HP predstavuje tablet pre firemných používateľov

Tlačový servis  /  08. 10. 2012, 00:00

Spoločnosť HP predstavila tablet HP ElitePad 900, ktorý spája elegantný dizajn s funkčnosťou a podporou s dôrazom na potreby firemných používateľov.

 

 

 

Tento tablet je určený na využitie v podnikaní, štátnej správe, zdravotníctve či v obchode. HP ElitePad je veľmi tenký a ľahký tablet vybavený operačným systémom Microsoft® Windows 8(1). Jeho parametre a funkcie splnia očakávania IT manažérov a samotní používatelia ho budú milovať pre jeho dizajn. Zariadenie ponúka plnú servisnú podporu a rozšírené možnosti zabezpečenia a správy rovnako, ako ostatné produkty radu HP Elite.

Tablet HP Elitepad absolvoval viac ako 115 tisíc hodín testovacej prevádzky a  diagnostiky pre overenie výkonu a spoľahlivosti.

Mnoho organizácií je nútených obetovať pri nákupe počítačovej techniky dizajn v záujme funkčnosti,hovorí Gerwald van der Gijp, riaditeľ pre segment komerčných produktov divízie osobných počítačov spoločnosti HP pre región EMEA. V HP ElitePad sa spojí štýl a používateľský komfort, ktorý firemný používateľ očakáva, s funkčnosťou, ktorú vyžaduje jeho IT oddelenie. Zákazník tak skutočne môže mať všetko v jednom produkte.

 

Tablet navrhnutý pre firmy

Vďaka ergonomickému tvaru, displeju s uhlopriečkou 25,7 cm (10,1), váhou iba 0,68 kg(2) a hrúbkou len 9,2 mm, sadne HP ElitePad ľahko do ruky. Jeho pomer strán 16:10 je ideálny pre prácu s firemnými aplikáciami. Perfektné spracovanie a vynikajúca povrchová úprava samozrejmosťou. Na výrobu HP ElitePad boli použité štýlové a luxusné materiály, ako je napríklad frézovaný hliník a Corning® Gorilla® Glass 2.

 

Tablet je osadený mobilnými procesormi Intel® novej generácie, vďaka ktorým HP ElitePad používateľom v teréne ponúka produktivitu ekvivalentnej stolovej počítačovej zostave a kompatibilitu Intel x86 pre podporu existujúcich podnikových aplikácií. Je optimalizovaný pre operačný systém Windows 8 a podporuje vkladanie dát dotykom prstov, elektronickým perom či hlasom. HP ElitePad je aj veľmi energeticky úsporný a ponúka pohodlie podobné smartfónu a výkon, ktorý zvládne priebeh aplikácií v prostredí Windows. Jeho integrácia do existujúcich systémov informačných technológií je ľahká.

K tabletu je možné dokúpiť inovatívne puzdro HP Smart Jacket,(3) ktoré ponúka široké možnosti konektivity, zvyšuje životnosť batérie a pridáva ďalšie funkcie. Vďaka nim je možné tablet prispôsobiť pre rôzne špecializované účely a urobiť z HP ElitePad naozaj komplexné riešenie pre firemných používateľov:

 

  • HP ElitePad Productivity Jacket — so zabudovanou klávesnicou, portami pre konektivitu, čítačkou SD kariet a nastaviteľnými uhlami sledovania displeja – vytvára dokonalý pocit z práce s týmto tabletom.

  • HP ElitePad Expansion Jacketpridáva možnosti konektivity cez USB, HDMI a ďalšie funkcie pre univerzálnejšie využitie v teréne a na cestách. Predĺžená životnosť batérie s doplnkovým príslušenstvom HP ElitePad Jacket.(4)

  • HP ElitePad Rugged Jacketzaisťuje zvýšenú ochranu

  • Dokovacia stanica HP ElitePadtakto vybavený tablet vie všetko, čo očakávate od svojho desktopu. Možnosť pripojenia klávesnice a monitoru spoločne so súčasným dobíjaním tabletu a pripojením k pevnému Ethernetu. Tablet môže byť využitý aj ako pomocný monitor pre súčasnú prácu na dvoch monitoroch.

  • HP Executive Tablet Penumožňuje používateľovi zapisovať odkazy a poznámky vlastným rukopisom priamo na displej. Ručne písaný text je možné uložiť alebo konvertovať na typový text pre využitie v ďalších aplikáciách.

Tablet nabitý nástrojmi pre mobilnú prácu a zábavu

Predná kamera s rozlíšením 1080p a fotoaparát s 8 MP na zadnom diele vybavený LED bleskom, spolu s programom CyberLink YouCam, ktorý sa distribuuje spolu s tabletom, dáva používateľom možnosť jednoduchej osobnej komunikácie, videozáznamu v HD kvalite(5) pre publikáciu na internete alebo napríklad pre výrobu inštruktážnych filmov bez vysokých produkčných nákladov.

HP PageLift(6), technológia od HP Labs, centrálneho výskumného laboratória HP, je nová aplikácia, ktorá dokáže automaticky orezať, správne nasvietiť a orientovať obrázok, vytlačiť zmluvy alebo iné dokumenty, takže je ich možné okamžite zdieľať bez nutnosti manuálnej editácie.

 

Pokiaľ je tlačiareň vybavená funkciou HP ePrint alebo ide o sieťovú tlačiareň, môžu používatelia HP ElitePad zo svojho prístroja tlačiť ľahko a bez nutnosti sťahovať ovládače. Software HP ePrint(7) umožňuje vzdialenú tlač vo viac ako 24 tisícoch verejných lokalítnapríklad v hoteloch a u poskytovateľov služieb.(8) S HP ElitePad je možné ľahko vytvárať malé pracovné skupiny prostredníctvom HP Wireless Hotspot, teda aplikácie, ktorá umožňuje používateľom zdieľať internetové pripojenie a sieťové pásmo.(9)

 

Medzi ďalšie používateľské programy, ktorými je tablet vybavený, patrí aplikácia CyberLink Media. S ňou môžu používatelia riadiť a vytvárať audio a video obsah rovnako ľahko ako v používateľskom rozhraní ostatných počítačov HP pre firemné využitie. Vďaka stereo mikrofónu a jacku pre slúchadlá môžu používatelia aj nahrávať a počúvať audio v kvalite SRS Audio.

 

Práca s informáciami je ľahká vďaka funkcii Evernote, s ktorou vstup, ukladanie a synchronizácia dát naprieč zariadeniami a rýchle vyhľadávanie v nich, skutočne jednoduché. Program Skitch zase uľahčuje kolaboratívne projekty vďaka možnosti označovať obrázky či popisky.

 

 

Ovládateľnosť, nasadenie a bezpečnosť v IT prostredí

Tablet HP ElitePad ponúka dlhú životnosť, stabilný obraz, trojročnú obmedzenú záruku a podporu s programom HP Global Series Support. Teda všetko, čo IT manažéri od firemného tabletu očakávajú. HP ElitePad je plne servisovateľný, s možnosťou prikúpiť unikátne servisné nástroje. Tieto používateľovi umožňujú prístup k panelu, batérii, základnej doske a šasi za účelom údržby, čím sa minimalizuje čas, kedy je laptop mimo služby. Citlivé dáta a prístroje pritom nemusia opúšťať firmu.(10)

 

Firemní zákazníci určite ocenia aj funkciu HP Client Security,(11) vrátane HP BIOS Protection, Security Manager a šifrovacieho nástroja HP Drive Encryption S nimi firemné dáta, prístroje a identity v bezpečí. Medzi ďalšie funkcie zabezpečenia patrí Device Access Manager, Computrace(12) a Sparekey.

 

Nasadenie, priebežná podpora a údržba ľahké vďaka kompatibilite x86 a riešeniu HP Client Management. LANDesk Management Suite zvyšuje bezpečnosť a uľahčuje riadenie vďaka svojim nástrojom pre lokalizáciu a ochranu dát pri strate prístroja. Funkcia je schopná stiahnuť dáta zo SIM karty pre masovú aktiváciu WWAN(13) a je schopná aplikovať geograficky dané pravidlá pre diaľkové vyhľadávanie, plné alebo riadené vymazanie dát z pamäte zariadenia.

 

Dostupnosť

Uvedenie HP ElitePad 900 do predaja je naplánované na január 2013.

 

 

 

  1. Tento systém je certifikovaný pre Windows 8 a podporuje nové používateľské rozhranie Windows Store. Rozlíšenie integrovaného displeja je pod hranicou pre Snap, funkcii v rámci Windows Store, ktorá umožňuje prácu s dvoma aplikáciami Windows Store naraz. Túto funkciu je možné aktivovať pripojením externého displeja s rozlíšením 1 366 x 768 alebo vyšším.

  2. Váha sa bude líšiť podľa konfigurácie.

  3. Predáva sa zvlášť ako príplatkové príslušenstvo.

  4. Vyžaduje voliteľné príslušenstvo HP Smart Jacket a sekundárnu batériu.

  5. Pre prehliadanie obsahu v HD kvalite je nutné, aby boli snímky či záznam zaobstarané v HD kvalite.

  6. Vyžaduje Windows 8 Pro.

  7. Vyžaduje internetové pripojenie k webovej tlačiarni HP a registráciu účtu k HP ePrint (zoznam tlačiarní, podporovaných dokumentov a formátov je, rovnako ako ďalšie informácie o službe HP ePrint, tu: www.hp.com/go/eprintcenter). Vyžaduje príslušenstvo širokopásmový modul. Širokopásmové pripojenie je samostatná služba a je nutnú ju zakúpiť zvlášť. Informácie o jej dostupnosti v konkrétnej oblasti vám váš poskytovateľ. Služba môže podliehať špeciálnemu spoplatneniu alebo účtovaniu poplatkov. Doba tlače a rýchlosť pripojenia sa môže líšiť.

  8. Využívania služby verejnej tlače HP ePrint v bodoch HP Public Print vyžaduje smartfón alebo tablet s internetovým pripojením a emailovou službou. Službu bezdrôtového pripojenia je nutné zakúpiť zvlášť. Podmienkou je HP ePrint a softvér HP ePrint . Dostupnosť a cena tlače sa líši podľa lokality. Zoznam podporovaných operačných systémov pre smartfóny a tablety je tu: www.hp.com/go/eprintmobile.

  9. Aplikácia HP Wireless Hotspot vyžaduje aktívne internetové pripojenie a dátový plán, ktorý je nutné zakúpiť zvlášť. Aplikácie v prístroji budú aj naďalej fungovať cez aktívny HP mobilný hotspot. Tieto aplikácie budú využívať rovnaký dátový plán ako mobilný hotspot. Prenos dát cez mobilný hotspot môže byť spoplatnený. Viac informácií v zmluvných podmienkach dátového plánu. Vyžaduje operačný systém Microsoft Windows 8.

  10. Dostupné iba pre subjekty so statusom HP Authorized Service Providers alebo HP Self-Maintainers. Viac informácií tu: www.hp.com/partners/SMprogram.

  11. Vyžaduje Microsoft Windows a úvodnú používateľskú konfiguráciu.

  12. Computrace agent sa expeduje vypnutý, zákazník si musí agenta aktivovať sám po zakúpení služby. Službu je možné zakúpiť na dobu niekoľko rokov. Služba je obmedzená. Dostupnosť vo vašej krajine si môžete overiť u Absolute.

  13. Širokopásmové pripojenie vyžaduje samostatne zakúpenú službu. Dostupnosť vo vašej oblasti si overte u svojho poskytovateľa pripojenia.

Neprehliadnite: