HP predstavuje elegantné a cenovo dostupné osobné počítače pre domácich aj firemných používateľov

Tlačový servis  /  09. 10. 2012, 00:00

Spoločnosť HP predstavila nové rady osobných počítačov určených pre domácnosti aj firemných používateľov. Notebooky a stolové stanice sú optimalizované pre operačný systém Microsoft® Windows 8. Predstavujú ideálnu voľbu pre tých, ktorí chcú výkon v kombinácii so štýlovým dizajnom, ale záleží im na cene.

 

 

Spoločnosť HP zároveň rozširuje svoje špičkové portfólio o jeden nový stolový počítač a jeden notebook pre firemných používateľov. Obe tieto prístroje osadené najmodernejším procesorom AMD. Nové APU série A od AMD ponúkajú v porovnaní s predchádzajúcim radom procesorov najmä výrazne vyšší grafický výkon(1), výnimočné možnosti správy a prijateľné celkové obstarávacie náklady.

 

Elegantný a kompaktný notebook pre domácich používateľov

HP Pavilion Sleekbook 15 ponúka jednoduchosť, štýl a produktivitu v jednom. Tenký, ľahký a trblietavo čierny notebook sa ponúka vo variantoch s HD displejom veľkosti 39,6 cm (15,6)(2) a s pamäťou 1 TB(3) pre ukladanie filmov, hudby a fotografií. Vyberateľná batéria stačí na šesť hodín prevádzky(4), pričom používateľ môže byť pripojený k mobilným zariadeniam a perifériám cez HDMI, USB 3.0 a USB 2.0. Model HP Pavilion Sleekbook 15 je rovnako vybavený numerickou klávesnicou pre vyššiu produktivitu práce.

 

HP Pavilion Sleekbook 15 je vybavený webkamerou HP TrueVision HD(5), zvukom Dolby Advanced Audio a voliteľne aj diskrétnou grafikou NVIDIA. To z neho robí ideálnu voľbu pre prácu či zábavu na sociálnych sieťach, video chat, tvorbu aj prehliadanie multimédií. Výbava zahŕňa aj inovatívne technológie od HP, napríklad HP CoolSense, ktorá výrazne obmedzuje prehrievanie a HP ProtectSmart pre vyššiu ochranu diskovej jednotky. Aplikácia HP Connected Photo(6) dáva používateľom prístup k všetkým uloženým fotografiám cez jedno komfortné rozhranie.

HP predstavuje cenovo dostupné riešenie pre kanceláriu v stolovom aj mobilnom prevedení

Stolová počítačová zostava HP Compaq Pro 6305 ponúka vysoký výkon pre maximálnu produktivitu malých a veľkých firiem so životnými cyklami dlhými 15 mesiacov. Vylepšená architektúra x86 zaisťuje rýchlosť a výkon potrebný pre prácu. Nové procesory AMD A10, A8, A6 a A4 dávajú modelu HP Compaq Pro 6305 o 21 percent vyšší výkon v porovnaní s predchádzajúcou generáciou a vylepšenou grafikou.(1) Pomocou technológie AMD Turbo Core 3.0 sa výkon počítača automaticky zvyšuje v čase, keď prístroj musí zvládať viac aplikácií naraz. Pri modeli 6305 je navyše vďaka aplikácii AMD Accelerated File Converter zaistená plynulejšia práca s internetom, webcastami a videom, takže videokonferencie takto ďaleko efektívnejšie. Model HP Compaq Pro 6305 pomáha aj vďaka funkcii HP Client Security chrániť vaše firemné dáta na všetkých úrovniach a s pomocou riešenia HP Client Management je zjednodušené nasadenie a údržba celého systému. Notebook HP ProBook 4545s je vybavený procesorom série A od AMD a výkonnou technológiou VISION Pro, ktorá zvládne aj náročné pracovné úlohy. Diskrétna grafika AMD Dynamic Switchable Graphics vytvára skvelé vizuály a umožňuje počítaču, aby sa automaticky prepol do úsporného režimu v okamihu, keď spracováva bežné a nenáročné aplikácie.(7) K notebookom ProBook s-series si zákazníci môžu zvoliť aj AMD Radeon Dual Graphics s vyšším výkonom pri renderovaní.

 

Cena a dostupnosť

    • HP Pavilion Sleekbook 15 bude na slovenskom trhu dostupný od októbra 2012 za cenu od 489 eur s DPH.

    • HP Compaq Pro 6305 bude na slovenskom trhu dostupný od októbra 2012 za cenu od 525 eur s DPH

    • HP ProBook 4545s bude na slovenskom trhu dostupný od októbra 2012 za cenu od 489 eur s DPH.

 

 

 

  1. Zdroj: Test SYSMark z roku 2007, ktorý porovnával procesorový výkon procesorov AMD A-series (A10-5800B) a procesorov B99 pri predchádzajúcom modeli HP 6005 Pro.

  2. Pre prehliadanie obsahu v HD kvalite je nutné, aby snímky či záznam boli zaobstarané v HD kvalite.

  3. Pre pevné disky platí: TB = 1 trilión bytov. Skutočná formátovaná kapacita je nižšia. Až 35 GB kapacity pevného disku je vyhradená pre softvér pre obnovu chodu počítača a jeho dát.

  4. Životnosť batérie závisí na konkrétnom modeli, jeho konfigurácii, programového vybavenia, funkciách, využívania, bezdrôtovej kapacite a nastavenia schém napájania Maximálna kapacita batérie sa časom a používaním počítača znižuje. Viac informácií v porovnávacom teste batérií MobileMark07 tu: www.bapco.com/products/mobilemark2007/index.php.

  5. Vyžaduje pripojenie k internetu, ktoré nie je súčasťou produktu.

  6. Vyžaduje stiahnutie a registráciu aplikácie Snapfish by HP. Vyžaduje pripojenie k internetu, ktorý nie je súčasťou produktu.

  7. Technológia AMD Dynamic Switchable Graphics vyžaduje AMDAseries APU alebo procesor Intel plus diskrétnu grafiku AMD Radeon; kompatibilný s operačnými systémami Windows® 7 Professional, Home Premium, a/alebo Home Basic OS. Technológia AMD Dynamic Switchable Graphics nezaisťuje plnú aktiváciu všetkých funkcií diskrétnej grafiky v prípade všetkých systémov (napríklad aplikácia OpenGL pôjde na integrovanom GPU alebo APU podľa situácie).

Neprehliadnite: