Práčky od LG získali prestížne osvedčenie Green Product Mark

Tlačový servis  /  14. 09. 2012, 00:00

Nízkoenergetické práčky sú prvými domácimi spotrebičmi od LG, ktoré získali uznávané európske ekologické osvedčenie

 

 

Práčky s predným plnením od LG získali osvedčenie "Green Product Mark" od TÜV Rheinland, rešpektovanej a nezávislej nemeckej organizácie testujúcej spotrebné tovary.


Green Product Mark je uznávaným certifikátom, ktorým sa označujú spotrebiče vysoko šetrné k životnému prostrediu. Spredu plnené práčky sú prvými produktmi v sektore domácich spotrebičov LG, ktoré tento certifikát získali. O certifikát sa predovšetkým zaslúžila unikátna technológia Direct Drive (motor práčky je pripevnený priamo na bubon), ktorá oproti bežným práčkam znižuje spotrebu energie až o 50%.


"Ekologické štandardy sa neustále zvyšujú a rovnako tak spotrebitelia požadujú šetrnejšie produkty," hovorí Martin Malý, tlačový hovorca LG Electronics. "Toto ocenenie od TÜV Rheinland (obdoba slovenskej nezávislej organizácie TEST vydávajúci časopis dTest) je len dôkazom toho, že naša spoločnosť ide správnym smerom. Aj naďalej budeme prichádzať s inováciami a snažiť sa o ešte šetrnejší prístup k prírodným zdrojom."


TÜV Rheinland testuje produkty dostupné na európskom trhu. Pre získanie certifikátu Green Product Mark musí výrobok prejsť komplexným hodnotením a napríklad testom spotreby vody a energie. Hodnotí sa celý rad ďalších faktorov ovplyvňujúcich životné prostredie. Prestížny certifikát je pre LG uznaním, že sa usiluje o ochranu životného prostredia a vytvára energeticky účinné technológie.

 

Neprehliadnite: