Samsung je hostiteľom Dňa vývojárov na veľtrhu IFA 2012

Tlačový servis  /  30. 08. 2012, 00:00

Deň vývojárov predstavuje technológie pre konvergujúce platformy, nové jedinečné aplikácie a umožňuje zdieľať partnerské skúsenosti s viac než 1000 vývojármi.

 

 

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie, dnes pri príležitosti veľtrhu IFA 2012 zorganizovala Deň vývojárov Samsung (Samsung Developer Day). Tejto udalosti konajúcej sa pri príležitosti popredného svetového veľtrhu zameraného na spotrebnú elektroniku, ktorý trvá šesť dní a koná sa v dňoch 31. augusta až 6. septembra v Berlíne, sa zúčastnilo viac ako 1 000 vývojárov aplikácií z celého sveta.

 

Deň vývojárov na veľtrhu IFA nadväzuje na úspech mnohých podobných akcií, ktoré Samsung v tomto roku zorganizoval. Počnúc Dňom vývojárov Samsung, ktorý sa uskutočnil vo februári pri príležitosti Mobile World Congress v Barcelone cez podobné akcie uskutočnené v Tokiu, Káhire a Soule. Dni vývojárov umožňujú spoločnosti Samsung predstaviť technológie a služby určené pre vývojárov na platforme Samsung pod heslom „Learn, Share, Network“.

 

Deň vývojárov Samsung, ktorý sa konal na tohtoročnom veľtrhu IFA, upútal pozornosť vývojárov predovšetkým prezentáciou nových zariadení GALAXY Note II a GALAXY Camera, ktoré boli verejnosti predstavené pri príležitosti akcie Samsung unpacked konajúcej sa 29. septembra. V priebehu Dňa vývojárov boli okrem mobilných telefónov predstavené aj rôzne ďalšie inteligentné zariadenia, predovšetkým inteligentné televízory a kamery, a celú akciu sprevádzali diskusie zamerané na vývoj služieb určených pre konvergujúce platformy s viacerými rôznymi zariadeniami.

 

Vývojársky nástroj Samsung Smart TV SDK 3.5, ktorý bol na Dni vývojárov prvýkrát predstavený, uľahčuje vývojárom vývoj aplikácií určených pre inteligentné televízory a umožňuje im využiť rôzne funkcie týmito televízormi podporované. SDK 3.5 tiež umožňuje emulovať rôzne modelové rady inteligentných televízorov, čím výrazne uľahčuje a zrýchľuje vývoj aplikácií. Okrem toho vývojárom umožňuje vytvárať viac inovatívnych aplikácií využívajúcich nové funkcie, ako napríklad Convergence Framework alebo Smart Interaction. Samsung tiež oznámil svoje plány uvoľniť pre externých vývojárov vývojárske nástroje a API pre svoje nové zariadenie s názvom GALAXY Camera, čo sa medzi vývojármi stretlo s výrazným ohlasom.

 

Spoločnosť Samsung na Dni vývojárov tiež predstavila svoju najnovšiu verziu vývojového nástroja (SDK) pre elektronické pero (stylus) S Pen, ktorý umožňuje vyvíjať aplikácie využívajúce potenciál tohto pera na zariadeniach GALAXY Note. Aktualizovaná verzia SDK podporuje celý rad nových funkcií zariadenia GALAXY Note. Samsung tiež predstavil Open API pre komunikačnú službu ChatON, čo sa tiež u prítomných vývojárov stretlo s priaznivým prijatím. ChatON API umožňuje do aplikácií vyvíjaných tretími stranami ľahko integrovať funkcie ChatON, a umožňuje tak používateľom napríklad komunikovať s priateľmi priamo prostredníctvom vstavaného chatu alebo svojich priateľov pozvať zaslaním pozvánky na rôzne multiplayerové hry.

 

Okrem akcií spoločnosti Samsung zameraných na technologické novinky prebiehala pri príležitosti Dňa vývojárov na veľtrhu IFA tiež akcia Partner Showcase, ktorá vývojárom poskytla možnosť predstaviť a propagovať nimi vyvinuté nové aplikácie. O skúsenosti s vývojom aplikácií a s partnerstvom so spoločnosťou Samsung sa s ďalšími vývojármi podelilo šesť popredných vývojárskych spoločností vrátane spoločnosti Autodesk, ktorá predstavila svoju aplikáciu na kreslenie nazvanú SketchBook, ktorá využíva elektronické pero S Pen a ďalej tiež spoločnosť Accedo, ktorá uviedla svoju aplikáciu Maxdome určenú pre inteligentné televízory.

 

Deň vývojárov sprevádzala aj výstava zariadení, počas ktorej účastníci získali príležitosť vyskúšať si v praxi nový mobilný telefón GALAXY Note II. Na výstave prebiehala aj ukážka celosvetovo obľúbenej aplikácie na kreslenie Draw Mania a ďalej tu boli predstavené aplikácie Fastest Painter a Moleskine úspešne využívajúce funkcie stylusu S Pen.

 

Spoločnosť Samsung bude aj naďalej podporovať konvergenciu obsahu, aby ho bolo možné používať na celej škále zariadení Samsung vrátane mobilných telefónov,“ uviedol Kanghyun Kwon, senior viceprezident divízie Samsung Electronics Media Solution Center.

 

Kanghyun Kwon tiež zdôraznil, že spoločnosť Samsung bude aj naďalej posilňovať svoju konkurencieschopnosť spoluprácou s externými vývojármi, aby tak posilnila ekosystém pre svoje inteligentné zariadenia.

 

Okrem akcií, ktoré vývojárom z celého sveta poskytujú možnosť osobného stretnutia na udalostiach, ako je Deň vývojárov Samsung, poskytuje Samsung vývojárom aj najnovšie technické a ďalšie informácie prostredníctvom svojich webových stránok určených špeciálne pre vývojárov, ktoré nájdete na adrese http://developer.samsung.com.

Neprehliadnite: