Protherm Production prijíma ľudí do vývojového centra

Tlačový servis  /  02. 10. 2012, 00:00

Firma Protherm Production rozširuje rady svojich zamestnancov. Spoločnosť sa rozhodla posilniť tím vývojárov, ktorý sa už v najbližšom období rozrastie o 20 %. Šancu v závode na výrobu kotlov dostanú predovšetkým zdatní a šikovní strojári.

 

 

V súčasnosti pracuje vo vývojovom centre spoločnosti 36 odborníkov, teda asi 10 % z celkového počtu zamestnancov v skalickom závode, čo nie je malé číslo. Treba si však uvedomiť, že naše oddelenie sa zaoberá vývojom produktov nielen pre skalický závod. Rozšíriť tím pracovníkov vývoja o nové posily sme sa rozhodli v dôsledku presunu niekoľkých významných právomocí z materskej firmy priamo do Skalice. Hľadáme schopných ľudí, ktorí majú záujem pracovať v prosperujúcej spoločnosti a podieľať sa na jej raste,hovorí Ing. Ivan Komáček, manažér vývojového centra Protherm Production. Spoločnosť vyrábajúca kotly zastáva v rámci Vaillant Group v oblasti vývoja dôležitú pozíciu. kompetencie na vývoj a validáciu všetkých hydraulických modulov a ich komponentov v rámci celej skupiny a postupne do svojich rúk preberá ďalšie kompetencie v oblastiach vývoja závesných a stacionárnych kotlov.

 

Jedna z mála firiem s vlastným vývojom

Vlastným výskumom a vývojom sa na Slovensku môže pochváliť iba niekoľko firiem. Ide o náročnosť požiadaviek na vlastný vývoj, akými napríklad finančné prostriedky, technické a odborné zázemie a podobne. Zahraničné spoločnosti pôsobiace na slovenskom trhu si túto oblasť ponechávajú v prevažnej miere v zahraničí. V Protherm Production sa vývoju produktov vykurovacej techniky venujú tri oddelenia, a to oddelenie vývoja závesných kotlov, oddelenie vývoja stacionárnych kotlov a oddelenie centra kompetencií hydraulických komponentov a modulov. Na súčasné smerovanie vývoja vykurovacej techniky majú rozhodujúci vplyv záujmy a potreby jednotlivých trhov. Zatiaľ čo krajiny západnej Európy preferujú vysoko účinné vykurovacie systémy v kombinácii s obnoviteľnými zdrojmi energií, východná Európa sa prikláňa k menej sofistikovaným riešeniam. Vývoj kotlov v Protherm Production sa zameriava na potreby východných trhov, jednoduchšie a robustnejšie vykurovacie zariadenia, pričom sa špecializujeme najmä na nekondenzačné kotly. V oblasti hydraulických komponentov naopak sledujeme najnovšie trendy a technológie a ponúkame riešenia pre produkty celej skupinu, opisuje zameranie vývojového centra v Skalici Ivan Komáček.

 

Možnosť kariérneho rastu

Protherm Production ponúka v oblasti vývoja samostatne tvorivú prácu. Členovia vývojového tímu sa primárne venujú navrhovaniu výrobkov, konštrukčných celkov a súčiastok. Podieľajú sa však aj na modernizácii existujúcich produktov skupiny Vaillant. Uplatnenie v spoločnosti nájdu najmä šikovní strojári s výborným technickým strojárskym myslením, organizačnými schopnosťami a znalosťou anglického jazyka. Po splnení stanovených cieľov sa pre tých najšikovnejších otvára vo firme možnosť kariérneho rastu i mimo rámec Slovenska. Prioritne hľadáme ľudí s ukončenou vysokou školou technického zamerania. Pozície, ktoré obsadzujeme, vhodné jednak pre absolventov, ale aj odborníkov s rôznymi stupňami praxe. Nevyhnutnosťou je ovládanie anglického jazyka na komunikačnej úrovni,zdôrazňuje Ivan Komáček. Angličtina sa vo firme využíva pri každodennom styku s kolegami koncernu, dodávateľmi v rámci Európy či skupinovým technickým manažmentom. Práca vo vývojovom centre skalického závodu je však zaujímavá aj pre technikov so skvelou praxou, ale slabšími jazykovými znalosťami. Firma totiž ponúka možnosť zdokonaliť sa v komunikácii v angličtine počas ročného intenzívneho vzdelávania.

 

Neprehliadnite: