Na trh prichádza komplexné bezpečnostné riešenie Oracle Audit Vault and Database Firewall

Tlačový servis  /  07. 01. 2013, 00:00

Monitorovanie databázy a dát z auditov je teraz možné v rámci jediného produktu.

 

 

Spoločnosť Oracle uvedením produktu Oracle Audit Vault and Database Firewall potvrdzuje svoj záväzok dodávať podnikom čo najkomplexnejšie riešenia na zabezpečenie databáz. Ide o jediný produkt na súčasnom trhu, ktorý dokáže efektívne ochrániť databázy (od spoločnosti Oracle aj iných výrobcov) pomocou monitoringu sieťovej prevádzky a analýzy dát z auditov.

Nové riešenie v sebe spája výhody oboch samostatných produktov. Rozširuje ochranu zo samotnej databázy aj na ďalšie časti podnikového IT, podporuje audit operačného systému, adresárov aj ďalších zdrojov dát. Jednotná platforma urýchli nasadenie Oracle Audit Vault and Database Firewall v podnikovom prostredí a zjednoduší prevádzku celého riešenia. Produkt ponúkne preventívne kontroly adetektívnesledovanie, ktoré zabráni nelegitímnemu prístupu k databázam, respektíve snahám nejako rozšíriť oprávnený prístup k databáze (napr. na ďalšie dáta). Práve tento problém je príčinou takmer všetkých únikov dát a kybernetických útokov.

Hlavné vlastnosti Oracle Audit Vault and Database Firewall:

  • Firewall a monitoring činnosti databázy: Sledovaná je všetka SQL prevádzka pre všetky certifikované databázy spoločnosti Oracle aj tretích strán, vrátane Microsoft SQL Server, SAP Sybase, IBM DB2 a MySQL. Unikátny prístup k analýze gramatiky jazyka SQL umožňuje veľmi presne deliť dotazy do rôznych kategórií a škálovať ich, vytvárať blacklisty (zoznamy zakázaných konštrukcií databázových dopytov), whitelisty (zoznamy povolených konštrukcií databázových dotazov) aj zoznamy výnimiek. To všetko umožňuje jednoduchšie zistiť neautorizovanú aktivitu databáz, vrátane útokov typu SQL injection.

  • Rozšírený audit na úrovni celého podniku: Umožňuje zhromažďovať, konsolidovať a spravovať natívne záznamy (audity, protokoly udalostílogy a pod.) z databáz Oracle aj tretích strán. Podporuje zhromažďovanie auditov a logov zo systémov a služieb Microsoft Windows, Microsoft Active Directory, Oracle Solaris a Oracle Automatic Storage Management Cluster File System.

  • Konsolidácia reportovania a výstrah: Konsolidované a centralizované úložisko pre všetky dáta auditov a protokolov udalostí môžu byť analyzované v reálnom čase podľa dopredu definovaných politík. Riešenie zaisťuje bezkonkurenčný prehľad o spúšťaní uložených procedúr, prevádzke databáz a rekurzívnych SQL dotazoch. Zabudované reporty zaisťujú splnenie požiadaviek na zhodu s predpismi (compliance) a poskytujú silné nástroje na varovanie (výstraha v prípade súbehu preddefinovaných udalostí, prekročenia určitých prahových hodnôt a pod.).


 

Nedávno uvedený produkt je súčasťou komplexného portfólia spoločnosti Oracle na zabezpečenie databáz; Oracle Audit Vault and Database Firewall dopĺňa napr. riešenie Oracle Advanced Security a Oracle Database Vault. Portfólio produktov spoločnosti Oracle na zabezpečenie databáz poskytuje zákazníkom vysokú bezpečnosť, ponúka nižšie náklady a znižuje zložitosť IT prostredia naprieč celým podnikom.

Oracle Audit Vault and Database Firewall nie je len integráciou dvoch existujúcich produktov, uviedol Vipin Samar, viceprezident divízie Database Security Product Development v spoločnosti Oracle. Ide o jednotnú platformu na monitorovanie a audit, ktorá prekračuje hranice databázy, prepája zabezpečenie a dosiahnutie zhody.

Uvedenie Oracle Audit Vault and Oracle Database Firewall predstavuje logický krok, pretože jediný produkt teraz kombinuje analýzy v reálnom čase a následné a forenzné analýzy prevádzky databáz, povedal Martin Kuppinger, zakladateľ a hlavný analytik spoločnosti Kuppinger-Cole. Spoločnosť Oracle taktiež zvyšuje úroveň produktov tohto typu tým, že ponúka širokú podporu pre heterogénne databázové prostredia.

 

Neprehliadnite: