Oracle rozširuje portfólio svojich cloudových služieb

Tlačový servis  /  02. 10. 2012, 00:00

Thomas Kurian, výkonný viceprezident spoločnosti Oracle pre vývoj produktov, oznámil na konferencii Oracle OpenWorld 2012 rozšírenie portfólia Oracle Cloud o sedem nových služieb, ktoré budú pre zákazníkov dostupné formou mesačného predplatného. Ponuka Oracle Cloud prináša podnikom zabezpečené, integrované a funkčne bohaté služby cloudu, ktoré môžu ihneď po svojom nasadení zvýšiť produktivitu užívateľov i vývojárov.

 

 

Medzi novo oznámené služby portfólia Oracle Cloud patria:

  • Oracle Planning and Budgeting Cloud Service: Zrýchľuje finančné plánovanie, tvorbu rozpočtov a prognóz. Poskytuje osvedčené prínosy riešenia Oracle Hyperion Planning v podobe cloudovej služby ponúkanej na báze predplatného.

  • Oracle Financial Reporting Cloud Service: Ponúka systém na riadenie reportov, zaisťuje ich tvorbu i obeh. Reporty môžu byť podrobne formátované. Aplikácia umožňuje aj tvorbu firemných finančných výkazov.

  • Oracle Data and Insight Cloud Service: Agreguje firemné dáta s informáciami zo sociálnych médií a externých zdrojov. Doplňuje podnikové aplikácie, ako je riadenie vzťahov so zákazníkmi (CRM). Zaisťuje, aby dáta o kontaktoch, zákazníkoch a ponukách boli neustále aktuálne.

  • Oracle Social Sites Cloud Service: Umožňuje rýchlu tvorbu a aktualizáciu webov s ponukou pre zákazníkov. Pokročilé editačné nástroje aj infraštruktúra za systémom dovoľujú tvorbu a publikovanie kvalitných webov i užívateľom bez technických znalostí.

  • Oracle Developer Cloud Service: Zjednodušuje spoluprácu pri vývoji softvéru, poskytuje prostredie pre celý životný cyklus vývoja. Ponúka riadenie zdrojového kódu, sledovanie problémov, integráciu i spoluprácu na dokumentácii.

  • Oracle Storage Cloud Service: Umožňuje podnikom ukladať a riadiť obsah v prostredí cloudu. Služba je integrovaná s ďalšími službami Oracle Cloud, ktoré vyžadujú on-line úložisko.

  • Oracle Messaging Cloud Service: Zaisťuje infraštruktúru na komunikáciu medzi aplikáciami ako v rámci prostredia Oracle Cloud, tak i navonok. Používajú sa fronty asynchrónnych správ.

Služby Oracle Cloud si rýchlo získavajú obľubu, celosvetovo ich využíva viac ako 10-tisíc zákazníkov a viac ako 25 miliónov užívateľov. Spoločnosť Oracle súčasne s novými službami oznámila i súbor programov pre partnerov, ktoré by im mali umožniť rýchlejší vývoj a nasadzovanie cloudových služieb u zákazníkov.

Cloud je pre nás strategickým smerom podnikania, preto rýchlo rozširujeme v tejto oblasti našu ponuku,uvádza Abhay Parasnis, viceprezident pre vývoj v spoločnosti Oracle. Novo uvedené služby predstavujú pokračovanie našej inovácie; teraz definujeme, ako budú služby založené na cloude vyzerať v budúcnosti.


 

Ďalšie informácie (v angličtine)

Neprehliadnite: