Slovenský start-up WorkInField.com spustil globálne dostupnú GPS službu knihy jázd.

Tlačový servis  /  06. 12. 2012, 00:00

Workinfield.com je inovatívna, globálne dostupná GPS služba, ktorá umožňuje zaznamenávať, klasifikovať a zdieľať informácie o jazdách autom alebo iným dopravným prostriedkom. Je určená menším firmám, živnostníkom ale uplatnenie nájde aj medzi bežnými užívateľmi.

 

 

Služba pozostáva z mobilnej GPS aplikácie, ktorá zbiera informácie o polohe, rýchlosti a prejdenej vzdialenosti a tie cez Internetové pripojenie prenáša na server. Užívateľ tak má prístup k svojim dátam z ktoréhokoľvek miesta a kedykoľvek. Aktuálne a historické jazdy je možné zdieľať prostredníctvom sociálnych médií alebo emailu s tretími stranami. Priatelia, kolegovia alebo zákazníci môžu na živej mape sledovať informácie o začiatku jazdy, aktuálnej polohe či rýchlosti. Odbúrajú sa tým otázky typu „kde je tak dlho?“, „sú už na mieste?“ známe napríklad pri oneskorenom doručení tovaru, meškajúcej návšteve alebo pri dlhšej ceste do zahraničia.

Inštaláciu zvládne aj začiatočník. Užívateľ si prostredníctvom aplikácie alebo webových stránok 
workinfield.com zaregistruje konto a nainštalujete aplikáciu. V nej si pred začiatkom cesty zadá názov a účel, prípadne zaznamená aktuálne údaje z tachometra svojho vozidla. O záznam prejdených kilometrov, času a polohy sa postará automaticky samotná aplikácia.

V prípade potreby je možné aplikáciu kedykoľvek rozšíriť a využiť napríklad pre potreby monitoringu jázd zamestnancov alebo členov rodiny. V tomto prípade získa užívateľ dispečerský prístup k údajom o jazdách všetkých členov, ktorých má priradených do svojej skupiny.

Služba workinfield.com je momentálne dostupná zadarmo na zariadeniach s operačným systémom AndroidWindows Phone.

Obrázky z aplikácie je možné stiahnuť z Google Drive
Krátke animované Video

Neprehliadnite: