Symantec zjednodušuje bezpečnosť pre malé a stredné podniky pomocou cloudového riešenia Endpoint Protection

Tlačový servis  /  08. 10. 2012, 00:00

Spoločnosť Symantec Corp (Nasdaq: SYMC) dnes oznámila novú verziu produktu pre manažment ochrany koncových staníc Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013, ktorá prináša malým a stredným podnikom (SMB) cloudové služby a aj tradičné on-premise riešenia v jedinom produkte.

 

 

Nová verzia prináša zjednodušené nasadenie a správu produktu prostredníctvom cloud manažmentu. V prípade, že nie sú ešte SMB zákazníci na cloud pripravení, majú možnosť využiť klasickú centrálnu serverovú správu a na cloud potom veľmi ľahko prejsť. Môžu tak chrániť svoje informácie v čase, kedy sa cielené útoky na firmy s 250 alebo menej zamestnancami zdvojnásobili a dosiahli už 36% všetkých cielených útokov.

Malé a stredné firmy potrebujú škálovateľné, ľahko nasaditeľné a spravovateľné bezpečnostné riešenie proti webovým útokom. Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013 ponúka jednoduchú, rýchlu a efektívnu ochranu proti vírusom a malware s využiteľnosťou až pre 250 koncových staníc.
"Malé a stredné podniky sú v súčasnosti štyrikrát viac ohrozené útokmi škodlivého softvéru ako väčšie organizácie. Často hrozí riziko straty informácií len preto, že sú nákup, implementácia, každodenné riadenie a koniec koncov aj samotné prevádzkovanie bezpečnostných systémov je pre malé firmy príliš zložité", hovorí Jakub Jiříček, bezpečnostný konzultant spoločnosti Symantec. "Dnešné oznámenie potvrdzuje snahu spoločnosti Symantec ponúknuť jednoduché a ľahké bezpečnostné riešenie, ktoré dokáže minimalizovať riziká a ochrániť podnikanie malým firmám aj pri rýchlo sa meniacich bezpečnostných hrozbách."


Jednoduchá, rýchla a účinná ochrana proti kybernetickým útokom
• Špičková bezpečnosť a ochrana proti vírusom a malware, podporovaná technológiou Symantec Insight a Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) rýchlo a ľahko detekuje nové hrozby.

• Jednoduché a výkonné služby v cloude alebo centrálna serverová správa, možnosť prechodu do cloudu bez dodatočných nákladov, úspora investícií.

• Kompatibilné s Windows 8

Cloud-managed služba poskytuje ďalšie výhody pre malé a stredné podniky

• Jednoduchá inštalácia za niekoľko minút, ktorá nevyžaduje žiadnych špecializovaných pracovníkov alebo školenie. Nie je potrebný žiadny hardvér pre inštaláciu alebo upgrade. Užívateľsky prívetivá webová konzola umožňuje malým a stredným firmám zmeniť nastavenie zabezpečenia, nastaviť upozornenie a zobrazenie správ pomocoun niekoľlkých kliknutí.

• Správa USB zariadení. Nové funkcie pre detekciu a ochranu pred škodlivými súbormi z pamäťových zariadení USB.

Partner Management Console

Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013 je podporovaný riadiacou konzolou pre partnerov Symantec. Tá im umožňuje lepšie monitorovať a spravovať aplikácie Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013 a Symantec Backup Exec.cloudových zákazníkov prostredníctvom jediného webového portálu.
Ceny a dostupnosť

Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013 je okamžite k dispozícii prostredníctvom siete distribútorov a autorizovaných predajcov v Českej a Slovenskej republike.

Neprehliadnite: