Program spoločnosti Symantec pomáhá vytvárať dôveryhodné mobilné aplikácie

Tlačový servis  /  22. 10. 2012, 00:00

SAN DIEGO, Kalifornia - MobileCON 2012 - 22. októbra 2012 - Spoločnosť Symantec Corp (NASDAQ: SYMC) dnes oznámila novú ponuku pomôcť podnikom urýchliť ich iniciatívy a aktivity v mobilných technológiách. Táto ponuka zahŕňa dva nové programy - "App Center Ready Program", ktorý pomôže vývojárom rýchlo vytvárať dôveryhodné podnikové aplikácie bez zmeny kódu a program "Mobility Solution Specialization" pre partnerov, pri zachovaní existujúcich riešení, ktorými sú mobilný management, aplikačný management a mobilná bezpečnosť.

 

 

Podniky sa v dnešnej dobe snažia nájsť správne kombinácie technológií pre zvýšenie produktivity a využiť výhody mobilného prístupu bez toho, aby bola ohrozená ochrana kritických dát. Podľa prieskumu spoločnosti Symantec takmer polovica opýtaných organizácií (48 percent) vidí mobilitu ako výzvu, ktorej uspokojivé vyriešenie je až príliš zložité. Symantec zjednodušuje tento proces tým, že spolupracuje priamo s vývojármi aplikácií a implementačnými partnermi na komplexnej sade podnikových riešení pre mobilitu. Rieši sa päť kritických oblastí mobility pre väčšie podniky:

- používateľský prístup do aplikácií, aplikácie a ochrana dát, riadenie koncových staníc, ochrana pred hrozbami a bezpečné zdieľanie súborov.

"Organizácie hľadajú aplikácie, partnerov a produkty, ktoré im pomôžu dosiahnuť obchodné ciele," povedal Anil Chakravarthi, senior vice president, Enterprise Security Group, spoločnosti Symantec. "Spojením nášho portfólia do jednej sady produktov, ktorá je licencovaná na používateľa a nie na zariadenia, pomáhame IT organizáciám zvýšiť mobilitu zamestnancov a produktivitu, bez toho, aby bola ohrozená bezpečnosť a ochrana dát. Prechod na tento licenčný model, ktorý berie do úvahy súčasné podmienky spoločností, dokáže pokryť dve alebo viac zariadení jedného zamestnanca."

 

Enterprise Ready Trusted mobilné aplikácie
Symantec App Center Ready Program umožňuje vývojárom mobilných aplikácií vložiť prvky zabezpečenia a správy Symantecu, ako je napríklad šifrovanie, autentizáciu, politiky prevencie straty dát do ich aplikácií bez zmeny zdrojového kódu. IT organizácie s týmto programom teraz môžu s istotou nasadiť aplikácie na obe platformy iOS a Android pri zachovaní rovnakej úrovne riadenia, ochrany a dôveryhodnosti ako majú ich in-house aplikácie. Vývojári mobilných aplikácií môžu v rámci programu urýchliť riešenie problémov s informačnou bezpečnosťou. Dokážu urýchliť uvedenie novej aplikácie na trh tým, že sa odstráni nevyhnutnosť písania ďalšieho kódu a môžu svoje aplikácie zviditeľniť prostredníctvom App Symantec Center Ready katalógu, ktorý zahŕňa všetky dôveryhodné a spoločnosťou Symantec certifikované aplikácie. Vývojári sa teraz môžu sústrediť na funkčnosť svojich aplikácií, vytvoriť príjemné používateľské prostredie pri plnom využití prvkov bezpečnosti a správy Symantec. Prvými účastníkmi programu sú napr. obchodné aplikácie, ako je Branchfire iAnnotate, damaka Xavy, Emtrace MoxierMail, GoodReader, iKonic Apps, Infraware Polaris Office a Picsel SmartOffice.

 

Nová špecializácia pre obchodných partnerov
Symantec oznamuje novú špecializáciu, ktorá umožní partnerom ponúknuť produkty Enterprise Mobility svojim zákazníkom. Mobility Solution špecializácia poskytne partnerom prístup k informačným zdrojom, možnosti registrácie obchodných prípadov, rozvojovým programom, marketingovým materiálom a obchodným stimulom. K dispozícii bude pre všetkých partnerov do konca roka 2012.

Single Suite pre enterprise podniky
Symantec tiež oznámil dostupnosť aplikácie Symantec Mobile Management Suite, jediného riešenia, ktoré pokrýva správu mobilných zariadení, mobilné aplikácie a zabezpečenie mobilných dát. Táto nová sada môže byť objednaná ako v licenčnom modeli subscription, tak aj perpetual. Sada podporuje hlavné platformy vrátane iOS 6, Android 4.1 a Windows Phone 7.5, obsahuje integráciu Symantec Endpoint Managementu s Microsoft System Center Configuration Manager. Je tiež vybavená novým vylepšením, ako je napríklad aplikácia blacklistingu, e-mailová kontrola prístupu a compliance management.
Či už organizácie chcú využívať mobilný prístup k e-mailu alebo mobilným aplikáciám a obsahu, Symantec Mobile Management Suite poskytuje kompletné riešenie pre podporu rôznych prípadov použitia zariadení ako v osobnom vlastníctve, tak i firemnom. Stále viac zamestnancov prináša svoje osobné smart telefóny a tablety a využíva ich pre pracovné účely. Symantec svojou novou cenovou a licenčnou politikou zjednodušuje podnikové verejné obstarávania, obnovenie a audit procesov a pomáha znovu získať kontrolu nad rastúcimi nákladmi na správu mobilných používateľov.

 

Silná autentizácia
Okrem nových programov a Mobile Management Suite oznamuje Symantec novú aplikáciu pre Android - Symantec Managed PKI, ktorá umožňuje transparentne vydávať digitálne certifikáty pre Android telefóny a tablety a uľahčiť ich správu. Firmy môžu automatizovať distribúciu certifikátu, aktualizácie a zrušenia, čo im prináša nižšie náklady na správu. Symantec Managed PKI klient pre Android spolu s nástrojmi pre ďalšie mobilné platformy, ako je Apple iOS, Mac a Windows pomáha organizáciám zvýšiť produktivitu a podporiť využitie BYOD (Bring Your Own Device) iniciatívy pre autentizáciu používateľov.


 

Neprehliadnite: