Medzinárodná súťaž EISA priniesla spoločnosti LG dve nové ocenenia

Tlačový servis  /  27. 08. 2012, 00:00

LG bola uznaná organizáciou EISA ako líder v oblasti domácej zábavy  sedem po sebe nasledujúcich rokov

 

 

Aktuálny ročník súťaže organizovaný asociáciou European Imaging and Sound Association (EISA) rozšíril zbierku cien spoločnosti LG Electronics (LG). Produkty LG boli ocenené v dvoch kategóriách - Európsky SMART televízor a Najúspešnejší európsky displej.


EISA je asociácia 50 odborných časopisov z 19 krajín sveta. Cieľom EISA Awards, jednej z najprestížnejších cien v odbore domácej zábavy, je rozoznať výrobky, ktoré dostanú najlepšie hodnotenie v oblasti technológií, dizajnu a inovácií.


Víťazstvo v kategórii Európsky SMART televízor si pripísal exkluzívny NANO FULL LED televízor LG 55LM960V s uhlopriečkou 55 palcov (140 cm). Cenu za Najúspešnejší európsky displej (European Display Achievement) získal najväčší a najtenší LG OLED televízor s uhlopriečkou 55 palcov (140 cm) - LG55EM970V.


"Dvojica ocenení ukazuje na to, že LG je vo vedúcom postavení na trhu domácej zábavy a že televízory spoločnosti LG sú vo svojej kategórii špičkou. Sme hrdí na to, že naše produkty tieto prestížne ocenenie získali a veríme, že ich funkčnosť a precízne spracovaný dizajn našich zákazníkov nadchnú," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


LG 55LM960V

Exkluzívny NANO Full LED TV od LG, model 55LM960V prináša vysoko kvalitný obraz v pôsobivom ráme aj množstvo zaujímavých funkcií. Ku každému televízoru je teraz k dispozícii šesť párov okuliarov LG CINEMA 3D, ktoré vážia iba 16 gramov a vďaka špeciálnemu klipu sa dobre nosia aj na dioptrických okuliaroch (odpadá teda nutnosť nosiť dvoje okuliare na sebe). Na rozdiel od konvenčných 3D televízorov má LG CINEMA 3D Smart TV certifikáciu "flicker-free" a sprostredkováva jasnejší, ostrý 3D obraz, ktorý nenamáha oči. U modelov 2012 zabezpečuje sledovanie programu bez rušenia obrazu rámom špeciálna technológia LG CINEMA SCREEN. Funkcia 3D Depth Control umožňuje meniť úroveň 3D efektu podľa vlastného želania. Televízor ďalej umožňuje konverziu 2D obsahu do 3D, špeciálna voľba intenzity zvuku funkciou 3D Sound Zooming a intuitívne hlasové ovládanie Magic Remote.


LG OLED TV 55EM970V

Najväčší a najtenší OLED televízor LG55EM970V s uhlopriečkou 55 palcov (140 cm) prináša najvýraznejšiu inováciu v zobrazovaní od príchodu farebných obrazoviek a poskytuje najvyššiu kvalitu obrazu s mimoriadnym kontrastom a širokým pozorovacím uhlom, ktorý bol ocenený porotou EISA. Na rozdiel od konkurenčných OLED televízorov je každý pixel LG OLED TV tvorený štyrmi farbami (WRGB). Vďaka tomu je farebné podanie televízorov presnejšie, prirodzenejšie a viac konzistentné. LG OLED TV tak ponúka obraz, ktorý neboli schopné vykresliť LCD ani LED panely. Technológia nepotrebuje žiadne podsvietenie a umožňuje využitie v unikátnom, extrémne plochom dizajne - iba 4 mm. Na stene televízor budí dojem umeleckého diela.


Začiatkom tohto roku bol LG 55-palcový OLED TV s názvom "Best of CES" a "Best of Show CNET" ocenený ako najlepší produkt z celkového počtu 2 700 firiem, ktoré sa zúčastnili tohtoročného ročníka veľtrhu Consumer Electronics Show v americkom Las Vegas.

 

Neprehliadnite: