Hľadáme novú slovenskú reprezentáciu pre Majstrovstvá sveta v počítačových hrách

Tlačový servis  /  05. 10. 2012, 00:00

Víťazi majú istú účasť na Electronic Sports World Cup 2012 (ESWC) v Paríži

 

 

Hranie počítačových hier už dávno nepatrí medzi zakázané kratochvíle násť-ročných záškolákov. Naopak, poctivo trénujúci hráči sa každoročne stretávajú so svetovou elitou na medzinárodných turnajoch po celom svete. Medzi také podujatia patrí aj šampionát Electronic Sports World Cup (ďalej už len ESWC), ktorý je na celom svete považovaný za Majstrovstvá sveta v počítačových hrách a kde získajú tento rok slovenskí hráči vôbec po prvýkrát možnosť reprezentovať Slovensko. Do finále, ktoré sa uskutoční začiatkom novembra v Paríži a minulý rok pritiahlo viac ako štvrť milióna návštevníkov, však cesta nie je úplne jednoduchá.

 

Do finále sa dostanú iba tí dvaja najlepší hráči, ktorí sa úspešne prebojujú lokálnou kvalifikáciou pod názvom HP Pavilion ESWC Slovenská kvalifikácia, ktorá štartuje práve v týchto dňoch na portáli eswc.sk v dvoch obľúbených hrách: Starcraft 2 a Trackmania Nations. Starcraft 2 je jednou z najpopulárnejších strategických hier, ktorá zamestnáva analytické mysle miliónov hráčov po celom svete. Trackmania Nations je jej pravým opakom, sústredí sa najmä na postreh, schopnosti rýchlo reagovať a doviesť virtuálne pretekárske vozidlo do úspešného konca. Jej obrovskou výhodou je dostupnosť zdarma pre všetkých hráčov.

 

Lokálna kvalifikácia pozostáva zo série on-line turnajov, z ktorých vzíde 8-členská skupina tých najlepších slovenských hráčov (štyria najlepší z každej hry). Tí sa stretnú v špeciálnom off-line finále už 6. októbra v bratislavskej herni Storm, z ktorej sa domov vrátia dvaja najlepší – účastníci svetového finále ESWC v Paríži. Aby sa na svoje životné finále mohli pripraviť skutočne profesionálne, organizačný tím im spolu s partnermi zabezpečí špičkové tréningové prostredie vo forme najvýkonnejšieho herného počítača od spoločnosti HP - HP Pavilion HPE h9-1200ec Phoenix.

 

Viac informácii o podujatí ESWC a priebehu slovenskej on-line i off-line kvalifikácie nájdete na stránke: http://eswc.sk/

 

Neprehliadnite: