Base Camp – jednoduchá aplikácia zefektívňujúca firemnú komunikáciu.

Tlačový servis  /  16. 11. 2012, 00:00

123dopyt.sk RESTARToval Base Camp na Slovensku.

 

 

Internetové prostredie dnes ponúka nespočetné množstvo aplikácií a „vychytávok“ pre efektívne riadenie projektov. Iba máloktoré sú však v medzinárodne tak známe a intuitívne ako Base Camp. Vznikol v roku 2004 a dnes ho využívajú milióny ľudí vo viac ako 180 krajinách sveta. Slováci sa o ňom mohli dočítať v kultovej knihe Restart, ktorú napísali práve autori Base Campu. Aplikáciu využívajú už relatívne dlho úspešné slovenské spoločnosti. A nielen to. Otto Kočí z 123dopyt.sk potvrdzuje aj súzvuk s filozofiou oboch autorov. „ S touto aplikáciou sa neustále sústredíme na zvolenú cieľovú skupinu a zároveň balansujeme na extrémne výhodnom pomere cena – výkon. Ideme k jadru veci, riešime funkcionalitu, nie štandardné služby“, hovorí Kočí a jasne tým potvrdzuje rovnaký postoj, aký majú autori knihy Restart.


 

Zjednodušené plánovanie a synchronizácia tímu.

Webová aplikácia Base Camp je primárne určená pre projektové riadenie, teda slúži na podporu tímovej spolupráce. Funkcie a rozhranie ponúkajú jednoduchú cestu, ako jednotlivé projekty spravovať a mať prehľad o všetkých činnostiach a to nielen svojich ale aj všetkých zainteresovaných napr. do konkrétneho projektu. Umožňuje byť s nimi neustále v kontakte, či sa už nachádzate kdekoľvek. Súčasťou aplikácie je kalendár, či to-do list, ďalšie sekcie ponúkajú rýchly prehľad tém, vložených dokumentov alebo prehľad aktivít jednotlivých osôb.


 

Ako jedinečne sa dá Base Campu využívať.

Spoločnosť B2M, prevádzkujúca dopytový server 123dopyt.sk, je na Slovensku ojedinelá vo využívaní aplikácie Base Camp a to aj v spôsobe, akým aplikáciu využíva. Nepoužíva ho totiž pre riadenie projektov ale celej firemnej internej i externej komunikácie. Spôsob využitia aplikácie prispôsobili v 123dopyt.sk svojim potrebám, úspešne ho implementovali do svojho systému práce a objavili tak úplne novú možnosť práce s ním. V súčasnosti ho už niekoľko rokov využívajú ako sofistikovaný nástroj na nahradzujúci intranet i emailového agenta v jednom. Aplikáciu určenú k občasnému riadeniu používajú rutinne. Dá sa povedať, že v B2M.CZ (ktorá 123dopyt.sk prevádzkuje) takmer prestali používať papier – všetky poznámky vkladajú takmer výhradne do Base Camp-u.


 

Služba 123dopyt.sk môže byť inšpiráciou i ostatným firmám, či už tým obľubujúcim technologické vychytávky alebo tým, ktoré chcú urýchliť, sprehľadniť a tým zefektívniť systém práce.


 

Base Camp - Firemný intranet a e-mailový klient v jednom.

Ako teda spôsob práce v Base Campu vyzerá? Komunikácia medzi jednotlivými užívateľmi prebieha na úrovni vytvorených tém. Skupina užívateľov, ktorých sa daná téma týka a teda sú pridaní do komunikačnej skupiny, vidia v jednom vlákne celú predošlú komunikáciu. Môžu teda bez problémom „scrollovať“ históriou vrátane všetkých príspevkov, to-do listov a priložených dokumentov. K jednotlivým „vláknam“ sa viaže kalendár a možnosť zaznamenávať si v systéme poznámky. Systém je prehľadný, praktický, user-friendly a zároveň prepracovaný. S pomocou Base Campu získate rýchly prehľad o tom, čo sa deje vo firme, či na konkrétnom projekte. Webová aplikácia nie je uzavretým systémom, je možné do nej pridať nové firmy/zamestnancov/spolupracovníkov. Proces pridania pritom zaberie skutočne minimum času.

Base Camp je jednoducho geniálny a geniálne jednoduchý zároveň.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Neprehliadnite: