HP zaistilo optimalizáciu výkonu aplikácií pre telekomunikačného operátora Vodafone

Tlačový servis  /  05. 10. 2012, 00:00

Riešenie HP Application Performance Management umožňuje optimalizovať správu i výkon podnikových aplikácií

 

 

Spoločnosť HP oznámila rozšírenie spolupráce s telekomunikačným operátorom Vodafone, ktorý si vybral riešenie HP Application Performance Management (APM) na zlepšenie výkonu aplikácií a odozvy zákazníkov.

 

HP bolo tiež zaradené na vedúcu pozíciu v nedávnej správe organizácie Ovum „Solution Guide: Application Performance Management”; umiestnilo sa na čele porovnania Ovum APM Rainbow Map.(1) Ovum zdôraznila špičkové funkcie riešenia HP APM najmä v oblasti testovania a optimalizácie aplikačnej výkonnosti a prediktívnej analýzy.

 

Vodafone Írsko – najväčší írsky poskytovateľ komunikačných služieb – a J9 Technologies (channel partner HP) využívajú softvérové moduly HP APM na proaktívne sledovanie výkonu svojej IT infraštruktúry a aplikačných riešení, medzi ktoré patria najmä cloudové a mobilné technológie.

 

APM sa rýchle rozrastá a má obrovský potenciál vďaka prechodu organizácií na nové technológie z oblasti webových služieb, cloudu, mobilných riešení, či virtualizácie,“ povedal Michael Azoff, hlavný analytik spoločnosti Ovum pre oblasť softvéru. „HP má bohatú históriu v oblasti poskytovania podnikových služieb a APM tu predstavuje kľúčové riešenie. Úspech riešenia HP spočíva najmä v tom, že dokáže identifikovať jestvujúce trendy a na trh rýchle uviesť špičkové produkty.“

 

Vodafone zvýšil kvalitu IT služieb a znížil náklady

Vodafone v Írsku využíva špičkové IT nástroje na zabezpečenie prevádzky kritických podnikových služieb – od návrhu až po dodanie zákazníkom – pre viac než 2,35 milióna „odberateľov“ v mobilných i fixných (pevných) sieťach. IT oddelenie Vodafonu však donedávna využívalo rôzne nástroje a postupy, takže zbytočne strácalo veľa času správou infraštruktúry na úkor vývoja nových služieb.

 

Na optimalizáciu IT prevádzky si Vodafone vybral softvérové moduly HP APM na sledovanie výkonu aplikácií v tradičnom, mobilnom, virtuálnom i cloudovom prostredí. Po 18 mesiacoch od uvedenia do prevádzky Vodafone dosiahol:

  • Návratnosť investície 300 %.

  • Ročnú úsporu 769 237 dolárov, vrátane odstúpenia od využívania monitorovacích nástrojov tretích strán.

  • Zvýšenie spokojnosti zákazníkov o 65 %.

  • Zvýšenie kvality služieb naprieč celým svojim produktovým portfóliom o 125 %.

 

Naše IT oddelenie bývalo označované za skostnatené, reaktívne a príliš technologicky zamerané,“ povedal Shane Gaffney, vedúci IT oddelenia írskej pobočky Vodafonu. „Riešenie HP APM nám umožnilo transformovať naše IT a presunúť sa z čírej prevádzkovej údržby systému k proaktívnej správe výkonu aplikácií.“

 

J9 Technologies zlepšila správu a spoľahlivosť aplikácií

Spoločnosť J9 Technologies je známa predovšetkým ako poskytovateľ špecializovaných IT služieb veľkým zákazníkom v Severnej Amerike. Ponúkané služby zahŕňajú vývoj aplikácií, ich implementáciu, hostovanie a poskytovanie softvérových riešení ako služieb (Software as a Service, SaaS). Aby J9 Technologies dokázala maximalizovať dostupnosť ponúkaných aplikácií pre svojich zákazníkov a zlepšiť ich výkonnosť, potrebovala softvér, ktorý zaistí hĺbkovú diagnostiku aplikácií, špičkovú správu udalostí a sledovanie incidentov.

 

Ako najvhodnejšie riešenie si J9 Technologies vybrala HP APM. Umožňuje jej dosiahnuť lepšiu spoluprácu tímov pre zákaznícke operácie a vývoj aplikácií a naplno využívať nástroje DevOps(2), ktoré výrazne uľahčujú testovanie aplikácií a identifikáciu kľúčových výkonnostných parametrov, sledovaných v rámci komplexného monitoringu. Operačné tímy tak môžu rýchlo odhaliť a vyriešiť ťažkosti, spojené s výkonom aplikácií, vyhnúť sa vďaka tomu nákladnému prerušovaniu prevádzky služieb a znížiť výdavky na údržbu IT infraštruktúry.

 

Kľúčom k obchodnému úspechu J9 Technologies je proaktívny prístup k technológiám, vďaka ktorému naši zákazníci môžu využiť maximum príležitostí v mobilných, cloudových či DevOps prostrediach,“ povedal Clay Roach, prezident a generálny riaditeľ J9 Technologies. „Nástroje HP APM našim zákazníkom umožňujú rýchle sa prispôsobiť technologickým zmenám a pomáhajú im predchádzať možným problémom s výkonom či dostupnosťou aplikácií.“

 

HP APM tvorí kľúčový komponent riešenia HP IT Performance Suite – softvérovej platformy novej generácie pre optimalizáciu výkonu aplikácií v organizáciách, ktorá umožňuje IT oddeleniam zvýšiť výkon a efektivitu IT prevádzky.

 

Organizácie stále častejšie prechádzajú na dynamické infraštruktúry, založené na virtualizačných, cloudových a mobilných technológiách. Súčasne však musia mať istotu, že výkon aplikácií negatívne neovplyvní celkovú prevádzku firmy,“ povedal Matt Morgan, viceprezident a generálny riaditeľ pre produktový marketing HP Software. „Vďaka HP APM organizácie majú možnosť nazerať na každú operáciu a môžu tak priebežne optimalizovať prevádzkové náklady, rovnako ako zaistiť maximálny výkon aplikácií za všetkých okolností.“

 

Ďalšie informácie o riešení HP APM sú k dispozícii na webe www.hp.com/go/APM a prostredníctvom webcastu „How to Use Predictive Analytics to Manage Cloud and Mobile Applications” („Ako používať prediktívnu analýzu na správu cloudu a mobilných aplikácií“).

 

 

 

  1. Správa spoločnosti Ovum „Solution Guide: Application Performance Management,“ Doc. No. IT017003964, zo dňa 25. mája 2012.

  2. DevOps predstavuje sadu nástrojov, ponúkajúcich úzke prepojenie vývojových, testovacích, technologických a prevádzkových tímov. DevOps pomáha zjednotiť IT technológie prostredníctvom bežných štandardov a automatizačných postupov, vďaka čomu zabezpečuje neustály prístup k aplikáciám a službám, ktoré sa dokážu maximálne prispôsobiť požiadavkám organizácií.

Neprehliadnite: