SAP zrýchľuje inovácie v najväčšej podnikovej sieti na svete

Tlačový servis  /  15. 11. 2012, 00:00

Jeden milión spoločností zapojených do siete Ariba Network dosahuje mimoriadnu úroveň produktivity predaja, núkupu, fakturácie a relizácie platieb

 

 

Spoločnosť SAP AG predstavila plány inovácií v najväčšej podnikovej sieti na svete Ariba Network. V tej je vďaka nedávnemu spojeniu SAP a Ariba, člena skupiny SAP, takmer milión spoločností, čo je viac než v akekoľvek inej obchodnej sieti. Podnikom umožňuje spolupracovať novými spôsobmi, ktoré im pomáhajú dosahovať vysokú úroveň produktivity predaja, nákupu, fakturácie a realizácie platieb. Inovácie predstavené na aktuálne prebiehajúcom madridskom podujatí SAPPHIRE NOW a SAP TechEd zahŕňajú sociálne, mobilné, cloudové a in-memory technológie na báze platformy SAP HANA. Podporia globálnu spoluprácu medzi obchodnými spoločnosťami, ako aj vyššiu úroveň efektivity a prehľadu prostredníctvom Ariba Network.


Spoločnosť
SAP, globálny líder v oblasti podnikového informačného systému, okrem toho ohlásila vydanie niekoľkých riešení s rýchlym nasadením. Zákazníkom, ktorí využívajú softvér SAP Business Suite, umožnila rýchlu a jednoduchú integráciu do siete Ariba a využívanie výhod, ktoré poskytuje:

  • Integrácia podľa produktového katalógu medzi SAP Business Suite, vrátane riadenia logistických materiálov a riadenia vzťahov s dodávateľmi, a sieťou Ariba na základe softvéru SAP NetWeaver Process Orchestration

  • Automatizované spracovanie objednávok a faktúr pre automatizovanú výmenu dokumentov v rámci procesov od nákupu po úhradu a od objednávky po príjem platby

SAP a Ariba spojili jeden milión podnikov a tým vytvorili najväčšiu podnikovú sieť na svete. Spoločne budeme prispievať k dosahovaniu výrazného zlepšenia v produktivite, v spolupráci a v pružnosti naprieč celým hodnotovým reťazcom zahŕňajúcim dodávateľov, partnerov a zákazníkov,povedal Jim Hagemann Snabe, Co-CEO spoločnosti SAP.


Odstraňovanie hraníc medzi podnikmi
SAP
vďaka akvizícii Ariba vytvorila nový prevádzkový model pre podnikanie, ktorý eliminuje hranice medzi jednotlivými organizáciami. Podniky teraz môžu pracovať v plne prepojenom prostredí a efektívnejšie objavovať nových dodávateľov a ďalších partnerov, spájať sa a spolupracovať s nimi. Okrem toho dostupné nové procesy a znalosti založené na informáciách komunity, ktoré prispievajú k nebývalému rastu produktivity naprieč viacerými geografickými oblasťami a líniami podnikania. Pomocou siete Ariba spoločnosti môžu:

  • Nielen sledovať, ale aj získavať zákazníkov z celosvetovej komunity kvalifikovaných kupujúcich.

  • Vykonávať správu objednávok a statusov v reálnom čase.

  • Urýchliť platby za tovar a služby a optimalizovať objem peňažných prostriedkov vykonávaním predčasných platieb.

  • Získať nové znalosti založené na informáciách komunity, ktoré podnikom umožnia robiť informovanejšie rozhodnutia.

Prínosy pre dodávateľov: Rýchlejšie úhrady, vyššia produktivita
Okrem
prístupu k novým obchodným príležitostiam vďaka najväčšej svetovej komunite nákupných organizácií Global 2000 používatelia siete Ariba zaznamenali o 50 percent rýchlejšie cykly spracovanie transakcií, 60-percentné zlepšenie presnosti objednávok, dvojciferný nárast tržieb v porovnaní s existujúcimi a novými zákazníkmi na sieti a o 20 percent rýchlejšie úhrady platieb.

 

Ariba Network ponúka aj nové typy spolupráce a prehľad o informáciách, ktoré k dispozícii iba v sieťovom modeli. Napríklad s použitím dynamických nástrojov na poskytovanie zliav môžu kupujúci urýchliť úhrady schválených faktúr od kľúčových dodávateľov výmenou za zľavy. Predajcovia môžu získať lepší prehľad o budúcich peňažných tokoch, môžu mať istotu, pokiaľ ide o načasovanie úhrad, a budú mať možnosť skoršie využívať peňažné prostriedky.Internet podporuje nový druh hyperprepojenej spoločnosti,povedal Michael Fauscette, viceprezident skupiny, Software Business Solutions, IDC.Poskytovatelia ako SAP rýchlo prichádzajú na toto nového teritórium prepájaním sociálnych, mobilných a kolaboratívnych podnikových aplikácií s cieľom podporiť vyššiu úroveň produktivity a zákazníckych inovácií,skonštatoval Fauscette.

 

Ak si želáte viac informácií, navštívte www.sap.com/cloud a Events Newsroom.

 

 

Neprehliadnite: