Jeden z najväčších distributérov softvéru na Slovensku uvádza novinky v oblasti

Tlačový servis  /  22. 10. 2003, 00:00

Nevyžiadaná pošta (SPAM), počítačové vírusy, neoprávnené vstupy, zneužívanie osobných údajov... To všetko sú riziká súvisiace s používaním Internetu. Na ich elimináciu však exituje účinná trojstupňová ochrana: firewall (prvá línia obrany, chráni sieť pred útokmi zvonka a zároveň monitoruje sieťovú konektivitu), detekcia neželanej sieťovej aktivity (odhalenie a zamedzenie sieťových útokov) a antivírus (súbor aplikácií na odhalenie a odstránenie počítačových vírusov).

Spoločnosť BSP Softwaredistribution a.s., člen skupiny BSP Group a.s., nedávno uviedla na trh novinky od spoločnosti Symantec, zamerané na komplexnú ochranu počítačov a sietí pred vírusmi, SPAMom, neoprávnenými vstupmi do siete a ďalším neželaným aktivitám.

Norton Internet Security™ 2004 Professional Edition chráni podnikové siete pred on-line hrozbami. Poskytuje zásadnú ochranu pred vírusmi, hackermi a inými hrozbami v jednom, ľahko použiteľnom balíku. Zahŕňa všetky vlastnosti produktov Norton AntiVirus™ 2004 Professional Edition, Norton AntiSpam™ 2004, Norton™ Personal Firewall 2004 a Norton™ Productivity Control (nástroj na obmedzovanie zamestnaneckých on-line aktivít). Naviac, verzia International English obsahuje technológiu Product Activation a pokročilé web nástroje na vyčistenie internetových súborov a udržiavanie dial-up spojení v aktívnom stave. Orientačná cena: 3 400,- Sk bez DPH.

Norton AntiVirus™ 2004 predstavuje najdôveryhodnejšie antivírové riešenie na svete – teraz s rozšírenou detekciou súčasných aj budúcich hrozieb. Norton AntiVirus automaticky odstraňuje vírusy, červy a trójske kone z e-mailov, príloh a iných zdrojov bez toho, aby používateľ musel prerušiť svoju prácu. Program dokáže nájsť infekciu v komprimovaných súboroch ešte pred ich otvorením, čím sa znižuje riziko infekcie PC. Rozšírená detekcia hrozieb upozorní aj na iné ako vírusové hrozby, napr. spyware či logovanie stlačených kláves, pomocou ktorého by mohli neoprávnené osoby získať prístup k osobným údajom. Verzia International English obsahuje technológiu Product Activation. Orientačná cena: 2 000,- Sk bez DPH.
Professional Edition v sebe zahŕňa pokročilé nástroje na ochranu a obnovu stratených a poškodených súborov plus licenciu na dva počítače. Dostupné sú aj balíky Small Office pre 5 používateľov. Orientačná cena: 2 800,- Sk bez DPH.

Norton AntiSpam™2004 automaticky filtruje POP3 SPAMy a blokuje nevyžiadané e-maily. Nájde a označí podozrivé správy, ktoré potom môže presunúť do ľubovoľného priečinka. V integrácii s poslednými verziami programov Microsoft® Outlook®, Microsoft Outlook Express a Eudora® automaticky nakonfiguruje nový filter a priečinok na SPAMy a pridá výkonné antiSPAM funkcie priamo do ich ovládania. Dokáže dokonca blokovať pop-upy a bannery na Internete. Dostupné sú aj balíky Small Office pre 5 používateľov. Verzia International English obsahuje technológiu Product Activation. Orientačná cena: 1 400,- Sk bez DPH.

Norton™ Personal Firewall 2004 blokuje vstup do PC neoprávneným osobám a zabraňuje úniku dôverných dát cez Internet bez vedomia používateľa. Posilňuje firewallovú ochranu tým, že automaticky schová PC na Internete a blokuje podozrivé spojenia. Novinkou je sieťový detektor, ktorý pomáha používateľom laptopov ochrániť sa pred on-line hrozbami nezávisle od siete, Web Watcher – pridaná ikona Security Monitor a ďalšie drop-down menu v Microsoft® Internet Explorer. Pred vyvíjanými hrozbami sa chráni pomocou LiveUpdate™, a to tak, že cez Internet automaticky sťahuje nové update. Verzia International English obsahuje technológiu Product Activation. Orientačná cena: 2 300,- Sk bez DPH.

Pre jednotlivcov a domácich používateľov je určený balík Norton Internet Security™ 2004, ktorý zahŕňa všetky vlastnosti produktov Norton AntiVirus™ 2004, Norton AntiSpam™ 2004, Norton™ Personal Firewall 2004 a Norton™ Parental Control (nástroj na blokovanie vstupu na nevhodné web stránky). Naviac, verzia International English obsahuje technológiu Product Activation. Orientačná cena: 2 800,- Sk bez DPH.

Balík Norton SystemWorks™ 2004 predstavuje súbor rýchlych a efektívnych riešení problémov s počítačom. Vylepšená funkcia One Button Checkup umožňuje rýchlo skontrolovať stav PC použitím viacerých nástrojov z tohto výkonného balíka. Norton Utilities™ optimalizujú výkon počítača a riešia problémy. Obsahuje Norton AntiVirus™ 2004, Norton™ Password Manager Norton GoBack™ Personal Edition pre obnovu zdravého stavu PC po závažnom probléme a Norton CleanSweep™ pre odstránenie neželaných programov a súborov. Verzia International English obsahuje technológiu Product Activation. Orientačná cena: 3 400,- Sk bez DPH.

Professional Edition poskytuje pokročilé technológie na riešenie problémov a maximalizáciu výkonu PC. Naviac obsahuje pokročilé web nástroje na vyčistenie internetových súborov a udržiavanie dial-up spojení v aktívnom stave. Zahŕňa Norton AntiVirus™ 2004, Norton™ Password Manager, Norton GoBack™ Professional Edition, Norton CleanSweep™ a Norton Ghost™ na ochranu údajov pred počítačovou katastrofou. Dostupné sú aj balíky Small Office pre 5 používateľov. Orientačná cena: 4 000,- Sk bez DPH.

Norton Password Manager™ 2004 chráni identitu používateľa pomocou jediného prístupového hesla. Pamätá si, sleduje a šifruje mená, heslá, čísla kreditných kariet a iné dôverné informácie. Automaticky vypĺňa on-line formuláre. Každý zamestnanec alebo člen rodiny môže mať oddelený súbor hesiel. Verzia International English obsahuje technológiu Product Activation. Orientačná cena: 1 500,- Sk bez DPH.

Pre počítače Macintosh sú dostupné na nasledujúce produkty: Norton Utilities 8.0, Norton SystemWorks 3.0, Norton Antivirus 9.0, Norton Personal Firewall 3.0, Norton Internet Security 3.0.

Neprehliadnite: