VIADRUS a MS UTILITIES & SERVICES volia IFS Aplikácie

Tlačový servis  /  28. 11. 2012, 00:00

Akciové spoločnosti VIADRUS a MS UTILITIES & SERVICES ktoré patria k nástupníckym spoločnostiam významnej českej strojárskej a hutníckej spoločnosti ŽDB GROUP, podpísali zmluvu o vytvorení a implementácii podnikového informačného systému IFS Aplikácie. Dodávateľom systému a všetkých súvisiacich služieb budú spoločnosti IFS Czech a ALTEC.

 

 

Spoločnosť VIADRUS a.s. patrí k popredným českým výrobcom kotlov, liatinových radiátorov, liatinových odliatkov a ďalších výrobkov z oblasti kúrenárskej techniky, spoločnosť MS UTILITIES & SERVICES a.s. podniká v oblasti výroby a distribúcie energetických médií a zaoberá sa tiež poskytovaním služieb v oblasti odpadového hospodárstva, dopravy, informačných a telekomunikačných systémov.

Cieľom nasadenia nového informačného systému je vytvoriť nutné predpoklady pre podstatné zvýšenie efektivity a účinnosti všetkých podnikových procesov a operácií v uvedených spoločnostiach a posilnenie ich konkurencieschopnosti na trhu. V oboch spoločnostiach bude informačný systém IFS Aplikácie využívať 400 používateľov, a to v oblastiach plánovania a riadenia výroby, technickej prípravy výroby, nákupu, predaja, financií, účtovníctva a na podporu strategického riadenia. Jednotlivé moduly nového informačného systému budú do prevádzky uvádzané postupne, celý projekt implementácie bude dokončený v treťom štvrťroku 2013.

Pre IFS Aplikácie sme sa rozhodli po dôkladnom výbere preto, že prinášajú možnosti jednotného pohľadu na celý podnik, majú veľmi dobre vymodelované procesy s možnosťou modifikácií a ide o ucelené a flexibilné riešenie s moderným používateľským rozhraním, ktoré, ako dúfame, nám umožní do budúcnosti rásť a pružne reagovať na požiadavky trhu,hovorí Pavel Dráb, riaditeľ IT spoločnosti MS UTILITIES & SERVICES a.s., zaisťujúcej služby pre obe spoločnosti.Terajší informačný systém nezodpovedal súčasným požiadavkám na jednotný pohľad na informácie, ktorý je pre rozvoj spoločnosti nutný.

František Čulík, generálny riaditeľ spoločnosti ALTEC, dodáva:Sme radi, že pri tomto projekte môžeme zúročiť naše skúsenosti z oblasti podnikových informačných systémov vo výrobných spoločnostiach. Naše služby s úspechom využívajú desiatky českých a slovenských výrobných firiem a my veríme, že naše riešenie napomôže aj v tomto prípade k získaniu konkurenčnej výhody pre nášho zákazníka. IFS Aplikácie patria k tomu najlepšiemu, čo je dnes na svetovom trhu ERP systémov k dispozícii a ďalej sa rozvíjajúv súlade s požiadavkami používateľov z celého sveta, medzi ktorými je vyše 70 českých a slovenských podnikov.

Implementácia nového informačného systému sa začala v septembri 2012 a prvé moduly nového systému budú spustené do rutinnej prevádzky v januári 2013. V priebehu roka 2013 potom budú postupne uvádzané do prevádzky ďalšie moduly tak, aby bol celý systém v plnej prevádzke najneskôr na konci tretieho štvrťroka 2013.


 

Neprehliadnite: