Sprinx Systems sa spojil so slovenským Jean Systems. Stáva sa jedným z popredných dodávateľov IT služieb pre farmaceutický segment v strednej a východnej Európe.

Tlačový servis  /  03. 10. 2012, 00:00

Jean Systems, slovenská technologická firma oznámila, že v septembri došlo k jej zlúčeniu s českou technologickou firmou Sprinx Systems ako i so slovenskou spoločnosťou PharmSys. Sprinx Systems tak preberá všetky aktivity obidvoch spoločností na Slovensku a v ďalších krajinách. Touto integráciou vznikol jeden z najväčších dodávateľov IT služieb pre farmaceutický segment v strednej a východnej Európe.

 

 

Sprinx Systems sa špecializuje na vývoj, predaj, implementáciu a správu obchodných systémov pre farmaceutické spoločnosti, ďalej na vývoj webových riešení a poskytovanie služieb v oblasti hostingu a správy aplikácií. Slovenská spoločnosť Jean Systems pôsobí na trhu 18 rokov ako významný výrobca softwaru pre obchodné tímy farmaceutických firiem. „Cieľom našej spolupráce je vytvoriť silného a významného hráča na poli ICT služieb pre európsky farmaceutický trh. Spojenie firiem zároveň umožňuje využívať synergiu a lepšie reagovať na nové podnety v oblasti vývojovej platformy spoločnosti,“ vysvetľuje Jiří Čáp, generálny riaditeľ spoločnosti Sprinx Systems.

Vo farmaceutickom segmente prebehla vlna akvizícií. Veľkí hráči však vyhľadávajú skôr väčších partnerov, a nie malé, lokálne firmy. „Takým významným partnerom by sme chceli byť práve my, a to vďaka spojeniu portfólia klientov, veľkému počtu referencií a krajín, v ktorých vieme poskytovať kvalitné podporné služby,“ doplnil Rastislav Božek, partner v spoločnosti Jean Systems.

 

Chystáme spoločnú platformu pre riadenie obchodných aktivít farmaceutických firiem

Novovzniknutá spoločnosť Sprinx Systems sa v prvej fáze zameria na konsolidáciu aktivít v oblasti produktov pre farmaceutický trh v Čechách i na Slovensku. Jej dlhodobým cieľom je potom regionálna expanzia na rastúce trhy východnej Európy, napríklad v Rumunsku, alebo v Rusku.

K prvým úlohám zlúčenej spoločnosti bude patriť vývoj nového produktu s pracovným názvom CRM 2012 a jeho uvedenie na český i slovenský trh. „Hľadáme synergie v produktovom a vývojovom portfóliu. Spoločne tiež pripravujeme vývoj slovenských verzií niektorých, v Česku veľmi úspešných, produktov, napríklad Sprinx Pharma Správne konanie, alebo Sprinx Pharma Objednávkový modul,“ povedal Jiří Stránský, riaditeľ divízie Pharma spoločnosti Sprinx Systems.

Pre zákazníkov a partnerov prináša spojenie spoločností stabilitu, väčšiu mieru operatívnosti pri riešení nových projektov a pružnejšiu reakciu na ich potreby a podnety. Zároveň môžu očakávať kvalitnejší a flexibilnejší systém podpory zákazníkov a širšie portfólio ponúkaných produktov a služieb. „Pokiaľ ide o kontakt s nami a fungovanie služieb predaja, konzultácií a technickej podpory, nedochádza k žiadnym významným zmenám. Všetko zostává tak, ako klienti boli zvyknutí, snáď len s výnimkou e-mailových adries. Doteraz platné zmluvné vzťahy všetkých troch zlúčených spoločností zostávajú bez zmeny v platnosti,“ dodal Jiří Stránský.

 

Neprehliadnite: