Stredná a východná Európa v centre záujmu Vedeckej konferencie SAP v Drážďanoch

Tlačový servis  /  07. 09. 2012, 00:00

Členské fakulty a partneri programu SAP University Alliances sa dnes zišli na SAP vedeckej konferencii EMEA v Drážďanoch aby si vymenili poznatky a diskutovali o nových témach týkajúcich sa vyučovania a výskumu s využítím softvéru SAP na univerzitách a vysokých školách. SAP vedecká konferencia EMEA je výročnou konferenciou pre členov programu SAP University Alliances z celej Európy, Blízkeho východu a Afriky, ktorá sa tento rok koná na Technickej univerzite v Drážďanoch v dňoch 6. až 7. septembra. V centre záujmu tohto podujatia je Stredná a východná Európa, pričom konferencie sa zúčastňujú zástupcovia fakúlt z Maďarska, Poľska, Srbska a Slovinska.

 

 

V súvislosti s programom SAP University Alliances boli dnes na konferencii podpísané dve nové zmluvy: s Obchodnou fakultou v Slovinsku a s University of Aarhus v Dánsku, na ktorej získal Jim Hagemann Snabe, co-CEO spoločnosti SAP, magisterský titul. Včera večer bola podpísaná aj zmluva o spoločnom programe magisterského štúdia medzi Cape Peninsula University of Technology v Kapskom Meste v Juhoafrickej republike a University of Applied Sciences v Brandenbursku v Nemecku.

 

Počas SAP vedeckej konferencie sa lektori a profesori z členských fakúlt v regióne EMEA môžu dozvedieť a diskutovať o vývoji programu SAP University Alliances a vypočuť si aj správy z univerzitných kompetenčných centier na univerzitách v Magdeburgu, Mníchove, Petrohrade a vo Viedni. Medzi ďalšie dôležité témy programu konferencie patrí stratégia spoločnosti SAP v oblasti cloud computingu a riešenia SAP HANA, štandardy študijných plánov v rámci programu SAP University Alliances, výmena know-how a skúseností a prehľad aktivít SAP v regióne strednej a východnej Európy.

 

Teším sa na ďalší rozvoj spolupráce medzi akademickým svetom a SAP v krajinách strednej a východnej Európy,povedal Manfred Joseph, generálny riaditeľ SAP pre strednú a východnú Európu.Podnikanie spoločnosti SAP v strednej a východnej Európe stále rastie a rovnako pribúdajú aj výhody, ktoré môžu získať študenti a absolventi vysokých škôl tým, že sa budú zoznamovať s trhom podnikových aplikácií a nadobudnú zručnosti v prevratných podnikových riešeniach SAP. V dnešnom konkurenčnom prostredí môže spolupráca so spoločnosťou SAP pomôcť univerzitám získať najlepších študentov a zároveň môže zabezpečiť, aby ich absolventi mali jedinečné znalosti, ktoré im pomôžu získať lepšie pracovné ponuky.

 

Program SAP University Alliances je celosvetovou iniciatívou s viac ako 1250 členskými vzdelávacími inštitúciami vo viac než 50 krajinách Tento program podporuje praktický, na budúcnosť orientovaný prístup k obsahu vysokoškolskej výučby. Umožňuje lektorom, profesorom a viac ako 200 000 študentom z celého sveta získať lepší prístup k riešeniam a inovatívnym technológiám SAP. Program je zameraný na univerzity a stredné odborné školy, ktoré si želajú integrovať softvér SAP do aktívneho vyučovania. Členovia programu SAP University Alliances využívajú kompetenčné centrá na univerzitách (UCC), ktoré preberajú celú prevádzku a údržbu riešení SAP, aby sa lektori mohli sústrediť na výučbu a výskum vo svojich kľúčových oblastiach. Okrem toho UCC vyvíjajú inovatívne výučbové stratégie, vzdelávajú učiteľov v rámci procesu školenia školiteľov a poskytujú vypracované učebné osnovy. Viac o programe SAP University Alliances sa môžete dozvedieť na portáli SAP Academic Community Portal na adrese http://uac.sap.com/

 

Budúci rok sa Vedecká konferencia SAP v rámci krajín EMEA bude konať 19. a 20. septembra 2013 v Mníchove v Nemecku. Viac informácií o Vedeckej konferencii SAP v rámci krajín EMEA môžete nájsť na adrese conference website.

Neprehliadnite: