Piano ďalej investuje, získalo technológiu rakúskej firmy Novosense

Tlačový servis  /  30. 10. 2012, 00:00

Úspešná akvizícia umožní Pianu rozšíriť existujúcu ponuku a priniesť lepšie riešenia online predplatného pre nových aj súčasných mediálnych partnerov.

 

 

Spoločnosť Piano Media kúpila od rakúskej firmy Novosense inovatívnu technológiu a práva na jej používanie. Softvér, ktorý rakúska firma vyvíjala v Žiline, poskytne vydavateľom presnejšie štatistiky v reálnom čase. Umožní Pianu rozšíriť existujúcu ponuku a priniesť lepšie riešenia online predplatného pre nových aj súčasných mediálnych partnerov. Jedným z nich bude sofistikovaná verzia takzvaného “metered paywallu”, pri ktorom užívatelia platia predplatné po tom, ako využijú bezplatný prístup k určenému počtu článkov na stránke.

 

Niektorí naši mediálni partneri sa nás pýtali na nové produkty a Novosense strávil päť rokov zdokonaľovaním svojej technológie. Využili sme skvelú príležitosť začleniť ju do systému Piano,” povedal CEO Piano Media Tomáš Bella. Integrácia softvéru od Novosense už prebieha a v decembri 2012 by ju mali začať využívať prví mediálni partneri Piana.

 

Viacerí členovia pôvodného žilinského vývojárskeho tímu Novosense pokračujú v práci pre Piano Media a pomáhajú hladko integrovať technológiu do existujúceho systému. Softvér, ktorý Piano získalo, zachytáva v reálnom čase aktivitu na stránke a poskytuje mediálnym partnerom oveľa detailnejšie analýzy. Tieto nové sofistikované nástroje umožňujú médiám lepšie porozumieť, ako sa darí ich obsahu v rámci systému Piano.

 

Piano získava všetky existujúce technológie Novosense exkluzívne, dostupné budú v budúcnosti už len pod značkou Piano. “S takýmito inovatívnymi analytickými nástrojmi dokážeme ešte presnejšie určiť, aký druh online predplatného je pre mediálnych partnerov najvhodnejší. Či je pre nich lepší model prémiového spoplatneného obsahu, metered paywall, alebo kombinácia oboch prístupov, “ povedal T. Bella.

 

Systém Piano v súčasnosti funguje v troch krajinách: na Slovensku, v Poľsku a v Slovinsku. Jeho úspešná prevádzka vyvolala záujem vydavateľov z celého sveta.

 

Neprehliadnite: