Foťte, upravujte a zdieľajte ako nikdy predtým. Je tu Samsung Galaxy Camera

Tlačový servis  /  05. 12. 2012, 00:00

Novinka v sebe kombinuje 16Mpix fotoaparát s 21-násobným priblížením a smartfón Galaxy S III s výhodami najnovšieho operačného systému Android 4.1 Jelly Bean.

 

 

Spoločnosť Samsung, popredný výrobca na trhu spotrebnej elektroniky a svetová jednotka v oblasti informačných technológií, dnes uviedla na trh novinku, ktorá mení stereotyp fotenia a zdieľania snímok, fotoaparát Samsung GALAXY Camera. Kvalitný fotoaparát a smartfón Galaxy S III v jednom bol vyvinutý na základe meniacich sa potrieb súčasných používateľov. Kombináciou špičkovej technológie fotoaparátov Samsung a najnovšej verzie systému Android 4.1 Jelly Bean s možnosťami 3G a Wi-Fi pripojenia, vznikol úplne nový typ zariadenia, ktoré ocenia všetci nadšenci, ktorí radi fotia, zábery si upravujú a spontánne ich zdieľajú s ostatnými.

 

Kľúčovou vlastnosťou produktu je jeho kompaktnosť. Fotografie s ním urobíte, upravíte a zdieľate bez toho, aby ste potrebovali ďalšie zariadenie, napríklad počítač. Všetko sa deje okamžite, kým sú zážitky ešte živé. Prekážkou už nebude ani Wi-Fi pripojenie, pretože stačí do Galaxy Camera vložiť SIM kartu s dátovým prístupom. Preto bude v ponuke mobilných operátorov so SIM kartou za atraktívnych podmienok a v dvoch farebných prevedeniach.

 

Samsung Galaxy Camera je produktom svojej doby a jednoznačne vychádza z potrieb moderných ľudí, ktorí sa chcú o svoje zážitky podeliť s ostatnými v priebehu niekoľkých okamihov,“ povedal Ivan Kapec, produktový manažér mobilnej divízie spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak a dodal: „Riešili sme problém používateľov, keď s telefónom nevznikali dostatočne kvalitné fotografie a naopak s fotoaparátmi nebolo možné okamžite zdieľať fotky a musel nasledovať proces úprav v PC. Teraz máme produkt, ktorý vie oboje a vďaka SIM karte sa nemusia používatelia obmedzovať len na miesta s Wifi.“

 

 

 

 

Fotografujte vo vysokej kvalite

Samsung Galaxy Camera disponuje 21-násobným optickým priblížením a snímačom 16M BSI CMOS s rozlíšením 16 Mpix, vďaka čomu vznikajú fotografie s verným podaním farieb. Optický zoom sa ovláda pomocou tlačidla alebo dotykového displeja a urobíte s ním snímky vzdialených predmetov, ktoré zostanú jasné a ostré. 23mm objektív sa postará o širokouhlé zábery v neporovnateľnej kvalite s fotografiami urobenými klasickým smartfónom. Používateľ všetko uvidí na HD Super Clear Touch displeji s veľkosťou 12,12 cm (4.77'').

 

Druhá tvár – tak trochu smartfón

Revolučnými vlastnosťami prístroja sú operačný systém Android 4.1 Jelly Bean a bezdrôtové pripojenie či už prostredníctvom Wi-Fi, alebo s využitím SIM karty s dátovým prístupom. Vďaka operačnému systému Android si môžu používatelia okrem predinštalovaných aplikácií obohatiť obsah GALAXY Camera o akúkoľvek aplikáciu z ponuky Google Play alebo Samsung Apps store, ako sú napríklad Instagram, Facebook a Skype. Zorientovať sa v ponuke aplikácií pomôže nástroj S Suggest, ktorý na želanie vyhľadá nové aplikácie pre úpravu fotografií alebo napríklad zábavnú hru. Galaxy Camera využíva aj rad funkcií zo smartfónu Galaxy S III, medzi ktoré patrí napríklad ovládanie hlasom. Používateľ ovláda fotoaparát napríklad pokynmi „priblížiť“ alebo „fotiť“.

 

Upravte a zdokonaľte fotografie priamo na vašom prístroji

So Samsung Galaxy Camera môžete využiť 35 funkcií pre úpravu fotografií Sprievodca fotografiami (Photo Wizard). Používatelia tak môžu pracovať so snímkami priamo vo svojom prístroji a nemusia na ich úpravu využívať žiadne ďalšie zariadenia. Vďaka štvorjadrovému procesoru a už spomínanému HD Super Clear Touch displeju si funkcie užijú pohodlne a rýchlo.

 

Medzi audio-video funkcie napríklad patria:

  • Auto Face Calibration pre precíznu úpravu detailov;

  • Editor videozáznamov (Movie Wizard) – editačný program umožňujúci profesionálnu úpravu videí priamo na obrazovke;

  • Inteligentný správca obsahu (Smart Content Manager) – s touto funkciou je možné vytvárať priečinky, označovať tváre na fotkách, alebo označovať fotky, ktoré chcete zmazať;

  • Smart Pro – umožní pomocou jednoduchého nastavenia v niekoľkých krokoch vytvárať zábery s umeleckým duchom. V prehľadnom menu si používatelia zvolia ľubovoľný režim, ktorý automaticky nastaví všetko tak, aby vznikli skutočne dokonalé fotografie;

  • Sýte farby (Rich Tone) – zaistí sýtejšie farebné tóny fotografie, čo je vhodné najmä pri príliš presvetlenom okolí, napr. na slnečnom svahu zjazdovky;

  • Svetelná stopa (Light Trace) – automaticky nastaví rýchlosť uzávierky pri fotografovaní osvetlených bodov v tme.

 

Podeliť sa o zážitky nebolo nikdy tak jednoduché

Automatické zálohovanie na cloud server (Auto Cloud Backup) je funkcia automatického uloženia fotografií do cloudového úložiska prostredníctvom platformy AllShare. Galaxy Camera ponúka tiež funkciu okamžité zdieľanie zhotovených fotografií s využitím funkcie Zdieľanie záberu (Share Shot). Samozrejmosťou je možnosť prepojiť fotoaparát s ďalšími členmi rodiny GALAXY, vrátane GALAXY SIII a GALAXY Note II a jednoducho tak zdieľať fotografie a videá so svojimi blízkymi.

 

Na pripojenie do internetu sa dá využiť pripojenie 3G, prípadne Dual Band Wi-Fi. Channel Bonding zaistí ešte vyššiu rýchlosť. Pripojenie je podporené štvorjadrovým procesorom, ktorý zaistí rýchle odozvy aj v prípade využívania viacerých aplikácií/funkcií naraz (multitasking), to všetko bez výrazného vplyvu na výdrž batérie.

 

Cena a dostupnosť

Samsung Galaxy Camera je k dispozícii od 5. decembra za 499 € vr. DPH.

 

Neprehliadnite: