Dajte svoj hlas najlepším nápadom, ktoré reštartujú Slovensko

Tlačový servis  /  17. 10. 2012, 00:00

Na stránke www.restartslovensko.sk bolo spustené hlasovanie o najlepších nápadoch, ktoré pomôžu riešiť problémy Slovenska cez webové a mobilné nástroje.

 

 

Do súťaže predložené aj projekty, ktoré rozpracované a chcú sa posunúť na ďalšiu úroveň, ale aj úplne čerstvé nápady, ako zlepšiť našu spoločnosť,hovorí o druhej fáze projektu ReŠtart Slovensko Milica Danková z Centra pre filantropiu (CpF), ktoré tento projekt zastrešuje. Pri rozhodovaní o tom, ktorý nápad si zaslúži podporu pri realizácii, vyberie každý hlasujúci tri projekty, ktoré ho najviac zaujali a zaslúžia si podľa neho podporu. Polovica projektov, ktoré získajú najviac hlasov postúpi do užšieho výberu, kde ich bude hodnotiť odborná porota zložená zo zástupcov mimovládnych organizácií, IT firiempartnerov projektu, ale aj odborníkov na komunikáciu. Kritériá výberu zahŕňajú aj realizovateľnosť projektu, jeho potenciál získať spolupracovníkov, sponzorov a donorov, či jeho následná rozšíriteľnosť. Sedem najlepších nápadov postúpi do ďalšieho kola, v ktorom sa dajú dokopy podporné tímy, ktoré budú pracovať na ich technickej realizácii. Aj preto CpF stále hľadá dobrovoľníkov z IT a komunikačnej oblasti, ktorí by boli ochotní pomôcť tímom s programovaním a technickou realizáciou.

Výsledkom hľadania najlepšieho nápadu ako pomocou webov a mobilných aplikácií zlepšiť napríklad transparentnosť štátnej správy, boj proti korupcii, efektívnejšie spravovanie verejných financií, alebo zlepšiť životné prostredie, budú tri projekty, ktoré na svoj rozbeh získajú po 5-tisíc eur.

Neprehliadnite: