Samsung predstavil na IFA 2012 víziu budúcnosti domácich spotrebičov

Tlačový servis  /  30. 08. 2012, 00:00

Medzi inovácie sa na IFA 2012 predstavili chladničky Space Max, inteligentné spotrebiče a ekologická bublinková technológia.

 

 

Samsung Electronics Co., Ltd., popredná spoločnosť na trhu a oceňovaný inovátor v oblasti spotrebnej elektroniky a domácich spotrebičov, predviedla na veľtrhu IFA 2012 svoju najnovšiu inovatívnu kolekciu inteligentných moderných domácich spotrebičov. Portfólio zahŕňajúce vylepšený rad spotrebičov „Made in Europe“ je možné vidieť na berlínskom výstavisku v hale 5.1.

 

Samsung opäť potvrdil svoju ambíciu udržať si v oblasti domácich spotrebičov v Európe pozíciu značky, s ktorou treba počítať. Vďaka svojmu v Európe doteraz najširšiemu portfóliu inteligentných spotrebičov – výrobkov, ktoré samy rozpoznávajú situáciu, informujú zákazníkov a zjednodušujú im život v doteraz nepoznanej miere – má Samsung našliapnuté k dosiahnutiu svojho cieľa. „Hodláme sa stať jednotkou medzi značkami domácich spotrebičov, a máme týmto smerom správne vykročené,“ povedal Boo-Keun Yoon, prezident divízie spotrebnej elektroniky spoločnosti Samsung Electronics. „Nielenže s týmto zámerom pokračujeme v investíciách do rozvoja našich európskych aktivít, ale naše nové domáce spotrebiče, ktoré dnes predstavujeme, sú múdrejšie a sú vybavené lepšou konektivitou, než kedykoľvek predtým. Keď sa z každodenných domácich povinností, ako je varenie a upratovanie, stane prenikavý zážitok, nemožno to nazvať inak ako revolúciou.“

 

V rámci svojej stratégie má spoločnosť v pláne ďalšie investície do svojho európskeho výskumného centra, európskeho produktového inovačného tímu a do vývojových stredísk. Okrem toho sa sústredí aj na svoje zariadenia v Poľsku, kde sa vyrábajú špičkové chladničky ako rad Space Max a práčky vybavené ekologickou bublinkovou technológiou.

 

Pred davom záujemcov z radov médií i partnerov predviedol Samsung svoje posledné inovácie v oblasti domácich spotrebičov s osobitným dôrazom na štyri najnovšie výrobky a technológie pre inteligentné spotrebiče.

 

 

 

 

 

Objem bez kompromisov

 

Spoločnosť Samsung vníma, že európskych spotrebiteľov hnevajú rastúce ceny energií, obmedzený priestor v kuchyni aj vplyv prevádzky domácich spotrebičov na životné prostredie. S ohľadom na to vyvinul Samsung najväčšiu konvenčne usporiadanú chladničku v Európe, ktorá sa vyznačuje štíhlym dizajnom a objemom 400 l.

 

Jadrom výrobku je technológia Space Max, vďaka ktorej je vnútorný objem chladničky väčší bez toho, aby sa zväčšili vonkajšie rozmery. Nový spôsob izolácie navyše dovoľuje použiť tenšie steny, a zachovať tak štandardnú veľkosť spotrebiča.

 

Rovnakou technológiou je vybavená tiež kombinovaná americká chladnička Samsung Side-by-Side. S objemom 615 l sa tento výrobok zaslúžil už šesťkrát za sebou o prvenstvo spoločnosti v danej kategórii.

 

Technológia Space Max podobne umožňuje zväčšiť vnútorný objem na 520 litrov aj v chladničke s „francúzskymi“ dverami, ktorú je možné pri hĺbke 600 mm ľahko umiestniť do ktorejkoľvek kuchyne.

 

A konečne pre potreby tých, ktorí obzvlášť hľadia na spotrebu energie, odpovedal Samsung chladničkami vybavenými digitálnymi invertorovými kompresormi, ktoré znižujú opotrebovanie aj prevádzkový hluk. Táto technológia tiež znižuje spotrebu energie pri zachovaní optimálnej čerstvosti potravín.

 

Revolučná technika prania

 

Spoločnosť Samsung zmenila spôsob prania svojou bublinkovou technológiou, ktorá priniesla revolúciu do prania bielizne, starostlivosti o textílie i spotreby energie.

 

Doteraz platilo, že na odstraňovanie škvŕn z bielizne je najvhodnejšia teplá voda, ale vyššia teplota môže niekedy poškodiť jemné tkaniny a navyše viac zaťažuje životné prostredie, pretože vyžaduje väčšiu spotrebu energie.

 

Väčšina práčok ponúka pracie cykly v chladnej vode pre farebnú a jemnú bielizeň, avšak u bežných prístrojov často pranie v studenej vode trvá dlhšie a nie vždy dostatočne účinne odstraňuje znečistenia. Niektorí spotrebitelia si spomenú, ako sa predĺžil prací čas, keď sa z prania na 60°C prešlo na ekologický cyklus pri 50°C. Novodobé trendy smerujú čoraz viac k praniu na 40°C a dokonca na 30°C. Doteraz vyžadovali tieto pracie cykly pri nižších teplotách k zachovaniu účinnosti dlhšiu dobu prania. Vedci spoločnosti Samsung objavili inovatívny spôsob rýchleho a efektívneho prania pomocou ekologickej bublinkovej technológie. Bublinková technológia mieša prací prostriedok so vzduchom a vodou, čím vytvára veľké množstvo bubliniek a výrazne urýchľuje aktiváciu pracieho prostriedku v studenej vode, takže fáza prania nastáva oveľa rýchlejšie.

 

Pranie v chladnej vode je energeticky až o 70 percent úspornejšie a zároveň je šetrnejšie k textíliám, pričom účinnosť prania zostáva zachovaná.

 

Chladný, čistý vzduch

 

Verejnosť sa čoraz viac zaujíma o vplyv, ktorý majú na zdravie biologické škodliviny vo vnútorných priestoroch. Spoločnosť Samsung preto uviedla revolučný zvlhčovač a čističku vzduchu PAPER, ktorá slúži na zvýšenie kvality vzduchu vo vnútorných priestoroch a tým k zlepšeniu zdravia spotrebiteľov.

 

PAPER je viacúčelová čistička vzduchu „tri v jednom“. Odparovaním z diskových zvlhčovačov sa do vzduchu dostávajú neškodné mikročiastočky vody. Pomocou ionizačnej technológie S-Plasma navyše prístroj vytvára aktívne ióny vodíka a kyslíka, ktoré toxíny obsiahnuté vo vzduchu premieňajú na neškodnú vodnú paru.

 

Účinnosť čistenia vzduchu prístrojom PAPER potvrdil rad certifikačných orgánov vo Veľkej Británii, Spojených štátoch amerických, Japonsku a Južnej Kórei. Národná fakultná nemocnica v Soule a toxikologické laboratórium v Soule túto technológiu certifikovali ako bezpečnú a na ľudské zdravie neškodnú.

 

Inteligentnejšie na vysávanie

 

Predstavte si, že by ste mohli vysávať ktorúkoľvek miestnosť svojho bytu jednoduchým stlačením vypínača. Dnes už je to možné vďaka vizionárskemu robotickému vysávaču NaviBot S, ktorý automaticky čistí podlahy bez vonkajšieho zásahu.

 

Nový NaviBot S vychádza z konštrukcie svojich predchodcov, je však vybavený dodatočnými funkciami pre ešte jednoduchšie použitie. Jednotka je napríklad vybavená funkciou automatického vyprázdnenia odpadovej nádoby, takže v prípade potreby sa prístroj NaviBot S sám vráti do nabíjacej základne, kde vysype obsah do centrálnej nádoby na odpad, dobije sa a je znovu pripravený na upratovanie. V rámci tejto modernizácie sa pri dobíjaní dokonca čistí hlavná kefa, čím používateľom odpadá ďalšia starosť.

 

Upgradovaný systém Visionary Mapping™ Plus zaisťuje dôkladné a účinné čistenie, vďaka sade modernizovaných snímačov sa prístroj bezpečne vyhne všetkým prekážkam. Nový dizajn znamená výšku prístroja iba 80 mm, čo oproti predchádzajúcej generácii predstavuje zoštíhlenie o 10 percent. To všetko robí z prístroja rýchlejšieho, intuitívnejšieho a účinnejšieho pomocníka.

 

Podrobné informácie, videoukážky a fotografie výrobkov nájdete na stránkach spoločnosti Samsung zriadených pri príležitosti veľtrhu IFA 2012 na adrese: http://samsungifa2012.com, prípadne pre prístup z mobilných zariadení: m.samsungifa.com.

 

 

Neprehliadnite: