Domáce kiná LG dostali od dTest ocenenie "výhodný nákup"

Tlačový servis  /  04. 12. 2012, 00:00

Okrem vysoko kvalitných televízorov dodáva LG na český a slovenský trh aj domáce kiná, prinášajúci realistický zvuk. Zákazníci sa o tom môžu presvedčiť v poslednom čísle časopisu dTest, čo je jedna z najväčších autorít v oblasti testovania výrobkov na trhu. Na popredných miestach sa umiestnili kiná od LG ako v kategórii 2.1, tak aj 5.1. Ako "výhodný nákup" boli ocenené modely LG BH6320C a LG BH7420P.

 

 

Nezávislá organizácia TEST, vydávajúca časopis dTest, za dobu svojho pôsobenia otestovala už tisíce výrobkov. Jedná sa o nezávislé združenie, ktoré neprijíma žiadne reklamné zákazky a inzerenti tak nemôžu ovplyvňovať výsledky testov.


V hĺbkovom teste systémov 5.1 obstál model LG BH7420P. Časopis dTest ho označil za "výhodnú kúpu" a navyše skončil len dve percentá za víťazom testu. Okrem klasických hodnotených kategórií akým je zvuk a obraz musíme zdôrazniť dve, kde si viedol o dosť lepšie ako konkurencia. Ide o spotrebu energie, kde v prvej päťke nemal súpera, a čítanie poškodených médií. Navyše časopis zdôraznil dobrý zvuk, obsluhu, vysoký výkon v stereo režime, hlasný subwoofer, 4-pásmový ekvalizér a priamu komunikáciu s ďalšími wi-fi zariadeniami.


"Pre mnohých televíznych fajnšmekrov je niekedy zvuk podstatnejší ako obraz, pretože obraz je vo väčšine prípadov porovnateľný. Sme radi, že dTest takto ocenil našu snahu priniesť zákazníkom čo najkvalitnejšie a najpôsobivejšie sledovanie obľúbených programov a filmov," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca LG Electronics.


Ani menej výkonné domáce kino LG BH6320C sa medzi konkurenciou nestratilo. V kategórii 2.1 vynikal rovnako ako predchádzajúci model v spotrebe elektrickej energie a čítanie poškodených médií; v klasických kategóriách sa držal na špici. V porovnaní s ďalšími piatimi prístrojmi skončil na druhom mieste a bol tiež označený ako "výhodný nákup".

 

Neprehliadnite: