Kežmarčania získali nový internet cez káblovku

Tlačový servis  /  22. 11. 2012, 00:00

Kežmarok je ďalším mestom s modernizovanou sieťou káblovej televízie, rozšírenou najnovšie aj o vysokorýchlostný internet. Telekomunikačná spoločnosť Slovanet po technologickej rekonštrukcii a digitalizácii miestnej káblovky spúšťa v Kežmarku internet s rýchlosťou až 100 Mbit/s a pre kežmarských zákazníkov otvoril novú pobočku v centre mesta.

 

 

aj kežmarská káblovka umožňuje obyvateľom mesta príjem digitálneho televízneho vysielania a moderné vysokorýchlostné internetové pripojenie. Po niekoľkomesačnej technologickej rekonštrukcii siete v nej v týchto dňoch operátor Slovanet spúšťa prevádzku vysokorýchlostného internetu s rýchlosťou až 100 Mbit/s. Abonentom káblovky tiež bezplatne pribudol príjem viac ako 20 televíznych staníc v digitálnej kvalite DVB-T, niektoré z nich aj vo vysokom rozlíšení (HD).

 

Teší nás, že môžeme priniesť aj kežmarčanom televíziu, internet a ďalšie služby najvyššej úrovne a prispieť tak k ich komfortu a k možnostiam výberu, komentuje novinky Dušan Križan, vedúci retailového obchodného oddelenia Slovanetu. Skvalitnenie a digitalizáciu televízie sa nám podarilo priniesť bez vplyvu na cenu služieb a vysokorýchlostný internet navyše získajú zákazníci Slovanetu v Kežmarku na prvých 6 mesiacov zadarmo, dodáva.

 

Prvou lokalitou s modernizovanou telekomunikačnou infraštruktúrou a novým internetovým pripojením je sídlisko Sever, v najbližších týždňoch pribudne Juh a v priebehu ďalších mesiacov aj zvyšné časti mesta. Slovanet zároveň v centre Kežmarku otvoril aj novú pobočku. Kežmarok je tak siedmym mestom, v ktorom Slovanet poskytuje internet s rýchlosťou 100 Mbit/s. Okrem toho Slovanet plánuje práve v Kežmarku ako v prvej káblovej sieti na Slovensku v budúcnosti nasadiť najmodernejšie interaktívne funkcie, ako napríklad archív vysielania alebo prístup k systému Voyo spoločnosti TV Markíza.

Neprehliadnite: