Chefparade spúšťa online poradňu na Google+

Tlačový servis  /  28. 11. 2012, 00:00

Verejnosti prístupný seriál rád a tipov školy varenia odštartujú tekvicové špeciality.

 

 

Pre všetkých tých, ktorí majú záujem preniknúť do tajov varenia, spustí škola varenia Chefparade online poradňu na svojej stránke Google+. Skúsený šéfkuchár Jan Lúdik zodpovie otázky fanúšikov v rámci živého prenosu pomocou Vysielaného Hangoutu v piatok 30. novembra o 11:00. Prenos môže sledovať každý, záznam bude na Google+ a YouTube neskôr dostupný aj tým, ktorí poradňu naživo nestihnú. Uznávaný šéfkuchár sa v prvej poradni zameria na sezónne tekvicové špeciality.

 

Poradňa na tému „Sezónne tekvicové špeciality“ sa bude naživo vysielať priamo na Google+ stránke Školy varenia Chefparade. Šéfkuchár Ján Lúdik počas stretnutia na Google+ názorne predvedie, ako jedlo správne pripraviť, dochutiť i prezentovať.

 

Používatelia so záujmom o varenie či tekvicové delikatesy, ktorí chcú prenos sledovať, potrebujú len vlastný účet na Google+ (profil), kde si do svojich kruhov školu varenia Chefparade pridajú. Svoje otázky alebo tipy ohľadne prípravy tradičných aj netradičných špecialít z tekvice pre šéfkuchára môžu vopred napísať na stránke Chefparade na Google+, zároveň budú mať možnosť opýtať sa i priamo počas Vysielaného Hangoutu.

 

Ján Lúdik, šéfkuchár Chefparade, vysvetľuje: „Naša internetová poradňa je určená každému, kto rád skúša a spoznáva nové nezvyčajné kombinácie chutí a ingrediencií. Radi zodpovieme otázky začiatočníkov, rovnako ako expertov, ktorí sa chcú naučiť variť niečo nové a exotické.“

 

Prostredníctvom Chefparade poradne budú mať ľudia možnosť pravidelne sa porozprávať so šéfkuchárom a získať tak cenné rady či kulinárske nápady. Postupne sa tak budú môcť zoznámiť so špecifikami rôznych svetových kuchýň.

 

Už dlho sme hľadali spôsob, ako priniesť aspoň časť kulinárskeho umenia, skúseností a vedomostí našich šéfkuchárov ľuďom aj priamo do pohodlia ich domova,“ hovorí Katarína Javorská, marketingový špecialista školy varenia Chefparade. „Prostredníctvom Hangouts on Air v službe Google+ majú naši priatelia možnosť klásť nám akékoľvek otázky z kulinárskej oblasti a my im ochotne poradíme,“ dodáva Javorská.

 

Kuchárske kurzy pre verejnosť naživo cez Google+ vysielajú aj známe kuchárske celebrity. O svoje cenné rady sa cez Hangouts on Air delí so svojimi fanúšikmi napríklad svetoznámy televízny šéfkuchár Jamie Oliver, aktívne ho využíva aj česká cukrárka Iveta Fabešová, známa z kuchárskej reality show „Na nože!“ a mnoho ďalších kuchárskych nadšencov z celého sveta.

 

Vysielané Hangouty sú naživo vysielané prenosy až pre 10 účastníkov, ktorí sa môžu zapojiť priamo a neobmedzený počet účastníkov, ktorí môžu diskusiu sledovať. Vysielané Hangouty ktoré prebiehajú v reálnom čase a sú prenášané verejne na konkrétnom Google+ profile, YouTube kanále a na webových stránkach používateľa, ktorý Stretnutie organizuje.

 

Informácie o škole varenia Chefparade nájdete na Chefparade.sk.

Viac informácií o službe Google+ nájdete na plus.google.com.

 

Ako sa pripojiť na online poradňu Chefparade cez Google+ Stretnutia (Hangouts):

 

  1. Prihláste sa do svojho Google účtu: V prvom rade sa potrebujete vo svojom počítači prihlásiť do Google účtu na adrese www.google.sk kliknutím na tlačidlo „Prihlásiť sa“. Ak účet nemáte môžete si ho vytvoriť kliknutím na červené tlačidlo „Zaregistrujte sa“ v pravom hornom rohu obrazovky.

  2. Choďte na svoj Google+ profil: Po prihlásení sa do Google účtu kliknite v ľavom hornom rohu na svoje meno so znakom „+“. Tak sa dostanete do svojho Google+ profilu. Po prvom prihlásení tu môžete vyplniť svoje údaje, ako sú meno, vek, či pridať profilovú fotografiu.

  3. Pridajte si do kruhov Školu varenia Chefparade: Vo svojom Google+ profile zadajte do vyhľadávania výraz „Škola varenia Chefparade“, kliknite na odkaz a zobrazí sa Google+ stránka Školy varenia Chefparade, ktorú si následne pridajte do svojich kruhov kliknutím na červené tlačidlo „Pridať do kruhov“. Na Google+ sa Vám budú zobrazovať všetky novinky Školy varenia Chefparade.

  4. Pripojte sa kliknutím na odkaz Stretnutia: Sledujte pravidelne Google+ stránku Školy varenia Chefparade, kde sa dozviete, kedy sa uskutoční ďalšia online poradňa. Do poradne sa pripojíte kliknutím na odkaz Vysielaného Stretnutia (resp. Hangoutu), ktorý sa vám zobrazí v príspevkoch na Google+.

Neprehliadnite: