LG a Google predstavili smartfón NexusTM

Tlačový servis  /  30. 10. 2012, 00:00

Nový telefón kombinuje hardvér LG, ktorý je najlepší vo svojej triede, a skúsenosti Google

 

 

Nové špičkové zariadenie s operačným systémom Android predstavili dnes v New Yorku spoločnosti LG a Google. Nexus 4 spája výborný výkon, kvalitný hardvér, sofistikovaný LG dizajn a operačný systém Android 4.2 JellyBean, čo je zatiaľ najrýchlejšia a najstabilnejšia verzia Androidu. Užívateľské prostredie obohacujú ďalšie funkcie z produkcie Google.


"Sme hrdí na to, že práve my posúvame telefón LG Nexus na ďalšiu úroveň," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca LG Electronics. "Zákazníci budú skutočne nadšení rovnováhou medzi formou a funkciami najnovšej generácie Androidu."


"To je prvýkrát, čo sme spolupracovali s LG pri tvorbe telefónu Nexus," povedal Andy Rubin, Senior Vice President mobilného a digitálneho obsahu Google. "LG prinieslo do projektu extra výnimočný talent a výsledkom je funkciami nabitý prístroj, ktorý skvele padne do ruky a je veľmi rýchly."


Zachyťte a podeľte sa o váš svet

Nexus 4 prichádza s 8 Mpix fotoaparátom s vysokým výkonom, ktorý dokáže zaznamenať očarujúce Photo Sphere fotografie, dovoľujúce zachytiť každučký detail okolo vás. S Nexus 4 môžete vyfotiť panoramatickú snímku o 360 stupňoch. Budete si pripadať, akoby ste boli uprostred fotografie. Snímky sa navyše vďaka funkcii Instant Upload nahrajú na internet do vašej galérie, takže už nikdy neprídete o žiadnu z nich.


Život vaším obrázkom dá 4,7 palcový True HD IPS displej s rozlíšením 1280x768 a Zerogap Touch technológií. Jemne zakrivené sklenené hrany umožňujú prstom hladko prechádzať po obrazovke s hustotou 320 bodov na palec. Najmodernejšia technológia displeja vám dá pocit, že sa dotýkate každého bodu zvlášť. To všetko je chránené Corning Gorilla Glass 2 sklom, extra odolným proti škrabancom.


Vyrobené pre rýchlosť

Nexus 4 prichádza s najnovším procesorom Qualcomm Snapdragon S4 Pro, teda má rýchlosť a silu na rozdávanie. Rýchle prehliadanie webu, nádherná 3D grafika, zaručujúca ten najlepší herný pôžitok, a schopnosť prepínať bez väčšej námahy medzi niekoľkými aplikáciami. S 2GB pamäte RAM a doteraz najrýchlejšou verziou Androidu (4.2 Jelly Bean) sa Nexus 4 stáva zatiaľ nejsvižnějším Nexusom.


Informácie na dosah ruky

Nexus 4 vám dá do ruky najlepšie aplikácie spoločnosti Google. K dispozícii budete mať najnovšiu verziu Google Now, ktorá udrží vo vašom živote poriadok - nechajte si pripomenúť odlet lietadla, zarezervovanie reštaurácie, potvrdenie hotela alebo blízkych objektov, ktoré stoja za vyfotenie. Kdekoľvek a kedykoľvek, keď ich potrebujete.


Do miest, kam sa chcete pozrieť, sa ľahko dostanete s Google MapsTM pre Android. Vďaka GPS navigácii, aktuálnym dopravným informáciám a integrovanému smerovaniu ako pre chodcov, vodičov, ale aj užívateľov MHD, nebolo nikdy jednoduchšie dostať sa z bodu A do bodu B. 3D Maps a bohatá škála satelitných snímok vám ponúkne realistickejšiu navigáciu, zatiaľ čo vďaka Street View a indoor Maps budete vždy vedieť, čo stojí pred vami.


Nexus 4 prináša to najlepšie od Googlu v spojení so špičkovým hardvérom priamo do vašej dlane. Bude dostupný v online obchodoch rovnako ako v kamenných predajniach po celom svete. Nexus 4 je 3G zariadením a obe spoločnosti očakávajú, že sa do celého sveta rozšíri veľmi rýchlo. Nexus 4 bude dostupný v oboch verziách 8GB a 16GB v online predaji na Google Play™ od 13. novembra; začne sa predávať v USA, Veľkej Británii, Kanade, Nemecku, Francúzsku, Španielsku a Austrálii. V kamenných obchodoch v Európe, Strednej a Južnej Amerike, Ázii, na Blízkom východe bude predaj zahájený v polovici novembra. "Pre Českú republiku a pre Slovensko čakáme na určenie dátumu uvedenia na trh," dodal Ondřej Oubrecht, technický manažér LG Electronics CZ.


Tlačová správa je prevzatá od materskej spoločnosti LG Electronics a prípadné technické špecifikácie sa môžu od výsledného produktu pre český a slovenský trh líšiť.


Základná špecifikácia:

  • Čipset: Qualcomm Snapdragon ™ S4 Pre procesor s frekvenciou 1,5 GHz Quad-Core CPU Krait

  • Grafika Adreno 320

  • Operačný systém: Android 4.2 Jelly Bean

  • Sieť: 3G (WCDMA), HSPA+

  • Displej: 4,7 palcový WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768 bodov)

  • Pamäť: 8 GB/16 GB

  • RAM: 2GB

  • Fotoaparát: 8 Mpx zadný / 1,3 Mpx HD predný

  • Batéria: 2100 mAh Li-Polymer / Doba hovoru: 15,3 hodín / Pohotovostný režim: 390 hodín

  • Veľkosť: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm

  • Hmotnosť: 139 g

  • Ostatné: bezdrôtové nabíjanie, Wi-Fi Dual, NFC, SlimPort

 

Neprehliadnite: