoločnosťou SAP s cieľom uspokojiť rastúci dopyt zákazníkov po inovatívnych mobilných službách,povedal Adrian Bisaz, vedúci oddelenia mobility spoločnosti Swisscom, najväčšieho prevádzkovateľa a systémového integrátora vo Švajčiarsku, ktorý poskytuje služby pre 8,2 milióna zákazníkov.Naším cieľom je zabezpečiť celý životný cyklus mobilného zariadenia prostredníctvom nášho programu, vrátane správy mobilných zariadení, distribúcie mobilných aplikácií cez obchod s aplikáciami a vývoj aplikácií s využitím platformy SAP Mobile Platform. Sme presvedčení, že najnovšia verzia SAP Afaria v kombinácii s platformou SAP Mobile Platform výrazne zlepší všetky oblasti našich ponúk mobilných služieb.
 
Pre
viac informácií navštívte SAP Newsroom.

Neprehliadnite: