LG predstavilo novú verziu magického diaľkového ovládača Magic Remote

Tlačový servis  /  20. 12. 2012, 00:00

Prepracovaná verzia diaľkového ovládania od LG prináša užívateľom nové možnosti pri sledovaní chytrých 3D televízorov LG CINEMA 3D Smart TV

 

 

Pre nadchádzajúci veľtrh Consumer Electronics Show (CES) 2013 v Las Vegas predstavilo LG nové diaľkové ovládanie Magic Remote, ktoré je určené pre sériu televízorov LG CINEMA 3D Smart TV. Ovládač nový dizajn a vylepšené rozpoznanie hlasových pokynov, vďaka čomu je ovládanie jednoduché, prirodzené, interaktívne a dialogické. Nový dizajn pracuje so štyrmi ovládacími možnosťami - hlasom, gestami, ukazovaním a známou guličkou, fungujúcou na princípe počítačovej myši -, čo z LG Magického ovládača vytvára najkompletnejší univerzálny ovládač.


"LG sa snaží prichádzať s inovatívnymi riešeniami pre systémy domácej zábavy a LG magický ovládač Magic Remote je jedným zo základných pilierov skvelého pôžitku zo sledovania chytrého 3D televízora LG CINEMA 3D Smart TV," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca LG Electronics. "Vďaka tomu, že je nová verzia postavená na vynikajúcej funkčnosti predchádzajúcej a doplnená o presnejšie rozpoznávanie jazyka, gest a vôbec celého ovládania, LG magický ovládač ambíciu vyniknúť medzi konkurenčnými zariadeniami ako skutočne intuitívne ovládanie."


Prepracovaná technológia, dovoľujúca ovládať televízor hlasom, umožňuje dávať televízoru hlasové príkazy jednoducho a zároveň efektívne. Nový softvér Natural Language Recognition nenúti užívateľa výraznejšie meniť intonáciu a dynamiku hlasu, príkazy môžete vyslovovať ako pri bežnom rozhovore. Zabudnite na pauzy medzi pokynmi a ich spracovaním. Stačí povedať napríklad "Ukáž mi Gangnam Style video" a LG ovládač Magic Remote porozumie.


LG ovládač Magic Remote, funguje v podstate ako srdce domáceho kina, prináša univerzálne ovládanie, maximalizuje pohodlie užívateľa a umožňuje ľahko ovládať všetky periférie systému domácej zábavy. Všetky zariadenia vyrobené spoločnosťou LG, od samotného chytrého televízora, cez set-top boxy, sound bary, až po Blu-ray prehrávače, môžete efektívne ovládať jedným jediným ovládačom. Vďaka stredovému tlačidlu a spôsobu ovládania sa LG ovládač Magic Remote stáva predĺženou rukou užívateľa, vďaka čomu ho ľahko využijete aj ako ovládač k hrám. Rolovacie koliesko uľahčuje prezeranie webových stránok, zároveň tiež uľahčuje približovanie a odďaľovanie v aplikáciách ako napríklad Google Maps. Vykonaním určitých špecifických gest ovládačom sa môže užívateľ veľmi rýchlo dostať k menu so zoznamom často používaných funkcií alebo zadávať príkazy, čím šetrí veľa času. Zmeniť program môže napríklad jednoduchým napísaním číslice programu ovládačom do vzduchu.


Ovládač Magic Remote dodáva LG vo dvoch typoch: jeden k prémiovým modelom CINEMA 3D Smart TV, kde sú tlačidlá ovládača podsvietené LED diódami, čo umožňuje ľahkú manipuláciu aj v tme alebo za šera; má kompaktnejší dizajn, vďaka ktorému lepšie padne do ruky. Druhý typ ovládača je k štandardným typom chytrých televízorov LG CINEMA 3D Smart TV, u ktorých konštruktéri posunuli tlačidla tak, aby ovládanie bolo prirodzenejšie a príjemnejšie.

 

Neprehliadnite: