Telekom Austria Group si vybrala Ericsson pre svoju LTE a multikanálovú rádiovú sieť

Tlačový servis  /  28. 08. 2012, 00:00

Ericsson už celosvetovo zabezpečuje pokrytie pre 305 z celkových 455 mil. užívateľov technológie LTE. Modernizácia sietí bude pre zákazníkov Telekom Austria Group znamenať oveľa širšie možnosti využívania služieb náročných na veľký objem dát. Pre upgrade sietí budú využité multikanálové základňové stanice RBS 6000.

 

 

Spoločnosť Ericsson (burza NASDAQ: ERIC) modernizuje svoje mobilné siete 2G i 3G a ďalej zabezpečí najmodernejšiu technológiu LTE pre dcérske spoločnosti Telekom Austria Group, A1 v Rakúsku, resp. Vipnet v Chorvátsku. Implementácia nových služieb začala.

Vďaka zabezpečeniu technológie LTE budú poskytovatelia A1 a Vipnet schopní vyhovieť požiadavke zákazníkov po plynulejších a rýchlejších širokopásmových službách. Výhodou pre prevádzkovateľa bude aj flexibilné riešenie 2G/3G/4G RAN postavené na multikanálových základňových staniciach RBS 6000.

Ericsson si vďaka tejto zmluve udržiava popredné postavenie v oblasti technológií LTE a širokopásmových mobilných služieb, pretože dnes celosvetovo zabezpečuje pokrytie pre 305 z celkových 455 mil. užívateľov technológie LTE.

Telekom Austria Group je popredným poskytovateľom telekomunikačných služieb v oblasti strednej a východnej Európy, ktorý obsluhuje cca 23 mil. zákazníkov. Užívatelia v Rakúsku a Chorvátsku si čoskoro budú môcť užiť plynulejších a rýchlejších služieb náročných na objem dát, ako je sledovanie videa, hranie hier a sťahovanie hudby, rovnako tak ako prehliadanie webových stránok a prenos súborov. Dôvodom je rozhodnutie Telekom Austria Group podpísať zmluvu na multikanálovú rádiovú sieť so spoločnosťou Ericsson, ktorá opäť rozširuje dlhodobú partnerskú spoluprácu obidvoch spoločností. Prostredníctvom multikanálových rádiových sietí môžu poskytovatelia telekomunikačných služieb používať hneď niekoľko štandardov pre mobilnú komunikáciu na jedinej sieti.

Neprehliadnite: