Inovácia portfólia serverov HP Integrity prináša trojnásobný výkon pre kritické podnikové aplikácie

Tlačový servis  /  09. 11. 2012, 00:00

Nové systémy HP s procesormi Intel Itanium radu 9500 ušetria vyše 30 % celkových nákladov na ich obstaranie a prevádzku

 

 

Spoločnosť HP dnes rozšírila portfólio svojej konvergovanej infraštruktúry pre kritické podnikové aplikácie o inovované systémy HP Integrity so zlepšeným softvérom HP-UX a o nové technické služby. Inovované servery HP Integrity s HP-UX dosahujú až trojnásobný výkon,(1) zvyšujú odolnosť a bezpečnosť IT prostredia a zaisťujú ochranu investícií do serverovej infraštruktúry na ďalšie desaťročie.

 

Vďaka technologickým zlepšeniam HP v kombinácii s procesormi Intel® Itanium® radu 9500, nové systémy HP Integrity zvládajú vykonávať výpočtové úlohy až trikrát rýchlejšie oproti predchádzajúcej generácii, pri znížení energetických nárokov o 21 %.(2) Vo výsledku tak môžu organizáciám priniesť až 33 %-nú úsporu celkových nákladov na ich obstaranie a prevádzku (TCO).(3)

 

Dnešným predstavením serverových noviniek HP plní svoje dlhodobé strategické záväzky naďalej vyvíjať špičkové technologické inovácie pre platformu HP Integrity, HP-UX, HP NonStop a OpenVMS. Ide tiež o významný míľnik v projekte HP Odyssey, ktorý je strategickým plánom budúceho rozvoja konvergovanej infraštruktúry pre kritické aplikácie. Neustále zlepšovanie dostupnosti a spoľahlivosti serverov HP Integrity pre kritické podnikové prostredia bude v budúcnosti využité aj pre rozvoj platformy x86 tak, aby vznikla jednotná unifikovaná infraštruktúra pre kritické prostredia, podporujúca tak systémy UNIX®, ako aj Windows a Linux.

 

Najnovšie modely serverov HP Integrity ponúkajú vysokú škálovateľnosť, nepretržitú dostupnosť a maximálnu efektivitu, ktoré organizácie požadujú pre plnenie kritických výpočtových požiadaviek, a tiež zvýšenie produktivity.

 

Medzi najdôležitejšie novinky patria:

  • Rýchlejšie a robustnejšie systémy HP Superdome 2 (SD2) so zlepšenými bladmi CB900 i4. SD2 je vlajkovou loďou spoločnosti HP a poskytuje najvyššiu dostupnosť a výkon pre kritické podnikové prostredia.

  • Trojica blade serverov HP Integrity BL8x0c i4 pre Blade Systém c7000, ktorá ponúka unikátnu škálovateľnosť a flexibilitu pri presúvaní záťaže a ako jediný systém tejto triedy aj funkciu elektricky oddelených HW oddielov, tzv. nPar, používaných doteraz len v kategórii SD2.

  • Nový malý server HP Integrity rx2800 i4 v rackovom vyhotovení, určený pre pobočky veľkých firiem alebo expandujúce organizácie. Server je držiteľom certifikácie ENERGY STAR®, ktorá garantuje znížené energetické nároky.

  • Systém HP-UX so zlepšenou virtualizáciou, bezpečnosťou a správou, vďaka čomu je zaručená rýchlejšia detekcia bezpečnostných hrozieb a optimalizácia využívania IT zdrojov.

  • Nové konzultačné workshopy, programy pre financovanie a nástroje pre správu nákladov, ktoré uľahčia optimalizáciu kritického podnikového prostredia.

 

Naši zákazníci, ktorí prevádzkujú rozsiahle technologické prostredia, neustále zápasia s rastúcimi nárokmi na dostupnosť systémov, ich výkon a bezpečnosť svojich kritických aplikácií,“ povedal Miroslav Franek, produktový manažér pre serverové systémy HP BCS. „Dnešné novinky potvrdzujú, že pre HP je jasnou prioritou neustále rozvíjať výkonné, škálovateľné a vysoko dostupné servery HP Integrity, vďaka ktorým naši zákazníci môžu budovať maximálne prispôsobivú konvergovanú infraštruktúru, ktorá splní nielen všetky súčasné nároky, ale pretrvá i do budúcnosti.“

 

Väčšia škálovateľnosť, spoľahlivosť a efektivita

Serverové systémy HP Superdome 2 teraz poskytujú vyššiu škálovateľnosť a výkon vďaka dvojnásobnému počtu výkonnejších jadier.(4) Ďalšie zlepšenie dostupnosti systémov sa dosiahlo využitím zlepšenej integrovanej proaktívnej detekcie, spojenej s analýzou a opravou prípadných chýb.

 

K novinkám HP ďalej patria blade servery s vyššou odolnosťou voči chybám, a to vďaka elektricky oddeleným HW oddielom, ktoré dokážu plne izolovať záťaž bez narušenia integrity dát. Navyše, tieto nové blade servery znižujú energetické nároky až o 21 %(2), najmä vďaka novým nízkonapäťovým duálnym in-line pamäťovým modulom (DIMM). Nové procesory Intel radu 9500 poskytujú vyšší výkon a efektivitu prevádzky.

 

Nové blade servery sú založené na stavebnicovej architektúre HP IntegrityBL860c i4 s dvomi procesorovými soketmi, ktorá je základným stavebným kameňom väčších serverov HP Integrity BL870c i4 s podporou až štvorsoketovej konfigurácie a HP Integrity BL890c i4 s možnosťou osemsoketovej konfigurácie. Servery HP Integrity rx2800 i4 s dvomi soketmi sú rackovou verziou BL860c i4 a poskytujú nižšiu energetickú náročnosť, ocenenú certifikáciou ENERGY STAR®, a tiež aj kancelársku úpravu.

 

Naša spoločnosť rástla obrovským tempom, pri ktorom sme už nezvládali zaistiť spoľahlivé prostredie pre zvyšujúcu sa dátovú prevádzku,“ povedal Heini Kalt, riaditeľ pre ICT infraštruktúru a operácie v spoločnosti Hotelplan Group. „Pre zabezpečenie vysokej dostupnosti informačného systému, ktorý si poradí s desaťnásobným zvýšením objemu dát od ubytovacích zariadení, cestovných kancelárií, či internetových zákazníkov, sme si vybrali servery HP Integrity. Táto platforma celkom splnila naše požiadavky a ponúkla nám flexibilitu i škálovateľnosť pre dlhodobú ochranu našej investície. Teraz sme si istí, že naše dátové centrá obstoja i pri plnení budúcich nárokov a potrieb.“

 

Väčšia bezpečnosť, automatizácia a škálovateľnosť vďaka aktualizáciám HP-UX

Nové zlepšenia HP-UX 11iv3(5) teraz zákazníkom umožňujú:

  • Zvýšiť bezpečnosť vďaka novému zdieľanému logovaciemu súboru, čo až desaťnásobne zrýchľuje detekciu hrozieb oproti predchádzajúcej generácii.(6)

  • Zjednodušiť správu systémov prostredníctvom nových analytických funkcií v nástroji HP Capacity Advisor, ktorý automaticky identifikuje nečinné, preťažené, alebo naopak, málo využité servery a zvyšuje efektivitu ich využívania.

  • Zdvojnásobiť veľkosť záťaže HP-UX úloh a aplikácií, podporovanú v rovnakom priestore dátového centra, vďaka možnosti využiť až 256 procesorových jadier v rámci jedného servera.(7)

 

Nové HP služby ľahšie prepoja IT s podnikovými požiadavkami a znížia riziká

Spoločnosť HP ďalej predstavila školenie HP Platform Advisory Workshop, ktorým pomáha organizáciám a podnikom pri plánovaní budúcich kritických podnikových prostredí, či prechode z tradičných serverov na platformu HP Integrity. Poskytne im odporúčanie pre optimalizáciu, migráciu a zníženie rizík. Po dokončení workshopu organizácie získajú individuálny plán pre ideálny prechod na najnovšie systémy HP Integrity.

 

Zlepšený bol tiež kalkulátor TCO, ktorý organizáciám pomáha stanoviť celkové ceny vlastníctva a správy jestvujúcej infraštruktúry, resp. určiť náklady na prechod a úspory pri používaní nových systémov HP Integrity.

 

Organizácie a podniky môžu prejsť z existujúcej tradičnej serverovej infraštruktúry na nové systémy HP Integrity s minimálnou počiatočnou investíciou. Stačí využiť možností flexibilného financovania, prenájmu, či ďalších výhodných podmienok, poskytovaných v rámci HP finančných služieb, divízie spoločnosti HP.

 

Cena a dostupnosť (8)

Nové servery HP Integrity, vrátane HP Superdome 2, vyrábaného v Českej republike (v Kutnej hore) pre celý región EMEA, sa dajú objednať od druhej polovice novembra, s prvými dodávkami koncom decembra 2012 pre rad BL8x0c i4 a začiatkom roka 2013 pre SD2. Odporúčaná cena najmenších systémov sa začína od 6 500 € a závisí od konkrétnej konfigurácie. Školenie HP Platform Advisory Workshop je už celosvetovo dostupné, cena sa odlišuje podľa lokality a rozsahu implementácie.

 

 

(1)Na základe testovania v laboratóriách HP, ktoré porovnávali blade servery HP Integrity s procesormi Intel® Itanium® radu 9500 a Intel® Itanium® radu 9300. Výsledkom bol 3,29 krát vyšší výkon oproti predošlej generácii, ktorý bol zaokrúhlený na hodnotu 3.

(2)Podľa interného laboratórneho testovania spoločnosti HP, ktoré porovnávalo servery HP Integrity RX2800 i2 s procesormi Intel® Itanium® radu 9300 a 24 8GB DIMM pamäťovými modulmi oproti serverom HP Integrity RX2800 i4 s procesormi Intel® Itanium® radu 9500 a 24 8GB DIMM pamäťovými modulmi. Rozdiel bol 162 wattov, t.j. 21,4 %-né zníženie energetických nárokov pre Intel® Itanium® 9500. ENERGY STAR® hodnotenie vychádza z dát, stanovených pre server HP Integrity RX2800 i4, v kategórii Enterprise Server. Testovanie prebiehalo v júni 2012.

(3)Total cost of ownership (TCO) označuje celkové náklady na implementáciu a prevádzku IT systémov. TCO sa používa ako metodika hodnotenia, ktorá berie do úvahy nielen obstarávaciu cenu, ale tiež celkové prevádzkové náklady po celý čas vlastníctva – teda napr. náklady na implementáciu, opravy, konzultácie, upgrady, atď.

(4)Riešenie HP Superdome 2 s CB900 i2 bladmi (predchádzajúca generácia) podporovalo maximálne 128 jadier, zatiaľ čo HP Superdome 2 s CB900 i4 bladmi (najnovšia generácia) podporuje až 256 jadier.

(5)Oficiálna aktualizácia systému HP-UX 11i v3 prebehla v septembri 2012.

(6)Na základe testovania HP-UX v Security Lab, HP Bangalore, počas augusta 2012. Detekcia hrozieb môže prebiehať až 10 krát rýchlejšie vďaka novému logovaciemu súboru na viacerých AAA serveroch, ktoré vykonávajú autentizáciu, autorizáciu a sledovanie v rámci jedného systému.

(7)Na základe porovnania HP Superdome 2 s CB900 i2 bladmi a najnovšej generácie HP Superdome 2 s CB900i4 bladmi.

(8)Maloobchodné ceny v USA, aktuálne ceny na slovenskom trhu sa môžu odlišovať.

Neprehliadnite: