ESET vydáva ESET Endpoint Security pre Android, ochranu pre firemné smartfóny a tablety s operačným systémom Android

Tlačový servis  /  05. 12. 2012, 00:00

ESET, líder v proaktívnej ochrane pred internetovými hrozbami s 20-ročnou históriou, vydáva ESET Endpoint Security pre Android, bezpečnostný produkt určený pre mobilné zariadenia používané vo firemnom prostredí. Riešenie ponúka všetky vlastnosti a benefity, ktoré si obľúbili užívatelia predchádzajúcej verzie ESET Mobile Security Business Edition. Je však obohatené o možnosť vzdialenej správy cez ESET Remote Administrator a o nástroje ESET USSD Control. Okrem mnohých iných vlastností obsahuje aj Anti-Theft, ktorý dokáže lokalizovať telefón v prípade jeho straty alebo krádeže. Taktiež umožňuje vzdialene zablokovať prístroj tak, aby zabránil nepovolenému prístupu k firemným údajom a serverom a dovoľuje tiež z prístroja vzdialene zmazať všetky kontakty, správy a údaje.

 

ESET Remote Administrator umožňuje spravovať ESET Endpoint Security pre Android v sieťovom prostredí priamo z jedného centrálneho miesta, čo firemným IT administrátorom dovoľuje kontrolovať status smartfónov používaných zamestnancami, spúšťať On-demand kontrolu zariadení, vynucovať bezpečnostné nastavenia a získať celkový prehľad platforiem, verzií operačných systémov a ďalšie užitočné informácie. Okrem toho ponúka všetky benefity štandardných bezpečnostných riešení určených pre mobilné zariadenia ako SMS/MMS Antispam a blokovanie hovorov. Produkt je vhodný pre všetky zariadenia s operačným systémom Android vrátane smartfónov, tabletov a elektronických čítačiek. K bezpečnostným riešeniam ESET Endpoint Solutions pridáva ďalšiu ochrannú vrstvu.

Ďalšou dôležitou súčasťou produktu je nástroj ESET USSD Control, ktorý umožňuje užívateľom kontrolovať potenciálne nebezpečné telefónne čísla (sieťové kódy) ešte pred tým, než ich telefón vytočí prednastaveným spôsobom. Taktiež zablokuje škodlivé webstránky. ESET USSD Control ochráni všetky dáta na Android zariadení tak, že škodlivý kód skontroluje ešte predtým, než ho smartfón spustí.

V súčasnosti je kritická firemná infraštruktúra súčasťou aj mobilných zariadení a v ESETe sme si vedomí, ako kľúčová je jej kvalita pri blokovaní potenciálnych únikov a prípadnej strate dát. ESET Endpoint Security pre Android prináša rýchle a komplexné riešenie na ochranu týchto dôležitých koncových zariadení vo firemných sieťach” hovorí technologický riaditeľ ESETu Palo Luka.

Pomocou smartfónu sa k internetu pripája 1,1 miliardy užívateľov z celého sveta, 47 percent z nich k tomu používa prístroj s Androidom. Vyplýva to zo zistení celosvetového výskumného projektu Online Security Brand Tracker (OSBT)*. Podľa prieskumu rastie aj obľúbenosť tabletov, viac než 492 miliónov užívateľov používa na surfovanie po internete práve tablet, 39 percent z nich má operačný systém Android. Na týchto prenosných prístrojoch sú uložené nie len citlivé osobné údaje ale aj firemné dáta – podobné tým, ktoré sú uložené na klasických desktopoch.

Okrem toho „celosvetový predaj mobilných telefónov koncovým zákazníkom dosiahol v druhom štvrťroku 2012 hranicu 419 miliónov kusov, predaj smartfónov tvoril 36,7 percenta z celkového predaja mobilných telefónov a v druhom štvrťroku 2012 vzrástol o 42,7 percenta.“ Podľa analytickej spoločnosti Gartner** je momentálne Android nainštalovaný na takmer 65 percentách smartfónov, čo ešte zvýrazňuje potrebu ochrany údajov uložených na týchto prenosných zariadeniach.

Súčasťou ESET Endpoint Security pre Android je oceňovaná technológia ESET Mobile Security: “ESET Mobile Security bol je jedným z mála produktov, pri ktorom bola obnova dát po ich vzdialenom zmazaní absolútne nemožná,” keďže prepisuje kompletne celú pamäť mobilného telefónu. „ESET Mobile Security obsahuje momentálne najmodernejšie bezpečnostné komponenty pre smartfóny,“ dodáva v svojom hodnotení AV-Comparatives. Kvalitu ochrany bezpečnostných produktov ESETu pre mobilné zariadenia potvrdil aj interný test organizácie AV-TEST uskutočnený v novembri 2012***: “Pri ESETe nás zaujala veľmi vysoká detekcia Android malwaru (viac než 99 percent) bez akýchkoľvek falošných poplachov. Nezaznamenali sme žiaden zjavný vplyv na výkon batérie. Rád by som ESETu pogratuloval k vynikajúcemu výsledku ich produktu,” povedal Andreas Marx, generálny riaditeľ AV-TESTu.

Kľúčové vlastnosti ESET Mobile Security pre Android:

  • Možnosť správy cez ESET Remote Administrator

  • ESET USSD Control

  • Detekcia založená na analýze správania malwaru

  • Bezpečnostný systém Anty-Theft – vzdialené zablokovanie, zmazanie na diaľku, SIM Matching, GPS lokalizácia

  • SMS/MMS Antispam

  • Blokovanie hovorov

  • Kontakty na adminov

  • Bezpečnostný audit s integrovaným Správcom úloh

  • Nové užívateľské rozhranie

  • Ochrana pred odinštaláciou

Pre získanie viac informácií o ESET Endpoint Security pre Android prosím navštívte: http://www.eset.com/business/products/security-android/.

* Online Security Brand Tracker vlna číslo 7 je celosvetový výskumný projekt, ktorý meria výkonnosť popredných softvérových bezpečnostných produktov určených pre domácnosti. Prieskum reprezentuje 1,3 miliardy internetových užívateľov zo šiestich kontinentov. Jeho cieľom je získať poznatky o aktuálnej situácii a trendoch na kľúčových trhoch; získať informácie a názory o trhu za účelom riadenia predaja a marketingových aktivít spoločnosti ESET a technologického vývoja jej produktov. Počet vybraných krajín je 49; prieskum vykonala belgická spoločnosť InSites Consulting prostredníctvom online prieskumu, dáta analyzovala slovenská firma United Consultants v apríli a máji 2012.

** Podľa spoločnosti Gartner klesol celosvetový predaj mobilných telefónov v druhom štvrťroku 2012 o 2,3 percenta: http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=2120015

*** Informácia z interného testu AV-TEST: http://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/

Neprehliadnite: