CATV Tekov získala licenciu na poskytovanie internetu

Peter Polakovič  /  27. 10. 2003, 00:00

Telekomunikačný úrad SR udelil už tretiemu poskytovateľovi služieb káblovej televízie licenciu, ktorá ho oprávňuje upraviť jeho sieť tak, aby bolo možné poskytovať služby prístupu k sieti internet. Po Bratislave a Košiciach sa takto i obyvatelia ďalších miest dočkajú možnosti vybrať si tento spôsob pripojenia do siete internet.

Telekomunikačný úrad SR (TÚ SR) udelil licenciu spoločnosti CATV Tekov, s.r.o. na zriaďovanie a prevádzkovanie pevnej verejnej telekomunikačnej siete – káblový distribučný systém určený pre obojsmerné šírenie signálov za účelom poskytovania verejných telekomunikačných dátových služieb prístupu k sieti internet a ďalších dátových služieb. Držiteľ licencie je oprávnený vykonávať telekomunikačné činnosti na území miest a obcí Zlaté Moravce, Žitavany, Prílepy, Čierne Kľačany, Machulince, Topolčianky a Obyce.

V tomto roku už úrad udelil podobné licencie spoločnostiam UPC Slovensko, s.r.o. (pre územie Bratislavy, ide o známe Chello) a Vares, s.r.o. z B. Bystrice (pre územie Košíc).

Licencie nemajú právo exkluzivity. TÚ SR udelí podobné licencie na základe žiadosti a po splnení stanovených podmienok aj ďalším záujemcom. Úrad zatiaľ neeviduje žiadnu ďalšiu žiadosť o takúto licenciu.


(Informácie poskytol Roman Vavro, hovorca TÚ SR)

Neprehliadnite: