Klout skóre – fenomén na trhu práce?

Tlačový servis  /  08. 10. 2012, 00:00

Veda. Technika. Počítače. To je to, čo hýbe dnešným svetom. Nájdu sa síce mnohí, ktorým to prekáža, bojovať s touto skutočnosťou je však nemožné. Výdobytky techniky váš život skôr či neskôr ovládnu. A ak ste mali doteraz pocit, že doba je pretechnizovaná, to ste zrejme ešte nepočuli o Klout skóre.

 

 

Na svete azda nenájdeme človeka, ktorý by aspoň raz za čas niekoho neposudzoval. Či už je to podľa jeho výzoru, správania alebo štýlu komunikácie. Najnovšie sa podobný trend zaviedol aj v online svete. Vo svete, ktorý má vlastné pravidlá na to, kto je zaujímavým človekom, kto za niečo stojí a kto nie. Tieto pravidlá sa zjednodušene volajú Klout skóre.

 

Ak ste fanúšikom sociálnych sietí, akými sú Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Youtube, či Instagram, Klout je určený práve vám. Všetko záleží iba na tom, do akej miery ste na spomínaných sociálnych sieťach aktívni. Čím vyššie číslo na stupnici od 1 do 100 máte, tým ste pre svoje okolie vplyvnejší.

 

A ako sa to celé meria? Klout skóre sa zaujíma o počet ľudí, ktorí reagujú na vaše počiny na sociálnych sieťach. Sleduje, ako reagujú na vaše príspevky, prípadne ich rovno zdieľajú. Výhodou pre vás je, ak svojimi príspevkami zaujmete ľudí, ktorí majú vyššie Klout skóre ako vy, pretože to pozitívne ovplyvňuje aj vaše číslo,hovorí vedúci produktového a marketingového oddelenia spoločnosti Slovanet, Ján Michlík.

 

Poviete si: „Na čo mi to je, dôležité sú aj tak moje reálne vlastnosti a schopnosti.“ Omyl! Najnovší trend vo svete je, že už mnohé svetové firmy hľadajú nových zamestnancov práve na základe jeho Klout skóre. Čím vyššie číslo, tým reálnejšia šanca získať prácu.

 

Napriek tomu, že sa celú dobu bavíme o pomerne zaujímavej veci, Klout skóre má už teraz veľké množstvo odporcov. To, ako rýchlo vie stúpať, vie totiž aj klesať. V preklade to znamená, že stačí, ak sa dva, tri dni neprihlásite na sociálnu sieť, a už máte číslo menšie. Ste preto o niečo horší?

Naša rada znie, zostaňte sami sebou. Aj keď, porovnávanie sa s inými je niekedy celkom zábavné. Každopádne, máte čo robiť, aby ste dohnali Ashtona Kutchera a jeho skóre 87, Rihannu s 93, či prezidenta USA Barracka Obamu. Jeho Klout skóre je 99.

Neprehliadnite: