Rozšírenú radu Ultra HD televízorov predstaví LG na veľtrhu CES 2013 v Las Vegas

Tlačový servis  /  03. 01. 2013, 00:00

Nové modely doplní 84palcovou Ultra HD televíziu; rozšíri tak ponuku produktov poskytujúcich špičkový pôžitok zo sledovania

 

 

Spoločnosť LG predstaví na tohtoročnom veľtrhu Consumer Electronics Show 2013 (CES) v Las Vegas nové modely Ultra HD televízorov. Existujúci 84-palcový Ultra HD televízor doplnia ešte obrazovky o uhlopriečkach 55 a 65 palcov. Nové modely ponúknu rovnako vynikajúce rozlíšenie a ohromujúci zážitok ako najväčší z nich, 84-palcový Ultra HD televízor, ktorý získal na veľtrhu CES 2013 ocenenie "Best of Innovations" v kategórii Video Display. Spoločnosť LG bola prvou spoločnosťou, ktorej sa podarilo úspešne komercializovať technológiu Ultra HD, keď v auguste minulého roka začala tieto obrazovky ponúkať spotrebiteľom.


"LG naďalej drží vedúcu pozíciu v segmente Ultra HD TV," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca LG Electronics. "V reakcii na očakávaný dopyt po rôznych veľkostiach obrazoviek sme rad Ultra HD televízorov rozšírili o 55 a 65-palcový model. Sme mimoriadne hrdí na celú túto sériu a predovšetkým na ocenenie "Best of Innovations" pre 84-palcový model."


Všetky tri modely sa môžu pochváliť pokročilým systémom Triple XD Engine. Táto výnimočná technológia spracovania obrazu vytvára úžasne živý obraz s 8 miliónmi bodov na jednu snímku a s rozlíšením štyrikrát vyšším (3840 x 2160) ako u Full HD TV panelov. Naviac vďaka funkcii Resolution Upscaler Plus dokáže obsah v menšej kvalite vyrenderovať do vysokých detailov.


Najnovší ovládač Magic Remote umožňuje intuitívne prechádzať užívateľské rozhranie. Ku Smart TV je v súčasnosti celosvetovo k dispozícii vyše 1400 aplikácií a samotný systém Smart TV umožňuje prístup k rýchlo rastúcej kolekcii prémiového obsahu a služieb, ako sú "3D World" a "Game World". Funkcia SmartShare Plus dáva užívateľovi možnosť pripojiť sa ku ďalším mediám a zároveň ponúka viac možností zábavy ako napr. Wi-Fi a Widia (Wireless Display), ktoré umožňujú na obrazovku preniesť obsah z notebookov, mobilných telefónov, tabletov a ďalších zariadení.


Ultra HD televízory sú taktiež vybavené technológiou LG CINEMA 3D. Ohromujúce rozlíšenie obrazoviek v kombinácii s 3D efektami poskytuje dych berúci zážitok. Funkcia 3D Depth Control dokresľuje virtuálna vzdialenosť medzi zobrazovanými objekty tak, aby 3D obraz pôsobil čo možno najreálnejšie. Funkcia 3D Sound Zooming potom analyzuje pohyb a vzdialenosť objektov na obrazovke a prispôsobuje tomu intenzitu nimi tvoreného zvuku. V neposlednom rade je tu funkcia Dual Play, posúvajúca co-op herný režim na novú úroveň. Hráči môžu sedieť vedľa seba, sledovať rovnakú obrazovku, a pritom vďaka okuliarom pozorovať iný obraz. Rozdelená obrazovka pri hraní je minulosťou.


Zvuk zaisťuje 2.2 systém, skladajúci sa z dvoch 10W reproduktorov a dvoch 15W basových reproduktorov. Mimoriadny vizuálny zážitok tak dopĺňa sviežim zvukom a spoločne vytvárajú dojem, že bol divák v kine.


Na veľtrhu CES 2013 budú na obrazovkách Ultra HD televízorov k videniu práce Romera Britta, brazílskeho maliara a predstaviteľa pop-artu. Jeho obrazy zanechávajú povznášajúci dojem a sú vizuálnym prejavom šťastia a nádeje pre ľudstvo. Nová generácia technológie premietania obrazov dovoľuje sprostredkovať umelcovu dynamickú víziu s úplnou vernosťou. Zároveň tak LG dokáže návštevníkom veľtrhu CES, ako vážne to myslí so zdokonaľovaním kvality zobrazovania. Spoločnosť už tiež urobila dohodu o Ultra HD obsahu s prednou kórejskou televíznou spoločnosťou KBS (Kórea Broadcasting System) a aktívne rokuje o partnerstve s ďalšími globálnymi poskytovateľmi obsahu a ďalšími spoločnosťami.

Neprehliadnite: