Film Zuzany Piussi videlo v Piane za týždeň takmer 10-tisíc platiacich divákov

Tlačový servis  /  28. 11. 2012, 00:00

Predplatitelia Piana si už v pondelok budú môcť pozrieť ďalší film Nemoc tretej moci a čoskoro aj dokument Fedora Gála Krátká dlouhá cesta.

 

 

Film Zuzany Piussi Od Fica do Fica si za prvých sedem dní v Piane pozrelo 9 818 platiacich divákov. Dokument, ktorý vznikal dva roky, si užívatelia internetu môžu pozrieť na webovej stránke filmy.tyzden.sk.

 

Takmer desaťtisíc platiacich divákov za jeden týždeň distribúcie je pre slovenský dokument výborné číslo. Za posledných dvadsať rokov boli len tri české, či slovenské dokumenty, ktoré v našich kinách prekročili túto hranicu. Pritom náklady na klasickú distribúciu sú mnohonásobne vyššie,” povedal producent filmu Mario Homolka.

 

Na porovnanie, v prvej polovici tohto roka bol najnavštevovanejším slovenským filmom v kinách bol eŠteBák (24 358 divákov), nasledovali Zlo (6 479 divákov) a Tiger v meste (5 732 divákov).

 

Naša skúsenosť s uvedením filmu Od Fica do Fica na stránkewww.tyzden.sk prostredníctvom Piana je prelomová. Ukázalo sa, že je to nielen mimoriadne účinný spôsob distribúcie, ale aj reálna cesta pre tvorcov na získavanie zdrojov pre ďalšie filmy,” povedal šéfredaktor .týždňa Štefan Hríb.

 

Podľa producenta M. Homolu je škoda, že množstvo ľudí nemalo zábrany pozerať ukradnutné kópie filmu. “Ak by len polovica z nich bola ochotná kúpiť si “lístok do kina” za 1,39 eur, dostali by sme sa na neuveriteľné rekordy oficiálnej návštevnosti aj rekordy v získavaní zdrojov na ďalší film pre režisérku,” dodal.

 

Podľa country manažéra Piano Media pre Slovensko Rada Baťa tento film ukázal veľký potenciál pre takúto formu distribúcie kvalitnej domácej produkcie. “Jednoduchá dostupnosť, veľmi priaznivá cena a k tomu výhoda prístupu k ďalšiemu obsahu sa ukázali ako efektívna kombinácia,” povedal.

 

Už budúci týždeň v pondelok si budú môcť v rámci Piana užívatelia internetu pozrieť ďalší film Zuzany Piussi Nemoc tretej moci. V decembri si budú môcť pozrieť aj dokument Fedora Gála Krátká dlouhá cesta. Mesačný prístup do Piana stojí 3,90 €.

Neprehliadnite: