Ako zohnať dobrého remeselníka? 123dopyt.sk Vám pomôže s hľadaním a ušetrí peniaze.

Tlačový servis  /  11. 10. 2012, 00:00

Plánujete rekonštrukciu a tešíte sa už na novú tvár vášho domu či bytu? Dôkladné časové naplánovanie nadväzovania jednotlivých prác je alfou a omegou hladkého priebehu rekonštrukcie. Avšak často nás ani dôsledné a včasné plánovanie neochránia pred mnohými starosťami, ktoré sa s ňou spájajú. Nekvalitné práce remeselníkov zničia nielen Vaše nervy, ale predlžujú a predražujú celú prestavbu. Euforické pocity pri prerábke bytu tak môžu rýchlo vyprchať a zmeniť sa na útrpné očakávanie dňa, kedy sa to všetko konečne skončí.

 

 

Výber kvalitného remeselníka je teda zásadný. „Spôsoby, ako osloviť remeselníka, či rekonštrukčnú firmu, boli donedávna tri. Ľudia si vybrali podľa odporúčanie známych, teda prostredníctvom word-of-mouth, dali si inzerát, alebo hľadali dodávateľa prostredníctvom internetového vyhľadávača a firemných zoznamov. Vo väčšine prípadov však nebolo možné overiť si solídnosť dodávateľa. V posledných rokoch sa objavila možnosť – dopytové servery,“ hovorí Otto Kočí zo spoločnosti B2M. Práve tá už od roku 2004 prevádzkuje jeden z najúspešnejších dopytových serverov u nás – 123dopyt.sk. Stručne sa dá povedať, že 123dopyt.sk v sebe spája výhody troch tradičných ciest pre hľadanie a výber dodávateľa a pridáva jednu podstatnú navyše – overenie kvality,“ dodáva Kočí.

 

Server 123dopyt.sk zaznamenal v oblasti interiérových prestavieb a rekonštrukcií medziročný nárast zadaných dopytov o 234 % (2011-2012), čo svedčí o zvýšenej obľúbenosti dopytovej služby a takisto môžeme za číslami predpokladať pozitívne výsledky predošlých používateľov.

 

 

Ako 123dopyt.sk funguje?

Na stránkach 123dopyt.sk máte možnosť zadarmo zadať dopyt po službe prostredníctvom vyplnenia formuláru s požiadavkou. Zháňať sa môžete po bežných službách (maliarske, stolárske práce), tak prácach špecifických, akou je napríklad výroba zvonu či kovotepecké práce. Potom už len treba počkať, kým sa na zadaný dopyt začnú ozývať dodávatelia s konkrétnymi ponukami. Tých databáza 123dopyt.sk zahŕňa približne 63 000, zo všetkých krajov Slovenska, od živnostníkov po väčšie firmy. Spôsob, akým Vás skontaktujú si vyberte sami takisto prostredníctvom dopytového formulára. Jednotlivé ponuky od dodávateľov jednoducho porovnáte a vyberiete si tú pre Vás najvýhodnejšiu z hľadiska ceny/kvality/času dokončenia. Nemusíte sa pritom báť, že na výber remeselníka doplatíte, pretože na 123dopyt.sk máte možnosť nájsť recenzie, či komentáre odberateľov k už dokončeným zákazkám daného živnostníka či firmy a aj na základe týchto referencií sa rozhodovať.

 

Jednou z veľkých výhod serveru 123dopyt.sk je popri rýchlosti práve možnosť preverenia potenciálnych dodávateľov. Pri profile každého z nich si môžete prečítať komentáre a hodnotenie od iných jeho klientov. Dodatočnou cestou je vyhľadanie referencií na internete, vhodné je takisto nahliadnuť do obchodného registra. Odporúčam zamerať sa najmä na to, či spoločnosť nie je v likvidácií a ako dlho funguje na trhu. To všetko Vám pomôže urobiť si pomerne presný obraz o tom, čo od dodávateľa môžete čakať,“ dodáva Kočí.

 

 

Celý proces je jednoduchý a promptný. Každý zadaný dopyt je behom dvoch dní preverený operátormi, ktorý ho následne distribuujú relevantným dodávateľom. Do ďalších dvoch dní môžete čakať ponuky. Tí dodávatelia, ktorí budú mať o zákazku záujem, skontaktujú priamo zadávateľa, teda Vás.

 

Neprehliadnite: