ESET vydáva ESET NOD32 Antivirus 6 a ESET Smart Security 6 s funkciou Anti-Theft a dedikovaným anti-phishingovým modulom

Tlačový servis  /  05. 11. 2012, 00:00

ESET, líder v proaktívnej ochrane pred internetovými hrozbami s 20-ročnou históriou, oznámil vydanie svojich vlajkových produktov – ESET Smart Security 6 a ESET NOD32 Antivirus 6. ESET Smart Security 6 ponúka komplexnú ochranu v prostredí internetu, zatiaľ čo ESET NOD32 Antivirus 6 je čistým a výkonným antivírusovým riešením. Nová generácia poskytuje vďaka vylepšenému jadru ešte lepšiu detekciu infiltrácií, kvalitnejšie čistenie a rýchlejšie skenovanie. Zákazníci si technológiu ESETu cenia už 20 rokov hlavne pre svoju spoľahlivú a rýchlu detekciu.

 

 

Proti malwaru bojuje v ESETe niekoľko generácií výskumníkov a developerov už 20 rokov. Tento naakumulovaný know-how nám nepomáha len pri vylepšovaní našich existujúcich technológií ale aj pri uvádzaní nových, akými sú Anti-Theft a vylepšené čistenie a Anti-Phishing,” hovorí technologický riaditeľ ESETu Palo Luka.

Anti-Theft pomáha lokalizovať ukradnutý alebo stratený laptop a umožňuje monitorovať jeho aktivitu. Lokalizácia je momentálne vo fáze BETA testovania, jej úspešnosť je preto momentálne limitovaná. BETA testovanie tejto časti funkcionality Anti-Theft bude uzavreté v dohľadnej dobe. Dedikovaný anti-phishingový modul ponúka komplexnú ochranu pred krádežou digitálnej identity. V prvej vlne v novembri 2012 vychádza šiesta generácia na Slovensku, v Českej Republike, Rusku a na Ukrajine.

V ESETe sme nadšení z vydania novej verzie našich vlajkových produktov. Náš výskum a vývoj nám poskytol cenné informácie a taktiež pomohol vydať ďalšiu produktovú líniu zameranú na zákazníkov. Naslúchame potrebám našich zákazníkov, ktorí identifikovali anti-theft a anti-phishingovú ochranu v rámci svojich kľúčových požiadaviek,” povedal generálny riaditeľ ESETu Richard Marko.

Podľa globálneho prieskumu Online Security Brand Tracker* si majitelia počítačov na antivírusových riešeniach cenia najviac ochranu proti phishingovým stránkam. Túto funkciu označilo za dôležitú 68 percent opýtaných. Ochrana proti krádeži dát je u nich treťou najcennejšou vlastnosťou. V poslednom anti-phishingovom teste AV-Comparatives** bol ESET Smart Security 6 označený za jeden z najefektívnejších produktov, zablokoval takmer 94 percent hrozieb. Dedikovaný anti-phishingový modul tohto bezpečnostného riešenia obsahuje rozšírenú databázu phishingových stránok a taktiež preverené phishingové stránky, ktoré môžu užívatelia nahlásiť na http://phishing.eset.sk.

Anti-Theft vlastnosť bola medzi užívateľmi najobľúbenejšia, 42 percent z nich by ocenilo funkciu, ktorá by na laptope zmazala a zablokovala uložené údaje v prípade jeho straty alebo krádeže, ako aj lokalizáciu takéhoto prístroja. Prieskum potvrdzuje, že väčšina užívateľov (celosvetovo ide o 80 percent) cíti potrebu chrániť svoje dáta v situáciách, v ktorých sa k internetu pripájajú z prenosných počítačov a z viacerých končín sveta.

"V ESETe nechceme, aby museli zákazníci platiť viac za niečo, čo považujeme za nedeliteľnú súčasť osobnej bezpečnosti. Sme jedným z prvých výrobcov, ktorý Anti-Theft funkcionalitu neponúka ako samostatnú aplikáciu, ale ako súčasť produktu a to bez navýšenia jeho ceny,” dodáva obchodný riaditeľ ESETu Ignacio Sbampato.

Vybrané vlastnosti a benefity ESET Smart Security 6

Anti-Theft - Automaticky monitoruje stratený alebo ukradnutý počítač a na mape zobrazuje jeho polohu na základe zachyteného Wi-Fi signálu (momentálne vo fáze BETA testovania), keď je prístroj online.

Anti-Phishingový modul – Ochraňuje užívateľa pred pokusmi získať jeho citlivé informácie ako užívateľské meno, heslá alebo detaily platobných kariet prostredníctvom falošných webstránok, ktoré sa tvária ako dôveryhodné.

Personálny firewall - Zabráni neautorizovaným užívateľom pred prístupom k počítaču a zneužitiu osobných údajov. Užívateľ tak môže bezpečne nakupovať, vykonávať bankové transakcie a používať sociálne médiá.

Rodičovská kontrola - Vďaka tejto vlastnosti môže užívateľ lepšie ochrániť deti v prostredí internetu. Na základe ich veku môže zablokovať webové stránky tak, že si vyberie z prednastavených kategórií.

Vybrané vlastnosti a benefity oboch produktov ESET NOD32 Antivirus a ESET Smart Security 6

Antivírus a Antispyware – Poskytuje proaktívnu ochranu pred rôznymi typmi online i offline hrozieb a zabraňuje ich rozširovaniu na iných užívateľov.

Skenovanie s podporou cloudu – Zrýchľuje skenovanie pomocou vytvárania zoznamu bezpečných súborov na základe reputačnej databázy ESETu.

Skenovanie počas sťahovania súborov – Skracuje skenovací čas tým, že niektoré typy súborov skenuje už počas sťahovania.

Pre viac informácií prosím navštívte stránky o ESET Smart Security 6 a ESET NOD32 Antivirus 6.

* Online Security Brand Tracker vlna číslo 7 je celosvetový výskumný projekt, ktorý meria výkonnosť popredných softvérových bezpečnostných produktov určených pre domácnosti. Prieskum reprezentuje 1,3 miliardy internetových užívateľov zo šiestich kontinentov. Jeho cieľom je získať poznatky o aktuálnej situácii a trendoch na kľúčových trhoch; získať informácie a názory o trhu za účelom riadenia predaja a marketingových aktivít spoločnosti ESET a technologického vývoja jej produktov. Počet vybraných krajín je 49; prieskum vykonala belgická spoločnosť InSites Consulting prostredníctvom online prieskumu, dáta analyzovala slovenská firma United Consultants v apríli a máji 2012.

** Antiphishingový test AV-Comparatives, Júl 2012:
http://www.av-comparatives.org/images/docs/avc_aph_201207_en.pdf

Neprehliadnite: