Optimus G žne vo svete ovácie

Tlačový servis  /  29. 09. 2012, 00:00

Nová vlajková loď spoločnosti LG Optimus G sa dočkala skvelého prijatia medzi novinármi

 

 

pred odhalením telefónu Optimus G od LG sa o ňom hovorilo ako o "kladive na Galaxy S III" alebo "najlepšom výrobku od LG v tomto roku." Tieto tvrdenia neboli prehnané. Dokazujú to prvé ohlasy novinárov po celom svete.


Zhruba v polovici septembra, presnejšie 18., sa po svete rozletela správa, že LG oficiálne vydalo smartfón LG Optimus G. V predprodukčnom testovaní v zahraničí žal nový model od LG úspech za úspechom. Najväčším ťahákom je pravdepodobne procesor Snapdragon S4 Pro, ktorý dáva telefónu neuveriteľný výkon. "A ako si vedie oproti konkurencii? Čertovsky dobre. V podstate nič s ním nemôže súperiť okrem Samsungu Galaxy S III a možno, HTC One X, " napísal server Slashgear.com.


Veľkým plusom pre Optimus G bude čoskorá aktualizácia na najnovší Android s názvom Jellybean 4.1. Telefón by sa mal dočkať aktualizácie počas prvého kvartálu budúceho roka. Presnejšie údaje budú oznámené neskôr, na jednotlivých trhoch sa budú líšiť.


Čo sa týka farieb, k dispozícii by mali byť tri verzie, black (čierna), indigo (tmavo modrá) a cordovan (odtieň hnedej). U farieb však bude záležať na konkrétnom trhu, na niektorých trhoch budú uvedené len niektoré farebné varianty.


Do vývoja modelu Optimus G zapojilo LG to najlepšie, čo má k dispozícii. Dve sesterské spoločnosti LG Display a LG Innotek osadili smartfón 4,7 palcovým WXGA True HD IPS+ displejom s vysokou hustotou bodov. "Aj keď byť Optimus G veľkým telefónom, stále krásne padne do ruky a uvidíte, aký je ostrý obraz displeja, nebudete myslieť na nič iné. True HD IPS+ displej je jedným z najostrejších vôbec," napísal server Intomobile.com.


Z hľadiska porovnania batérií so staršími modelmi Optimus G taktiež vedie. LG Chem vyvinulo batériu s vysokou kapacitou 2,100 mAh a s predĺženou životnosťou. Vydrží až 800 cyklov, u bežných telefónov je to okolo 500 nabíjacích cyklov.


Aj Optimus G sa dočká najnovších vychytávok a utilít, ktoré LG do svojich telefónov v poslednej dobe pridáva: dočkáte sa funkcie Live Zooming, ktorá umožňuje priblížiť a oddialiť obraz počas sledovania videa, QMemoTM, uvedenú prvýkrát pri modely Optimus Vu, dovoľujúcu užívateľom prstom písať, kresliť alebo zapisovať poznámky priamo na obrazovku. Funkcia Dual Screen / Dual Play umožňuje tak prenos obrazu medzi smartfónom a televíziou ako aj možnosť sledovať na každom zariadení súčasne iný obraz.

 

Neprehliadnite: